Vouwgordijnen

Met een vouwgordijn in huis creëer je een hele eigen stijl. Kies je voor romantisch, klassiek of juist huiselijk? Met vouwgordijnen is het allemaal mogelijk. Vouwgordijnen hebben horizontale vouwen in de stof, waardoor ze zich niet oprollen, maar opvouwen. Dankzij het bedieningskoord of de ketting, bepaal je gemakkelijk de lichtinval en het zicht naar buiten. Vouwgordijnen zijn leverbaar met verduisterende, lichtdoorlatende en transparante stoffen. Vraag vandaag nog je gratis kleurstalen aan.
Verduisterend
verduisterende vouwgordijnen
 • Ideaal in slaapkamers
 • Lichtdichte stoffen
 • Verschillende soorten stof
Bekijk collectie
Lichtdoorlatend
lichtdoorlatende vouwgordijnen
 • Brengt sfeer in iedere ruimte
 • Beperkt lichtinval en inkijk
 • Verschillende soorten stof
Bekijk collectie
Transparant
transparante vouwgordijnen
 • Laat veel licht en zicht door
 • Behoudt uitkijk
 • Verschillende soorten stof
Bekijk collectie
Alle vouwgordijnen
alle vouwgordijnen
 • Verduisterend
 • Lichtdoorlatend
 • Transparant
Bekijk collectie

Bekijk meer inspiratiefoto’s

Kleurgroepen


Vouwgordijn kopen

Vouwgordijnen kleden je ruimte warm aan en voegen meer sfeer toe. Bij Raamdecoratie.com maken we gebruik van luxe stoffen, waardoor de vouwgordijnen een elegante uitstraling hebben. Naast dat ze een decoratieve functie hebben, hebben ze ook zeker een praktische functie. Zoals de naam al zegt, wordt een vouwgordijn bij het omhooghalen opgevouwen in plaats van opgerold. Hierdoor kun je eenvoudig zelf bepalen hoeveel privacy of hoeveel lichtinval je wenst. Als je het gordijn helemaal omhoog doet dan heb je veel lichtinval, terwijl je wanneer je het gordijn helemaal omlaaghaalt er weinig lichtinval is en je dus veel privacy hebt. Ideaal dus voor in jouw ruimte.

Stofsoorten

Bij Raamdecoratie.com vind je een groot assortiment dat bestaat uit op maat gemaakte en kant en klare vouwgordijnen. De op maat gemaakte collectie wordt volledig voor je op maat gemaakt. Onze kant en klare collectie ligt voor je klaar en is direct uit voorraad leverbaar. Maak een keuze uit heel veel stoffen en kleuren en vind jouw favoriet.

Als je een vouwgordijn wilt kopen dan kun je een keuze maken uit verschillende stoftransparanties. Onze collectie bestaat uit transparante, lichtdoorlatende en verduisterende vouwgordijnen. Kies je voor een transparante, lichtdoorlatende of verduisterende stof? Dan kun je kiezen uit een ruim kleurenpallet. Twijfel je tussen verschillende stoffen en kleuren? Vraag dan gratis kleurstalen aan.

Kies je voor een transparante stof? Dan kies je met name voor doorkijk en filtering van het zonlicht. Als je kiest voor een lichtdoorlatende stof, dan filter je het zonlicht in grotere mate. Ook beperk je met een lichtdoorlatende stof de doorkijk. Ben je op zoek naar een vouwgordijn voor in je slaapkamer? Kies dan voor een verduisterende stof, dit zal de nachtrust ten goede komen.

Om ervoor te zorgen dat de vouwgordijnen er altijd netjes bijhangen zijn de gordijnen voorzien van baleinen. Deze baleinen zorgen ervoor dat de plooien altijd mooi strak hangen.

Voordelen

 • Ruime collectie stofsoorten
 • Op maat of kant en klaar
 • Uitstekende kwaliteit
 • Advies van de specialist
 • Gratis kleurstalen
 • Gratis en snelle levering

Vouwgordijnen op maat

Ben je op zoek naar vouwgordijnen op maat? Onze vouwgordijnen op maat zijn van een uitstekende kwaliteit. Om dit te garanderen wordt er bij de productie enkel gebruikgemaakt van luxe stoffen en systemen. Je bepaalt daarbij zelf de afmetingen van het vouwgordijn, waardoor deze altijd perfect past in jouw ruimte. Kies je voor een vouwgordijn op maat? Dan kun je kiezen voor een transparante, lichtdoorlatende of verduisterende stof. Deze stoffen zijn leverbaar in veel verschillende kleuren. Wat is jouw favoriet?

Kant en klaar

Onze kant en klare vouwgordijnen zijn van een goede basiskwaliteit. Kant en klare vouwgordijnen zijn leverbaar in transparante, lichtdoorlatende of verduisterende stoffen. Naast de verschillende stoftransparanties, zijn er ook verschillende stofstructuren leverbaar. Onze collectie kant en klare vouwgordijnen bedien je eenvoudig door middel van een koord.

Wil je meer weten?

Het is tijd om een kijkje te nemen tussen ons ruime aanbod vouwgordijnen. Wil je meer weten over een vouwgordijn kopen, omdat je nog vragen hebt over de mogelijkheden of ons aanbod? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder.


 

Vouwgordijnen: vraag & antwoord

Wat is een vouwgordijn?

Een vouwgordijn bestaat uit stof dat bij het ophalen opgevouwen wordt in plaats van gerold. Een vouwgordijn herken je aan de horizontale plooien in de stof. Je kunt een vouwgordijn bedienen middels een bedieningsketting of -koord.

Welke transparanties zijn er?

In onze collectie vouwgordijnen onderscheiden wij drie stoftransparanties:

- Transparante vouwgordijnen
- Lichtdoorlatende vouwgordijnen
- Verduisterende vouwgordijnen

Kan ik een kant en klaar vouwgordijn zelf inkorten?

Ja, dat is mogelijk. Onze kant en klare vouwgordijnen zijn zo ontworpen dat inkorten in de breedte zelf gedaan kan worden. Inkorten kan door middel van een stofschaar. De ingekorte zijdes dienen daarna opnieuw gestikt te worden.

Vouwgordijn monteren, hoe moet ik meten en monteren?

Vouwgordijnen meten en monteren is eenvoudig. Het systeem van een vouwgordijn is even breed als de stof. Voor het meten en monteren van vouwgordijnen hebben we een aantal tips:

- Gebruik een rolmaat waarmee je de breedte en hoogte in één keer kunt meten.
- Voor de breedte; meet bovenin, middenin en onderin.
- Houd rekening met obstakels zoals raamhendels en verwarmingsbuizen.
- Monteer je in de dag? Bestel dan de kleinst gemeten breedte maat minus 1 cm.

Meer informatie over het monteren van vouwgordijnen vind je in de montagehandleiding.

Kan ik de kant van de bedieningsketting zelf bepalen?

Ja, dat kan bij onze op maat gemaakte vouwgordijnen. Bij onze op maat gemaakte vouwgordijnen heb je de mogelijkheid om de zijde van de bediening zelf te bepalen. Ook kun je bij een op maat product het materiaal van de ketting kiezen. Standaard vouwgordijnen hebben geen bedieningsketting maar een bedieningskoord. De bedieningszijde van een standaardmaat kun je niet kiezen maar wel is het mogelijk om de bedieningszijde handmatig om te zetten.