Isolerende raambekleding

Op zoek naar isolerende raambekleding? Deze vind je bij ons. Onze raambekleding helpt om het warm in huis te houden tijdens de koude wintermaanden. In de zomer helpt onze raambekleding juist om het koel te houden. Blokkeer de koude tocht vanuit het raam. Zet de verwarming wat lager en bespaar op je stookkosten. Al onze soorten raamdecoratie hebben een isolerende werking. Welke raamdecoratie kies jij? Lees hieronder meer.

Mogelijkheden

Sfeervol en isolerend


Meer info

Lees meer over isolerende raambekleding

Onze collectie isolerende raambekleding

Zoals hierboven werd aangegeven, heeft iedere raambekleding een isolerende werking. Dit komt simpelweg doordat de koude tocht vanuit het raam de ruimte in geblokkeerd wordt. De mate van isolatie is afhankelijk van de dikte van de stoffen. Plisségordijnen met een honingraatstructuur hebben de beste isolatiewaarde. Door de dubbele stoffen ontstaan er luchtkamers in het plisségordijn, deze zorgen voor een hoge isolatiewaarde. Deze verduisterende dubbele plisségordijnen met een aluminium coating aan de binnenzijde zorgen voor een nóg betere isolatie.

Gaat je voorkeur uit naar isolerende gordijnen of vouwgordijnen? Dan is het belangrijk om te kijken naar de dikte van de stof. Hoe dichter de structuur van de stof, des te beter de stof isoleert. Hetzelfde geldt voor (duo) rolgordijnen, een lichtdoorlatende stof heeft een betere isolerende werking dan een transparante stof. Zo isoleert een verduisterende stof weer beter dan een lichtdoorlatende stof.

Al onze raambekleding is leverbaar in veel kleuren, van neutraal tot trendy. Vind je het lastig om de kleur van de isolerende raambekleding vanaf je beeldscherm te bepalen? Vraag dan gratis kleurstalen aan, zo kun je naast de kleur ook de kwaliteit en de dikte van de stof of het materiaal ervaren.

Goed om te weten

Circa 37 procent van het warmteverlies in huis gaat via de ramen. Om goed te isoleren is het belangrijk dat de raambekleding het volledige raam bekleed. Zelfs een kleine kier verslechtert de isolatiewaarde in sterke mate. Om kieren te voorkomen kun je de isolerende raambekleding combineren met gordijnen. En wanneer je de gordijnen sluit, blijft de kou tussen het gordijn en het raam. Het is belangrijk om het gordijn niet voor de radiator te laten vallen, anders blijft ook de warmte tussen het gordijn het en raam.

De mate van isolatie is niet alleen afhankelijk van de raambekleding maar ook van het type glas en van het oppervlak hiervan. Bevat jouw raam een ventilatierooster? Probeer deze dan vrij te houden zodat je de aanvoer van frisse lucht niet blokkeert.

Populaire raamdecoratie

Sfeermakers