Plisségordijnen

Plisségordijnen zijn de ultieme aanvulling voor jouw woonruimte. Ze zijn elegant, sfeervol en functioneel. Met plisségordijnen behoud jij je privacy, terwijl je toch optimaal kunt genieten van het daglicht. Uiteraard is het zo dat smaken verschillen en daarom kun je bij ons terecht voor plisségordijnen in diverse kleuren en stoftransparanties. Voor het kopen van plisségordijnen is het belangrijk om te weten dat je in onze collectie plisségordijnen op maat en kant en klare plisségordijnen vindt. Daarnaast heb je bij ons de keuze uit bottom up & top down en bottom up systemen. Heb je hulp nodig? Laat het ons gerust weten, als echte specialisten staan we graag voor je klaar.
Verduisterend
verduisterende plissegordijnen
 • Ideaal in slaapkamers
 • Beste warmtereflectie en isolatie
 • Ook Top down & Bottom up
Bekijk collectie
Lichtdoorlatend
lichtdoorlatende plissegordijnen
 • Brengt sfeer in iedere ruimte
 • Beperkt lichtinval en inkijk
 • Ook Top down & Bottom up
Bekijk collectie
Transparant
transparante plissegordijnen
 • Laat veel licht en zicht door
 • Behoudt uitkijk
 • Ook Top down & Bottom up
Bekijk collectie
Alle plisségordijnen
alle plisségordijnen
 • Verduisterend
 • Lichtdoorlatend
 • Transparant
Bekijk collectie
Elektrische plisségordijnen
elektrische plissegordijnen
 • Top down & bottom up
 • Beperkt lichtinval en inkijk
 • Elektrisch bedienbaar
Bekijk collectie

Bekijk meer inspiratiefoto’s

Kleurgroepen


Plisségordijnen bestellen

Het bestellen van nieuwe plisségordijnen doe je niet iedere dag, je bestelt nieuwe raamdecoratie omdat je er langere tijd plezier aan wil beleven. Denk daarom goed na over jouw wensen, zo haal je het maximale uit jouw aankoop. Plissé gordijnen uit onze collectie kun je zelf samenstellen waarbij je de keuze hebt tussen op maat gemaakte en kant en klare plisségordijnen, verschillende systemen, plooisoorten en stoftransparanties.
Bij het bestellen van plissés kun je kiezen voor een enkele of dubbele stof. Een plisségordijn met een dubbele stof wordt een honingraat plisségordijn genoemd. Bij een enkele stof zie je de bedieningskoorden door de koordgaatjes in de stof lopen. Bij een honingraat plooi zijn de koorden verwerkt tussen de twee stoflagen, waardoor deze niet zichtbaar zijn.

Verschillende stoftransparanties

In onze collectie vind je verschillende stoftransparanties. De stoftransparanties waar je uit kunt kiezen zijn: transparant, lichtdoorlatend en verduisterend. Wil je graag plissés voor in de slaapkamer? Dan kun je kiezen voor verduisterende plisségordijnen. De verduisterende stof is 100% lichtdicht waarmee je de ruimte volledig verduistert. Door de speciale aluminium coating in de honingraatstof houd je het tijdens warme zomerdagen ook nog eens lekker koel in de slaapkamer.

Op maat of kant en klaar?

Zoals hierboven al kort beschreven bestaat onze collectie plissé gordijnen uit op maat gemaakte en kant en klare producten. Door onze ruime collectie stofsoorten en kleuren vind je bij ons altijd het voor jou perfecte plisségordijn. Onze voordelige kant en klare plissés worden in de meeste gevallen direct uit voorraad geleverd.
Onze plisségordijnen op maat worden volledig en perfect voor jou op maat gemaakt. Kies zelf het gewenste systeem, de kleur van het systeem en geef jouw maten en wensen door. Wij maken jouw plissé gordijn van begin tot eind volledig op maat, zo ben je altijd verzekerd van een perfect passend product en de allerbeste kwaliteit. Door de verschillende opties stel je jouw nieuwe raamdecoratie op maat volledig zelf samen.

Altijd de juiste lichtinval en privacy

Een plisségordijn met een top down en bottom up systeem zorgt ervoor dat je zowel de bovenlat als de onderlat naar boven en beneden kunt bewegen. Hierdoor plaats je het plissé gordijn eenvoudig in de juiste stand. Met een top down en bottom up systeem kun je dus maximaal spelen met de lichtinval en toch privacy behouden.


Voordelen

 • Uitstekende kwaliteit
 • Op maat & kant en klaar
 • Veel stofsoorten en kleuren
 • Top down & bottom up
 • Gratis kleurstalen
 • Gratis en snelle levering

Plissé voor draai- kiepramen

Plisségordijnen zijn uitermate geschikt als raamdecoratie voor draai- kiepramen. Met de speciale klem- of wandsteunen is het mogelijk om plissés vast te zetten op het kozijn. Gebruik je klemsteunen? Dan kun je monteren zonder te boren. Dankzij de steunen blijft het plisségordijn dichtbij het raam hangen wanneer je deze opendraait of –kiept. Een ideaal systeem dus!

