Retourneren

Welke retourmogelijkheden heb ik?


Wij zetten ons voor 100 procent in om jou een perfect product te leveren. Soms is er iets niet naar wens en wil je het product ruilen of retourneren. Hieronder vind je de belangrijkste vragen en antwoorden over het retourneren.

Retour aanmelden, hoe werkt het?

Heb je je bestelling ontvangen, maar ben je er niet blij mee? Je mag je bestelde raamdecoratie uit onze kant en klaar collectie binnen veertien kalenderdagen gratis naar ons terugsturen. Is er sprake van schade of een defect, of zijn er ontevredenheden over je ontvangen raamdecoratie op maat? Neem dan contact op met onze klantenservice via ons contactformulier.

Retourneren werkt als volgt:

  • Meld je retour aan via ons retourformulier
  • Print het retourlabel uit, plak deze op het pakket waarin de retourzending netjes is verpakt
  • Breng het pakket naar een pakketpunt in de buurt
  • Wij betalen je bestelling na ontvangst en controle terug

Na het aanmelden van de retour verwachten wij dat je het product netjes en binnen veertien dagen retourneert. Retourneren is gratis. Je kunt ook het Europees modelformulier voor Herroeping gebruiken om binnen veertien dagen de koop te ontbinden.

Ik heb een beschadigd product ontvangen, wat nu?

Heb je een product defect ontvangen? Dan verzoeken wij je dit binnen veertien dagen aan ons te melden. Wij zorgen voor herstel of vervanging van het beschadigde product.

Meld je defect via het contactformulier en wij helpen je graag verder.

Kan ik een op maat gemaakt product retourneren?

Heb je een product op maat laten maken, maar wil je deze toch retourneren? Dan geldt er een beperkt retourrecht.

Uitgesloten van het herroepingsrecht zijn:

1. Volgens specificaties van de Consument vervaardigde producten, die niet geprefabriceerd zijn en die worden vervaardigd op basis van een individuele keuze of beslissing van de Consument, of die duidelijk voor een specifieke persoon bestemd zijn (ook wel maatwerk genoemd).
2. Producten die na levering door hun aard onherroepelijk vermengd zijn met andere producten.

Producten die op maat zijn gemaakt of door jezelf zijn ingekort, kunnen alleen worden geretourneerd indien er sprake is van materiaal- en/of fabricagefouten en/of schade ontstaan tijdens het transport. Is hier sprake van? Dan geldt de normale garantie. Je hebt dan recht op gratis herstel van het product dan wel de levering van een vervangend product.

Verkeerde artikel ontvangen, wat nu?

Je bestelling wordt met grote zorg verwerkt. Mocht je toch per ongeluk een verkeerd artikel hebben ontvangen dan kun je dit aanmelden via ons contactformulier. Voeg hierbij een aantal foto's van het ontvangen artikel toe. We zoeken het voor je uit en lossen dit uiteraard voor je op.

Hoe moet ik producten retour sturen en verpakken?

Nadat je je retour hebt aangemeld krijg je van ons een gratis UPS-verzendlabel voor op het te retourneren pakket. Je kunt het pakket afgeven bij een UPS Access Point bij jou in de buurt. Op het verzendlabel vind je de dichtstbijzijnde locaties in jouw buurt. Een ophaalafspraak maken met UPS behoort eventueel ook tot de mogelijkheden.

Alleen onbeschadigde en ongemonteerde artikelen kunnen door ons worden teruggenomen.
We vragen je daarom bij het terugsturen van raamdecoratie onderstaande instructies in acht te nemen om beschadiging van het product te voorkomen.

- Plaats bij het retourneren van rolgordijnen de ketting terug in het originele doosje (indien redelijkerwijs mogelijk) en wikkel deze in géén geval om het product zelf om beschadiging van de stof te voorkomen.

- Zorg ervoor dat er geen onderdelen tegen de stof aanzitten om indeuken van het materiaal te voorkomen.

Tip: bij levering is de raamdecoratie op een optimale manier in de doos verpakt. Bij voorkeur plaats je de diverse onderdelen op dezelfde wijze terug in de verpakking.

Hoe word ik terugbetaald?

Nadat je de retourzending bij ons hebt aangemeld, ontvang je het aankoopbedrag van het geretourneerde artikel binnen veertien dagen op je rekening of op je creditcard. Als je bij het plaatsen van de bestelling hebt gekozen voor een achteraf betaalmethode, wordt het terug te betalen bedrag op de openstaande facturen in mindering gebracht. Heb je het volledige bedrag al betaald? Dan storten we het bedrag terug op je bankrekening. Bij betaling via een cadeaukaart wordt het terug te betalen bedrag weer toegevoegd aan het cadeaukaart saldo.

Stuur je de volledige bestelling retour, dan krijg je het volledige bedrag terugbetaald tenzij er sprake is van waardevermindering. Waardevermindering kan ontstaan doordat de verpakking beschadigd is of doordat het product beschadigd of incompleet is.

Ik wil mijn product ruilen, kan ik een ander product ontvangen?

Stel je hebt een lichtdoorlatend rolgordijn, maar wilt toch liever een verduisterend rolgordijn. Dan kun je jouw product retourneren. Wij zorgen ervoor dat je het aankoopbedrag terugkrijgt en vervolgens kun je een nieuwe bestelling plaatsen.


Het antwoord op je vraag niet gevonden? Neem contact op via ons contactformulier.