Gordijnrails

Heb je een gordijn met haken en ben je op zoek naar een gordijnrail om het gordijn aan op te hangen? Gordijnrails shop je online bij ons. Ons assortiment gordijnrails bestaat uit volledige afgewerkte gordijnrails. Een gordijnrail is een minimalistische toevoeging aan je interieur, wanneer gordijnen met een enkele of dubbele plooi volledig gesloten zijn zal de gordijnrail niet zichtbaar zijn. Bij gordijnen met een wave plooi blijft de gordijnrail wel zichtbaar. Gordijnrails uit onze collectie zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. Je stelt jouw gordijnrail volledig zelf samen, je bepaalt zelf de breedte, de kleur en het type gordijnrail. Door de verschillende kleuren die leverbaar zijn vind je gegarandeerd een gordijnrail die naadloos matcht met de rest van je interieur. Alle gordijnrails worden volledig op maat gemaakt en zijn gemaakt van stevig aluminium. Voor welke variant kies jij?

2 Artikel(en)

per pagina
Selecteer aflopende weergave
 1. Gordijn rails design zwart
  Gordijnrail op maat Design
  • Design uitstraling
  • Stevig aluminium
  • Compleet systeem
  v.a.  15,-
  Gordijnrail op maat Design
  v.a.  15,-
  • Design uitstraling
  • Stevig aluminium
  • Compleet systeem
  Gratis kleurstalen
 2. Gordijnrail op maat Slim
  v.a.  12,-
  • Slank systeem
  • Stevig aluminium
  • Compleet systeem
  Gratis kleurstalen

2 Artikel(en)

per pagina
Selecteer aflopende weergave
gratis advies en meetservice thuis

 

Onze collectie gordijnrails

Onze collectie gordijnrails bestaan uit twee soorten: de gordijnrail Slim en de gordijnrail Design. Onze gordijnrail Slim heeft een slanke vorm, met een hoogte van 14 millimeter en een diepte van 20 millimeter. De gordijnrail Design heeft een luxe uitstraling door het ronde vooraanzicht en heeft een hoogte van 11 millimeter en een diepte van 24 millimeter.

Onze rails zijn leverbaar tot een breedte van 900 centimeter en kunnen aan de muur of aan het plafond gemonteerd worden. Bestel je een gordijnrail breder dan 450 centimeter? Dan wordt jouw rail voorzien van een koppelstuk waarmee je twee gelijke delen van de gordijnrail aan elkaar kunt bevestigen. De gordijnrails uit onze collectie zijn gemaakt van stevig aluminium en zijn leverbaar in drie kleuren. De rails zijn geschikt voor alle geplooide gordijnen en worden compleet afgewerkt geleverd inclusief de benodigde montagesteunen, eindstoppen, runners, schroeven en pluggen. Met onze rails wordt gordijnen ophangen eenvoudig, je bevestigt de haken van het geplooide gordijn in de daarvoor bestemde runners. De eindstoppen zorgen ervoor dat het gordijn niet uit de rail schuift.

Runners per plooisoort

De standaard runners die meegeleverd worden zijn geschikt voor gordijnen met een enkele plooi en een dubbele plooi. Heb je een wave gordijn? Dan zullen wij speciale waverunners meeleveren met jouw gordijnrail. Tussen de waverunners zit een afstand van acht centimeter waardoor de wave plooi van het gordijn mooi zichtbaar wordt. Vul de juiste maat in bij het bestellen van de gewenste rail en wij zorgen dat je een volledig afgewerkte gordijnrail ontvangt, op maat gemaakt en perfect passend in jouw interieur!

Diverse kleuren

Bij ons vind je gordijnrails in drie verschillende kleuren. De kleuren waaruit je bij ons kunt kiezen zijn wit, grijs en zwart. Door de diverse kleuren kun je de rail eenvoudig matchen met je gordijnen en met de rest van je interieur. Onze witte gordijnrails zijn voorzien van witte runners, witte montagesteunen en witte eindkapjes. Onze grijze gordijnrails zijn voorzien van witte runners, grijze montagesteunen en grijze eindkapjes. De zwarte gordijnrails uit onze collectie zijn voorzien van zwarte runners, zwarte montagesteunen en zwarte eindkapjes. Na de montage van de gordijnrail zijn de runners niet meer zichtbaar.

 

Waarom onze gordijnrails?

 • Zelf samenstellen
 • Op maat gemaakt
 • Meerdere kleuren
 • Stevig aluminium
 • Scherpe prijzen
 • Gratis aan huis geleverd

Gordijnrails aan het plafond bevestigen

Bij het monteren van je gordijnrail kun je kiezen om deze te monteren aan het plafond of aan de muur. Heb je ramen die tot aan het plafond komen? Dan ligt het voor de hand om je gordijnrail aan het plafond te bevestigen. Wanneer je raam niet tot aan het plafond komt kun je de gordijnrails aan de muur monteren. Kies je ervoor om de gordijnrails aan het plafond te monteren, bepaal dan als eerst de gewenste breedte van de rails. Voorkom lichtkieren door ervoor te zorgen dat de rail breder is dan het kozijn. Boor de gaten en plaats de meegeleverde pluggen. Schroef de gordijnrail via de railhouders vast en bevestig de runners en stoppers.

