Snelle levering in Nederland, België en Duitsland | Meer dan 40.000 tevreden klanten

Plisségordijnen

Wil je je privacy behouden en toch optimaal genieten van het daglicht? Dan zijn plisségordijnen iets voor jou. Dankzij een Top-down-Bottom-up plissé kun je niet alleen de onderlat naar boven bewegen, maar ook de bovenlat naar beneden. Hierdoor bepaal je zelf de mate van privacy en lichtinval.
Bij ons vind je zowel plisségordijnen op maat als standaardmaten plisségordijnen. De standaardmaten collectie heeft een uniek systeem speciaal voor draai-kiepramen. Met dit systeem is het mogelijk te monteren zonder te boren. Meer handige weetjes over onze plisségordijnen vind je onderaan deze pagina.

Plisségordijnen

13 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
per pagina

13 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
per pagina

Plissé gordijnen: vraag & antwoord

 

Wat zijn plissé gordijnen?

Plissé komt uit de Franse taal en betekent geplooid. Plisségordijnen kenmerken zich dan ook door de plooien in de stof. Ze hebben een soort harmonica-effect; je kunt ze strak opvouwen, maar ook helemaal uitvouwen. Wanneer je de plissé helemaal opvouwt, is deze erg klein en heb je volledige lichtinval. Maar uiteraard kun je de plissé ook helemaal uitvouwen, waardoor het hele raam wordt bedekt.

Kan ik een plissé gordijn zelf inkorten?

Ja, dat kan. Om je op weg te helpen, hebben we zelfs een instructievideo gemaakt. De video laat in het kort zien hoe onze plisségordijnen met zijgeleiding zijn in te korten en hoe je ze kunt monteren. Bekijk hier de video.

Wil je niet zelf inkorten, kies dan voor onze collectie plisségordijnen op maat.

Wat zijn plisségordijnen met zijgeleiding?

Zijgeleiding wil zeggen dat het gordijn aan de zijkant geleid wordt door een gespannen koord. Zoek je raamdecoratie voor een draai-kiepraam? Dan zijn plissés met zijgeleiding zeer geschikt. We hebben unieke gepatenteerde spanschoentjes waarmee de plissé met klemsteunen aan een draai-kiepraam te bevestigen is. Een eenvoudige montage, waar geen boor aan te pas hoeft te komen. De klemsteunen zijn apart bij te bestellen.

Wat is het verschil tussen een plissé en een Duette®?

De termen plissé en Duette® worden regelmatig door elkaar gehaald. Wat is het verschil? Dat leggen we je graag uit. Een Duette® is een merk plisségordijn en heeft een speciale dubbele stof, waardoor er vanaf de zijkant gezien een honingraatstructuur ontstaat. Wij noemen dit product een plisségordijn met honingraat. Deze speciale stof zorgt voor extra isolatie. De lucht blijft namelijk in de tunnels van de honingraat hangen. Hierdoor werkt een plisségordijn met honingraatstof isolerend en dus energiebesparend.

Ik wil niet boren in mijn kozijn; zijn er mogelijkheden?

We begrijpen dat je liever niet wilt boren in aluminium kozijnen of draai-kiepramen. Wij bieden graag een alternatief. Zo zijn er speciale klemsteunen voor onze plisse gordijnen. Door zowel aan de bovenkant als aan de onderkant van je raam twee klemsteunen te bevestigen, monteer je eenvoudig je plisségordijn zonder te boren. Deze klemsteunen zijn apart te bestellen, per vier stuks, en zijn alleen geschikt voor de plissés met zijgeleiding.

Bottom-up en Top-down-Bottom up, wat is het?

Plisségordijnen zijn verkrijgbaar met twee verschillende bedieningsvarianten. We kennen de ‘Bottom-up’ en de Top-down-Bottom-up variant. Maar wat is nou eigenlijk het verschil?
Bij een Bottom-up variant kan alleen de onderlat naar boven worden bewogen, de bovenkant blijft altijd vast zitten. Bij de tweede variant, de Top-down-Bottom-up, is zowel de onder- als bovenlat te verschuiven. Het grote voordeel van deze variant is dat de inkijk op ooghoogte kan worden geblokkeerd, terwijl aan de boven- en onderkant nog licht naar binnen kan. Ideaal voor woonkamers, badkamers of kantoren aan een straat.

 

    • Onze collectie plisségordijnen

Onze collectie plissés bestaat uit zowel standaardmaten als uit maatwerk. Zo is er voor ieder wat wils. Daarnaast heb je keuze uit transparante en lichtdoorlatende stoffen. Plisségordijnen hebben koorden die verticaal door kleine gaatjes lopen. Door deze gaatjes komt licht naar binnen, waardoor een plisségordijn nooit 100 procent verduisterend kan zijn. Kies je voor een honingraat stof, dan zie je de touwtjes niet en is er wel sprake van 100 procent verduistering. Plissés met een honingraatstof worden vanwege de dubbele stof ook wel Duette®, duossé of dupligordijnen genoemd.

Plissé voor draai- kiep ramen

Onze collectie standaardmaten plisségordijnen is ook zeer geschikt voor draai-kiepramen. Met speciale klem- of wandsteunen zijn de plisségordijnen vast te zetten op het kozijn. Gebruik je de steunen? Dan kun je monteren zonder te boren. Met de steunen blijft het plisségordijn tegen het raam aan hangen wanneer je deze opendraait of -kiept.

 

    • Dubbele plisségordijnen

Dubbele plisségordijnen hebben een stof welke bestaat uit twee stoflagen. Hierdoor ontstaat er een honingraatstructuur in de stof die multifunctioneel is. De koorden van deze plisségordijnen lopen namelijk door de dubbele stof heen waardoor je deze niet of nauwelijks terug ziet. Daarnaast kan de voorkant van de stof een andere kleur hebben dan de achterkant. Een witte achterkant is erg handig wanneer je de warmte wilt weren. Doordat de dubbele stof geen zichtbare gaatjes heeft is deze variant ook leverbaar in een verduisterende uitvoering. Erg handig voor bijvoorbeeld toepassing in de slaapkamer.

Isolerende plissé

Dubbele plisségordijnen werken warmtewerend. In de winter blijft de warmte namelijk binnen en in de zomer blijft de warmte juist buiten. Naast isolerend werkt deze dubbele stofsoort dus ook energiebesparend.