Een herenhuis inrichten? Laat je inspireren!

Een herenhuis inrichten? Laat je inspireren!
Je kent ze vast wel, de prachtige grote herenhuizen aan de Amsterdamse grachten. Menig mens droomt van het wonen in een oud, karakteristiek herenhuis. Typerend voor zo’n woning zijn de hoge plafonds, sierlijk lijstwerk en glas in lood.
Oude herenhuizen kunnen op ontzettend veel manieren ingericht worden. Verhuis jij binnenkort naar een herenhuis of is de inrichting van jouw herenhuis wel toe aan wat nieuws? Lees snel verder, wij delen onze inspiratietips.

herenhuis

 

1. Moderne inrichting

Als je kiest voor een moderne inrichting in een oud pand, ontstaat er een interessant contrast. Het moderne interieur en de oude karakteristieke elementen van het huis vallen juist daardoor meer op. Strakke meubels zijn typisch voor een moderne inrichting. Een vloer met een betonlook en neutrale kleuren, zoals grijs, zwart en wit. Dit zie je allemaal terug in een moderne inrichting. Prachtig voor in een herenhuis!

2. Retro chic inrichting

Wil je juist de nadruk leggen op het oude aspect van je herenhuis? Dan is de retro chic woonstijl de perfecte keuze. Deze woonstijl kenmerkt zich door vintage meubelen, uitgesproken materialen en opvallende kleuren. Denk hierbij aan knallende oranje of gele kleuren en funky prints. Typisch een jaren 70 stijltje. Dit zorgt voor een prachtige harmonie tussen de oude stijl van het huis en de heldere kleuren uit de inrichting.

3. Scandinavische inrichting

Wil jij een goede match tussen je raamdecoratie en je muur? Ga dan voor gordijnen met een complementaire kleur. Complementaire kleuren zijn kleuren die tegenover elkaar liggen in de kleurencirkel. Daardoor vullen ze elkaar mooi aan. Zwart en wit zijn complementaire kleuren. Vind je zwarte gordijnen niet mooi? Ga dan voor een donkergrijs of antraciet variant. Daarmee creëer je hetzelfde effect.

 

4. Wabi Sabi inrichting

Ben je al bekend met de interieurstijl Wabi Sabi? Bij deze stijl draait het allemaal om de welbekende spreuk ‘less is more’. De inrichting is gebaseerd op het boeddhisme. Hoge kwaliteit stoffen en strakke lijnen staan centraal. Kleuren als beige en zand worden veel gebruikt. Werk dit af met accessoires van natuurlijke materialen, zoals houten plankjes. De eenvoud van deze stijl past heel goed bij ieder type woning, dus ook jouw herenhuis.

Vergeet de details niet

Details kunnen je interieur maken of breken. Bij details kun je aan van alles denken, zoals accessoires, planten en verlichting. Bij elke stijl zijn andere accessoires weer meer passend. En met verlichting creëer je in huis een warme sfeer of juist een heldere look. Maar vergeet je raambekleding niet! Om je gehele interieur te laten matchen bij de woonstijl die bij jou past, kies je de raamdecoratie zorgvuldig. Weet je niet zo goed welke raamdecoratie goed aansluit bij de rest van jouw woning? Kom eens langs in onze showroom en bespreek het met een van onze adviseurs. Liever zelf vanuit huis onderzoeken wat het beste past? Vergelijk een paar mogelijke opties thuis door gratis kleurstalen aan te vragen. Het inrichten van jouw herenhuis hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn!

Wil jij thuis bekijken of de kleur en het materiaal van het door jou gekozen product past bij je interieur?

Bij ons kan het! Vraag volledig gratis en vrijblijvend kleurstalen aan.

Populaire producten

Sfeermakers