Gordijnrails aan de muur bevestigen

Kies je ervoor om de gordijnrails aan de muur te bevestigen? Bepaal dan eerst de breedte van de rail. Teken op ongeveer 5 centimeter boven het kozijn de boorgaten af. Let er goed op dat deze waterpas zijn. Bevestig pluggen in de boorgaten en bevestig de runners en stoppers in de rail. Wanneer de rail stevig hangt, kun je het gordijn aan de runners haken.

Meer weten over gordijnrails?

Het kan lastig zijn om een goede gordijnrail te kiezen om je gordijn aan op te hangen. Het is ook mogelijk om de functionaliteit van een gordijnrail te combineren met de uitstraling van een gordijnroede. Bekijk hiervoor eens ons aanbod railroedes en laat je inspireren. Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag in je zoektocht naar mooie gordijnrails met een passend advies op maat.

Gordijnrails: vraag & antwoord

 

Wat is een gordijnrail?

Een gordijnrail is een ophangsysteem waaraan je een gordijn kunt ophangen. Een gordijnrail heeft een glijkanaal waar runners doorheen schuiven. Door de haken van een gordijn aan de runners te bevestigen bedien je het gordijn soepel. De eindstoppen aan beide uiteindes van een gordijnrail zorgen ervoor dat de runners niet uit de gordijnrail schuiven. Onze gordijnrails worden gemaakt van aluminium en zijn leverbaar in meerdere kleuren.

Welke gordijnen hang ik op aan gordijnrails?

Een gordijn met haken hang je op aan een gordijnrail, je bevestigt de haken van het gordijn eenvoudig in de daarvoor bestemde runners. Gordijnrails uit onze collectie zijn geschikt voor vrijwel alle geplooide gordijnen. Heb je een wave gordijn? Dan wordt jouw gordijnrail voorzien van speciale waverunners waardoor de wave plooi van het gordijn mooi zichtbaar wordt.

Kan ik een gordijnrail zelf inkorten?

Ja, een gordijnrail kun je zelf inkorten. Gordijnrails die je bij ons besteld hoef je niet in te korten. Alle gordijnrails maken wij van begin tot eind op maat en zijn van hoge kwaliteit. De gordijnrail wordt geleverd inclusief de benodigde montagesteunen, eindstoppen, runners, schroeven en pluggen. Het enige wat jij hoeft te doen is ons de juiste maten door te geven, dan zorgen wij ervoor dat jij een volledig afgewerkte gordijnrail ontvangt.

Hoe bepaal ik de maat van een gordijnrail?

Bepaal eerst hoe ver de rail aan beide zijden van het raam moet overlappen. Deze overlap is belangrijk omdat je op deze manier rekening houdt met de pakketdikte van de gordijnen wanneer de gordijnen helemaal geopend zijn. Meet hierna de breedte van het raam plus de gewenste overlap, nu heb je de maat van de gordijnrail. Wil je een gordijnrail tussen twee muren monteren? Meet dan de breedte van muur tot muur en trek hier 1 centimeter vanaf. Zo weet je zeker dat de gordijnrail past. Controleer de gemeten breedte altijd, zo voorkom je misverstanden. Wij leveren de rail in de door jou gewenste breedte tot een breedte van 900 centimeter.

Hoe monteer ik een gordijnrail?

Gordijnrails monteren kan op twee verschillende manieren, in het plafond of aan de wand. Bij montage in het plafond gaan de montagesteunen omhoog het plafond in, bij een wandmontage gaan de steunen naar achteren de muur in. Bevestig de montagesteunen eenvoudig met de meegeleverde schroeven en pluggen op de gewenste plek. De gordijnrail wordt altijd voorzien van de benodigdheden voor montage.

Uit welke kleuren kan ik kiezen?

Gordijnrails uit onze collectie zijn leverbaar in diverse kleuren. Je hebt de keuze uit wit, grijs en zwart. Onze witte gordijnrails zijn voorzien van witte runners, witte montagesteunen en witte eindkapjes. Onze grijze gordijnrails zijn voorzien van witte runners, grijze montagesteunen en grijze eindkapjes. De zwarte gordijnrails uit onze collectie zijn voorzien van zwarte runners, zwarte montagesteunen en zwarte eindkapjes.

Wat is een trekstang?

Een trekstang is een kunststof stang die aan de laatste runner van het gordijn wordt bevestigd. Met een trekstang hoef je het gordijn niet te bedienen door de stof van het gordijn vast te pakken, hiermee voorkom je het vuil worden van het gordijn. Door middel van een trekstang vergroot je daarnaast het bedieningsgemak en voorkom je slijtage van het gordijn. Eén trekstang kan gebruikt worden voor één gordijn. Wanneer je dus twee gordijnen bestelt, dien je ook twee trekstangen te bestellen. Onze trekstangen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en in diverse kleuren.