Rustgevende kleuren in je interieur? Ontdek Japandi!

Rustgevende kleuren in je interieur? Ontdek Japandi!
Maak kennis met dé interieurtrend van 2023: Japandi. Een Japandi interieur heeft de perfecte balans tussen rustiek Japans en Scandinavisch minimalisme. Het is een mix van natuurlijke materialen, eenvoud en rust. Als expert op het gebied van raamdecoratie begrijpen wij hoe belangrijk
het is om de juiste raamdecoratie te kiezen dat perfect past in een Japandi interieur. In deze blog zullen we je meer vertellen over de kenmerken van deze trend en geven we enkele waardevolle tips om jouw ruimte om te toveren tot een rustgevend Japandi interieur.

eetkamer inrichten

 

Neutraliteit en rustgevende kleuren

De basis van een Japandi interieur is het gebruik van neutrale en rustgevende kleuren. Denk aan zachte tinten zoals wit, crème, beige, licht bruin en licht grijs. Deze kleuren stralen een gevoel van sereniteit uit en creëren een kalmerende omgeving. Ook donker gekleurde houtsoorten werken in een Japandi stijl. Probeer de kleur van het hout echter zoveel mogelijk te laten overeenkomen in het gehele interieur.

Natuurlijke materialen

De Japandi stijl benadrukt het gebruik van natuurlijke materialen. Hout, rotan, bamboe en linnen staat centraal in deze stijl. Houten jaloezieën, bamboe jaloezieën en linnen gordijnen worden daarom vaak gekozen als raamdecoratie, omdat ze de warmte van de natuur in je huis brengen en perfect passen bij de Japandi esthetiek.

Natuurlijke verlichting

Het benutten van natuurlijk licht is essentieel in een Japandi interieur. Houd ramen bij voorkeur vrij van zware gordijnen en kies in plaats daarvan voor lichtdoorlatende gordijnen in een lichte kleur of andere raambekleding dat het binnenvallende licht verzacht. Denk dan bijvoorbeeld aan vitrages, lichtdoorlatende plisségordijnen of lichtdoorlatende rolgordijnen. Dit zal helpen om een gevoel van lichtheid en sereniteit in de ruimte te bevorderen.

 

Minimalisme

Bij het kiezen van meubels voor je Japandi interieur is minimalisme de sleutel tot succes. Kies voor strakke lijnen, eenvoudige vormen en functioneel design. De balans tussen openheid en privacy zijn een belangrijk aspect van de Japandi stijl. Dit kun je creëren door de juiste raamdecoratie te kiezen. Wij adviseren voor een Japandi interieur: vitrages, inbetweens, lichtdoorlatende rolgordijnen, houten jaloezieën of bamboe jaloezieën.

Gezellige texturen

Om nog meer gevoel van comfort en gezelligheid toe te voegen aan je Japandi interieur, kun je spelen met verschillende texturen. Voeg zachte kussens, wollen dekens en natuurlijke tapijten toe om een warme en uitnodigende sfeer te creëren. In combinatie met de juiste raamdecoratie zorgen deze textuurelementen voor een perfecte balans in de ruimte. Denk ook eens na om verschillende soorten raamdecoratie te combineren, ook hiermee kun een mix van texturen vormen. Wat vind je bijvoorbeeld van de combinatie van vitrages, houten jaloezieën en rolgordijnen in de afbeelding hier onder?

Kortom, met de interieurtrend Japandi kun je jouw huis omtoveren tot een oase van rust en harmonie. Door de juiste kleuren, materialen en raamdecoratie te kiezen, kun je jouw ruimte inrichten naar de woontrend van 2023. Met een ruim aanbod aan vitrages, inbetweens, rolgordijnen, plisségordijnen en jaloezieën vind je bij ons gegarandeerd de perfecte raamdecoratie om je Japandi interieur compleet te maken.

eetkamer inrichten

Wil jij thuis verschillende kleuren en materialen bekijken van jouw favoriete product?

Populaire producten

Sfeermakers