Snelle levering in Nederland, België en Duitsland | Meer dan 50.000 tevreden klanten

Lamellen

Lamellen zijn er in vele materialen en breedtes. In onze standaardcollectie vind je zowel stoffen als pvc-varianten. Stoffen lamellen houden minder licht tegen dan pvc-lamellen. De gehele Smart collectie heeft een lamelbreedte van 89 mm.
Verticale lamellen zijn ideaal voor het regelen van de lichtinval en de privacy. Doordat je verticale lamellen eenvoudig opzij kunt schuiven, creëer je in een handomdraai een volledig open raam en kun je genieten van het daglicht. Zoek je een voordelige én praktische oplossing? Kies dan voor lamellen.

Lamellen

5 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
per pagina

5 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
per pagina

Lamellen: vraag & antwoord

 

Wat zijn verticale lamellen?

Verticale lamellen, ook wel bekend als verticale jaloezieën, zijn stroken van stof of pvc die aan een rail worden geplaatst. Je kunt de rail bedienen, waardoor de lamellen gedraaid en opzij geschoven kunnen worden. Door de lamellen te draaien, kun je eenvoudig spelen met de lichtinval. Liever helemaal een open raampartij? Dit creëer je in één handomdraai door de lamellen helemaal opzij te schuiven.

Welke materialen leveren jullie?

In onze standaardcollectie Smart-lamellen vind je zowel stoffen als pvc-lamellen. Wanneer je de lamellen in een vochtige ruimte wilt gebruiken, zijn pvc-lamellen zeer geschikt. Dit materiaal is tevens eenvoudig schoon te maken. Stoffen lamellen filteren de lichtinval op een natuurlijke manier, maar zijn niet doorschijnend. Je behoudt dus je privacy. We leveren zowel dicht- als fijngeweven stoffen.

Zijn er ook losse lamellen?

Ja, zowel onze stoffen als pvc-lamellen zijn los verkrijgbaar. De pvc-lamellen worden per vier stuks en de stoffen lamellen per vijf stuks geleverd. Combineer verschillende lamellen aan één rail voor een speels effect.

Is de rail ook los verkrijgbaar?

Ja, de rail is ook los verkrijgbaar. We leveren deze in standaardmaten vanaf 80 cm tot 320 cm breed.

Kan ik lamellen zelf inkorten?

Ja, alle Smart lamellen zijn eenvoudig zelf in te korten. Hoe dit werkt hangt af van of je kiest voor stoffen of pvc-lamellen. Daarnaast is ook de rail eenvoudig zelf in te korten. Hoe dit allemaal precies werkt wordt toegelicht in de montagehandleiding.

Aan welke kant zit de bediening?

De rails waaraan de lamellen worden opgehangen, hebben een voor- of achterkant. Je kunt zelf kiezen aan welke kant je de bediening wilt hebben. Een lamellenrail heeft een bedieningsketting om de lamellen mee te draaien en een koord om de lamellen mee te verschuiven.