Zo vind je zonwerende raamdecoratie

Zo vind je zonwerende raamdecoratie
Hoewel het natuurlijk heerlijk is als het zonnetje weer schijnt, kan de zon soms te veel naar binnen schijnen in jouw huis. Ook kan de temperatuur binnenshuis flink oplopen, waardoor het onaangenamer wordt om binnen te zijn. Gelukkig biedt zonwerende raamdecoratie voor binnen de oplossing.
Met zonwerende raamdecoratie bepaal je zelf hoeveel zon er binnendringt én is de temperatuur binnenshuis ook nog eens een stuk prettiger. Klinkt aantrekkelijk? Wij vertellen je graag meer over zonwerende raamdecoratie en wat de verschillende mogelijkheden zijn. Laat je inspireren!

zonwerende raamdecoratie

 

Hoe kies je zonwerende raamdecoratie?

Als je op zoek bent naar zonwerende raamdecoratie voor in huis, is het belangrijk om je goed in te lezen. Zo beleef je het langst plezier van je aankoop. Allereerst bedenk je welk raam je wilt bekleden. Heb je lange ramen in je woonkamer? Gordijnen zullen hier prachtig staan. Zoek je binnenzonwering voor je keukenraam? Dan zijn duo rolgordijnen, plisségordijnen of jaloezieën uitstekende keuzes.

Naast de praktische functie van zonwerende raamdecoratie, zorgt het ook voor extra sfeer in huis. Denk daarom goed na over de kleur- en materiaalkeuze. Welke uitstraling heeft de ruimte en welke uitstraling wil je de ruimte geven? Houd dit in je achterhoofd bij het kiezen van passende raamdecoratie.

Gordijnen

Gordijnen zijn zeer geschikt als zonwerende raambekleding. Het zijn echte sfeermakers en hebben ook nog eens een zonwerende functie. Wanneer je de gordijnen laat voeren, verhoog je de isolerende waardes, waardoor de temperatuur binnenshuis aangenamer blijft. Een aanrader dus als zonwerende, maar ook isolerende raamdecoratie!

Rolgordijnen

Het grote voordeel aan rolgordijnen is dat je dit type raamdecoratie eenvoudig kunt bedienen. Komt er te veel zon naar binnen? Plaats het rolgordijn dan een stukje verder naar beneden. Bovendien speelt ook de keuze voor de stofsoort een grote rol in de hoeveelheid lichtinval en zonwering. Als je kiest voor een transparante of lichtdoorlatende stof, filter je het licht. De zon is dan niet meer zo fel, maar nog wel licht zichtbaar. Zo behoud je de verbinding met buiten.

Plisségordijnen

Plisségordijnen zijn erg praktisch én ook nog eens zeer geschikt als je op zoek bent naar zonwerende raamdecoratie. Wanneer je kiest voor een plisségordijn met een top down en bottom up systeem, kun je de boven- en onderlat naar boven en beneden bewegen. Doordat de zon gedurende de dag van plek verandert, kun je met plisségordijnen er eenvoudig voor zorgen dat het zonlicht niet meer in je ogen schijnt.

 

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen geven een landelijke en romantische uitstraling aan een ruimte. Met een transparante of lichtdoorlatende stof profiteer je van voldoende lichtinval zonder dat je last hebt van de zon. Het vouwgordijn bedien je eenvoudig met de ketting , zo bepaal je zelf of je het vouwgordijn volledig wil sluiten of niet.

Duo rolgordijnen

Duo rolgordijnen bestaan uit twee stofbanen die je langs elkaar kunt bewegen. Je bepaalt op deze manier eenvoudig de juiste hoeveelheid lichtinval en privacy. Heb je vaak last van de zon? Door middel van de ketting plaats je de twee stofbanen van de duo rolgordijnen eenvoudig over elkaar om het binnenkomende zonlicht te weren.

Dakraam rolgordijnen

Dakramen zijn vaak enorme aantrekkers van de zon. Vanwege hun positie op de daken van huizen vangen ze veel zon op. Dakramen zijn meestal geen grote ramen, toch dringt er zonlicht naar binnen via een dakraam. Door te kiezen voor een dakraam rolgordijn, houd je de zon tegen. In onze collectie vind je dakraam rolgordijnen die volledig verduisterend zijn. Wel kun je zelf bepalen of je het dakraam rolgordijn helemaal sluit, een beetje sluit of helemaal openlaat.

Lamellen

Wil je jouw daglicht in een handomdraai filteren? Dan bieden lamellen dé uitkomst. Lamellen zijn verticale stroken stof of kunststof die je eenvoudig kunt bedienen. Wil je veel zonlicht buiten laten? Plaats de lamellen dan in de gesloten stand.

Jaloezieën

Jaloezieën staan bekend om hun sfeervolle uitstraling en bedieningsgemak. Wil je geen licht naar binnen laten? Tuimel de jaloezieën dan in de gesloten stand. Wanneer je weer licht binnen wilt laten, tuimel je de jaloezieën weer open. In welke stand je de jaloezieën ook plaatst, met jaloezieën geniet je altijd van voldoende privacy.

Vind jouw ideale zonwerende raamdecoratie

Zoals je leest zijn er veel verschillende mogelijkheden als je op zoek bent naar zonwerende raamdecoratie. Welk type raamdecoratie het best bij jou past? Dat is afhankelijk van je wensen en welke ruimte je wilt voorzien van zonwerende raamdecoratie. Kom je er zelf niet helemaal uit of heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Populaire producten

Sfeermakers