Geld Besparen en Milieuvriendelijk Wonen: ontdek onze isolerende raambekleding

Ben je op zoek naar isolerende raambekleding om je huis comfortabel te houden en energiekosten te besparen? Bij ons vind je een uitgebreide collectie isolerende raamdecoratie die niet alleen functioneel is, maar ook stijlvol. Ontdek hoe onze isolerende raambekleding een essentiële rol kan spelen in het behouden van een aangename temperatuur in huis, zowel in de zomer als in de winter.

Onze collectie

Sfeervol en isolerend


Meer info

Lees meer over isolerende raambekleding

Geld besparen met isolerende raamdecoratie

Energie wordt steeds duurder waardoor het steeds belangrijker wordt om je huis goed te isoleren. Het kopen van isolerende raambekleding is een effectieve en efficiënte manier om energie te besparen. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. De mate van isolatie wordt gemeten door middel van een U-waarde. Hierbij geldt dat hoe lager deze waarde, hoe beter de isolatie van de raambekleding. De laagste U-waarde behaal je door verduisterende honingraat plisségordijnen voor een raam met HR++ glas te hangen.

Plisségordijnen isolatie

Onze collectie isolerende raambekleding

Of je nu kiest voor plisségordijnen, vouwgordijnen, gordijnen, of (duo) rolgordijnen, al onze raambekleding heeft een isolerende werking. De dikte en structuur van de stof zijn bepalend voor de isolatiewaarde. Plisségordijnen met honingraatstructuur is de best isolerende raambekleding dankzij de luchtkamers tussen de dubbele stoflaag. Voor een nog betere isolatie zijn er verduisterende dubbele plisségordijnen met een aluminium coating aan de binnenzijde.

Bij het kiezen van isolerende raambekleding is het belangrijk om naar de dikte van de stof te kijken. Een dichte structuur zorgt voor betere isolatie. Vergeet niet dat een witte achterzijde van de stof een warmtewerende werking heeft, waardoor isolatiewaardes verder worden verhoogd.

Op maat gemaakte raamdecoratie voor optimale isolatie

Omdat een groot deel van het warmteverlies in huis komt door ramen en deuren, is het cruciaal om raambekleding op maat te kiezen. Op maat gemaakte raamdecoratie sluit perfect aan op het raam, voorkomt kieren en maximaliseert de isolatiewaarde. Combineer raambekleding met gordijnen voor extra isolatie, en zorg ervoor dat gordijnen niet voor radiatoren vallen om warmteverlies te minimaliseren.

De isolatiewaarde is niet alleen afhankelijk van de raambekleding, maar ook van het type glas en het oppervlak ervan. Houd ventilatieroosters vrij om de aanvoer van frisse lucht niet te blokkeren.

Gevoerde gordijnen voor extra isolatie

Gordijnen of vouwgordijnen zijn uitstekende isolerende raambekleding, vooral wanneer ze op maat gemaakt en gevoerd zijn. Door de achterzijde van het gordijn te voorzien van voeringstof wordt de stof dikker, wat de isolatiewaarde ten goede komt. Kies voor een witte voering om binnenkomende warmte te weren en experimenteer met verschillende transparanties voor een unieke uitstraling.

Energiebesparing met isolerende raambekleding

Wist je dat maar liefst 37% van de warmte in huis verloren gaat via ramen en deuren? Onze isolerende raambekleding biedt een effectieve oplossing. Door tocht vanuit het raam te blokkeren, helpt het niet alleen om de gewenste temperatuur te behouden, maar draagt het ook bij aan aanzienlijke besparingen op je energierekening. En laten we het milieu niet vergeten – het verminderen van energieverbruik is een duurzame keuze.

De mate van isolatie wordt gemeten aan de hand van de U-waarde, waarbij een lagere waarde staat voor betere isolatie. Voor optimale isolatie adviseren we onze verduisterende honingraat plisségordijnen, perfect te combineren met HR++ glas voor de laagst mogelijke U-waarde. Handige Isolatie tips:

  • - Combineer meerdere soorten raambekleding voor maximale isolatie.
  • - Kies voor op maat gemaakte raamdecoratie voor een perfecte pasvorm.
  • - Laat je adviseren door onze deskundige adviseurs om de juiste keuze te maken.
Investeer vandaag nog in isolerende raambekleding en geniet van een comfortabeler huis terwijl je tegelijkertijd bijdraagt aan een groenere levensstijl. Ontdek onze diverse collectie en bespaar op energiekostisolatie gordijnen met aluminium-coatingen met stijlvolle en functionele raamdecoratie.

Populaire raamdecoratie

Sfeermakers