Isolerende raambekleding

Ben je op zoek naar isolerende raambekleding? Deze shop je online bij ons. Met isolerende raambekleding houd je het in de winter aangenaam warm, terwijl je het in de zomer lekker koel houdt binnen. Wist je dat 37% van de warmte in huis verloren gaat via ramen en deuren? Met raambekleding blokkeer je tocht vanuit het raam. Hierdoor bezuinig je op de energiekosten. Al onze soorten raamdecoratie hebben een isolerende werking. Welke raamdecoratie kies jij?

Onze collectie

Sfeervol en isolerend


Meer info

Lees meer over isolerende raambekleding

Geld besparen met isolerende raamdecoratie

Energie wordt steeds duurder waardoor het steeds belangrijker wordt om je huis goed te isoleren. Het kopen van isolerende raambekleding is een effectieve en efficiënte manier om energie te besparen. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. De mate van isolatie wordt gemeten door middel van een U-waarde. Hierbij geldt dat hoe lager deze waarde, hoe beter de isolatie van de raambekleding. De laagste U-waarde behaal je door verduisterende honingraat plisségordijnen voor een raam met HR++ glas te hangen.

Onze collectie isolerende raambekleding

Iedere soort raamdecoratie heeft een isolerende werking. Door de stoflaag voor het raam wordt de binnenkomende tocht geblokkeerd. De mate van isolatie is afhankelijk van de dikte van de stoflaag. Plisségordijnen met een honingraatstructuur hebben de beste isolatiewaarde. Door de dubbele stoflaag ontstaan er luchtkamers in het plisségordijn die zorgen voor een hoge isolatiewaarde. Verduisterende dubbele plisségordijnen met een aluminium coating aan de binnenzijde zorgen voor een nóg betere isolatie.

Naast plisségordijnen met een honingraat plooi zijn er ook andere mogelijkheden als isolerende raamdecoratie. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor gordijnen of vouwgordijnen. Voor optimale isolatie is het belangrijk om te kijken naar de dikte van de stof. Hoe dichter de structuur van de stof, des te beter de stof isoleert. Hetzelfde geldt voor (duo) rolgordijnen, een lichtdoorlatende stof heeft een betere isolerende werking dan een transparante stof. Zo isoleert een verduisterende stof weer beter dan een lichtdoorlatende stof. Daarnaast zijn er ook veel stoffen met een witte achterzijde. Een witte achterzijde heeft een warmtewerende werking waardoor de isolerende waardes verhoogd worden. Voor optimale isolatie kies je dus een verduisterende stof met een witte achterzijde.

Alle raambekleding uit ons assortiment is leverbaar in veel kleuren, van neutraal tot trendy. Vind je het lastig om de kleur van de isolerende raambekleding vanaf je beeldscherm te bepalen? Vraag dan gratis kleurstalen aan, zo kun je naast de kleur ook de kwaliteit en de dikte van de stof of het materiaal ervaren.

Goed om te weten

Circa 37 procent van het warmteverlies in huis gaat via ramen en deuren. Om een ruimte goed te isoleren is het belangrijk dat de raambekleding het volledige raam bekleed. Zelfs een kleine kier verslechtert de isolatiewaarde in sterke mate. Om deze reden wordt het aangeraden om te kiezen voor op maat gemaakte raamdecoratie. Raamdecoratie op maat wordt namelijk van begin tot eind op maat gemaakt en is perfect passend voor het raam. Doordat de raamdecoratie perfect aansluit op het raam worden kieren voorkomen. Door raambekleding te combineren met gordijnen weet je zeker dat je geen last hebt van kieren. Wanneer je de gordijnen dan sluit, blijft de kou tussen het gordijn en het raam waardoor het de ruimte niet binnendringt. Het is belangrijk om het gordijn niet voor de radiator langs te laten vallen, anders blijft ook de warmte tussen het gordijn en het raam hangen.

De mate van isolatie is niet alleen afhankelijk van de raambekleding maar ook van het type glas en van het oppervlak hiervan. Bevat jouw raam een ventilatierooster? Probeer deze dan vrij te houden zodat je de aanvoer van frisse lucht niet blokkeert.

Gevoerde gordijnen voor extra isolatie

Een gordijn bedekt het gehele raam, waardoor het uitstekende isolerende raambekleding is. Gordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende stofsoorten en structuren. Onze op maat gemaakte gordijnen kunnen daarnaast ook gevoerd worden, waarbij de achterzijde van de stof van het gordijn van een voeringstof wordt voorzien. Door deze voeringstof wordt de stof van het totale gordijn dikker, wat de isolerende waarde van het gordijn ten goede komt. In onze collectie vind je twee kleuren voeringstoffen, namelijk wit en grijs. Door een witte voering te kiezen wordt de achterzijde van het gordijn wit, waardoor deze binnenkomende warmte weert. Verder is het door je gordijnen te laten voeren mogelijk om iedere stof een andere transparantie te geven. Hierdoor is het dus ook mogelijk om een transparante stofsoort verduisterend te maken.

Enkele handige isolatietips

  • - Combineer meerdere soorten raambekleding
  • - Kies voor raamdecoratie op maat voor optimale isolatie
  • - Laat je adviseren door onze adviseurs

Populaire raamdecoratie

Sfeermakers