Isolerende plissé gordijnen

Wist je dat sommige plissés uitstekend als isolerende gordijnen kunnen fungeren? Een stof met een honingraat plooi heeft namelijk isolerende en energiebesparende eigenschappen. Door de celstructuur van de stof wordt de warmte opgevangen tussen de twee stoflagen. In de winter houd je op deze manier de warmte binnen en in de zomer houd je de warmte buiten. Naast de isolerende werking hebben deze stoffen ook een warmtewerende werking. Doordat de achterzijde van onze verduisterende honingraatstoffen vaak wit is, wordt er geen zonlicht aangetrokken. Hierdoor blijft het altijd lekker koel in de ruimte. Onze verduisterende plissé gordijnen met een honingraat plooi zijn voorzien van een aluminium coating waardoor de isolerende waarden flink worden verhoogd.

Meer weten over plissés?

Wil je meer weten over onze plisségordijnen? Wij helpen je graag en geven je een passend advies op maat over de mogelijkheden voor het bestellen van plisségordijnen . Ook is het mogelijk om gratis kleurstalen aan te vragen. Je ontvangt dan een stukje van de stof van het plisségordijn thuis zodat je de kleur en kwaliteit zelf thuis kunt ervaren. Twijfel je nog of heb je hulp nodig? Neem gerust contact op, als echte specialisten helpen wij je graag.


 

Plissé gordijnen: vraag & antwoord

Wat zijn plissé gordijnen?

Plissé komt uit de Franse taal en betekent geplooid. Plisségordijnen kenmerken zich dan ook door de plooien in de stof. Ze hebben een soort harmonica-effect; je kunt ze strak opvouwen, maar ook helemaal uitvouwen. Wanneer je de plissé helemaal opvouwt, is deze erg klein en heb je volledige lichtinval. Maar uiteraard kun je de plissé ook helemaal uitvouwen, waardoor het hele raam wordt bedekt.

Kan ik een plissé gordijn zelf inkorten?

Ja, dat kan. Om je op weg te helpen, hebben we zelfs een instructievideo gemaakt. De video laat in het kort zien hoe onze plisségordijnen met zijgeleiding zijn in te korten en hoe je ze kunt monteren. Bekijk hier de video.

Wil je niet zelf inkorten, kies dan voor onze collectie plisségordijnen op maat.

Wat zijn plisségordijnen met zijgeleiding?

Zijgeleiding wil zeggen dat het gordijn aan de zijkant geleid wordt door een gespannen koord. Zoek je raamdecoratie voor een draai-kiepraam? Dan zijn plissés met zijgeleiding zeer geschikt. We hebben unieke gepatenteerde spanschoentjes waarmee de plissé met klemsteunen aan een draai-kiepraam te bevestigen is. Een eenvoudige montage, waar geen boor aan te pas hoeft te komen. De klemsteunen zijn apart bij te bestellen.

Wat is het verschil tussen een plissé en een honingraat?

Een plisségordijn heeft een enkel gevouwen stof. Bij deze stofsoort zijn de koord gaatjes en koorden altijd zichtbaar. Een honingraat plisségordijn heeft een speciale dubbele stof, waardoor er vanaf de zijkant gezien een honingraatstructuur ontstaat. Wij noemen dit product dan ook een plisségordijn met honingraat. Bij deze stofsoort zie je geen koord gaatjes en vrijwel geen koorden. Deze speciale stof zorgt voor extra isolatie. De lucht blijft namelijk in de tunnels van de honingraat hangen. Hierdoor werkt een plisségordijn met honingraatstof isolerend en dus energiebesparend.

Ik wil niet boren in mijn kozijn; zijn er mogelijkheden?

We begrijpen dat je liever niet wilt boren in aluminium kozijnen of draai-kiepramen. Wij bieden graag een alternatief. Zo zijn er speciale klemsteunen voor onze plisse gordijnen. Door zowel aan de bovenkant als aan de onderkant van je raam twee klemsteunen te bevestigen, monteer je eenvoudig je plisségordijn zonder te boren. Deze klemsteunen zijn apart te bestellen, per vier stuks, en zijn alleen geschikt voor de plissés met zijgeleiding.

Bottom-up en Top-down-Bottom up, wat is het?

Plisségordijnen zijn verkrijgbaar met twee verschillende bedieningsvarianten. We kennen de ‘Bottom-up’ en de Top-down-Bottom-up variant. Maar wat is nou eigenlijk het verschil?

Bij een Bottom-up variant kan alleen de onderlat naar boven worden bewogen, de bovenkant blijft altijd vast zitten. Bij de tweede variant, de Top-down-Bottom-up, is zowel de onder- als bovenlat te verschuiven. Het grote voordeel van deze variant is dat de inkijk op ooghoogte kan worden geblokkeerd, terwijl aan de boven- en onderkant nog licht naar binnen kan. Ideaal voor woonkamers, badkamers of kantoren aan een straat.

Lees meer over onze plisségordijnen top down & bottom up.