Plissé hordeuren

Houd insecten buiten met onze functionele hordeuren. Onze gemakkelijk te bedienen hordeuren zorgen voor frisse lucht in huis én zorgen ervoor dat insecten buiten blijven. Bedieningsgemak staat voorop bij onze horren. In slechts één eenvoudige beweging sluit of open je de hordeur. In onze collectie vind je plissé hordeuren van hoge kwaliteit! Een plissé hordeur heeft gaas dat gevouwen wordt wanneer je de hordeur opent. Je hebt de keuze uit een enkele of dubbele plissé hordeur. Enkele hordeuren bestaan uit één geheel die links of rechts sluiten. Een dubbele hordeur bestaat uit twee delen die je in het midden sluit, ideaal voor grote openingen. Voor welke volledig op maat gemaakte hordeur kies jij?

2 Artikel(en)

per pagina
Selecteer aflopende weergave
 1. plissehordeur enkel wit
  Enkele plissé hordeur op maat
  • Transparant plissé gaas
  • Bestaat uit één deel
  • Houdt insecten buiten
  v.a.  199,-
  Enkele plissé hordeur op maat
  v.a.  199,-
  • Transparant plissé gaas
  • Bestaat uit één deel
  • Houdt insecten buiten
  Gratis kleurstalen
 2. Dubbele plissé hordeur op maat
  v.a.  389,-
  • Transparant plissé gaas
  • Bestaat uit twee delen
  • Houdt insecten buiten
  Gratis kleurstalen

2 Artikel(en)

per pagina
Selecteer aflopende weergave
gratis advies en meetservice thuis

Onze plissé hordeuren

Hordeuren zijn enorm handig tijdens warme lente- en zomerdagen. Tijdens deze dagen wil je frisse lucht in huis maar natuurlijk geen insecten. Onze hordeuren zijn eenvoudig te bedienen, het openen en sluiten van de deur kan in slechts één beweging. Iedere deur of schuifpui is uniek, daarom maken wij onze hordeuren volledig op maat. Zo weet je zeker dat de hor altijd perfect past.

De collectie

Zoals je hierboven misschien al gelezen hebt vind je in onze collectie hoogwaardige plissé hordeuren. Daarnaast kun je kiezen voor een enkele of dubbele hordeur. Een enkele hordeur bestaat uit één geheel. Een dubbele hordeur bestaat uit twee delen die je in het midden kunt sluiten.

Plissé hordeur

Plissé komt uit de Franse taal en betekent geplooid. De strakke plooien zorgen ervoor dat het gaas zich gemakkelijk en netjes uit- en opvouwt bij het bedienen van de plissé hordeur. Onze plissé hordeuren zijn minimalistisch en strak vormgegeven. Het gaas is transparant zodat je verbinding met buiten behoudt wanneer je de plissé hordeuren sluit.

100% op maat

Jij bepaalt hoe de hordeur eruit komt te zien. Naast de perfecte afmetingen kun je kiezen uit verschillende systeemkleuren. Het systeem is leverbaar in de kleuren wit, crème, antraciet, bruin en aluminium.

De kwalitatieve systemen zorgen ervoor dat de hordeuren lang meegaan. Daarnaast worden onze hordeuren geleverd met een systeem waarbij het mogelijk is om de hor in iedere gewenste stand te stoppen.

Wordt de hor ook door kinderen gebruikt? Geen probleem, ons systeem is kindvriendelijk.

Waarom onze hordeuren

 • De beste kwaliteit
 • 100% op maat gemaakt
 • Eenvoudig te bedienen
 • Scherpe prijzen
 • Gratis en snelle levering

Enkele of dubbele hordeur?

Een enkele hordeur bestaat uit één deel. De hor plaatst je dan aan de linker- of rechterzijde. Vanuit de zijkant kun je de hordeur door middel van een handgreep gemakkelijk naar de andere zijde bewegen. De maximale breedte van een enkele hordeur is 160 cm.

Een dubbele hordeur bestaat uit twee delen. Eén deel links en één deel rechts. Wanneer je de hor wilt sluiten, breng je het linker- en rechterdeel in het midden bij elkaar. Deze sluiting in het midden wordt standaard geleverd met borstels. Optioneel kun je het sluitprofiel laten voorzien van een magneetstrip. De maximale breedte van een dubbele hordeur is 320 cm.

Hoe te bevestigen?

 

Plissé hordeuren: vraag & antwoord

 

Wat is een plissé hordeur?

Plissé hordeuren zijn hordeuren gemaakt van geplisseerd gaas. Plissé is Frans en betekent geplooid. Bij het uitschuiven van de hordeur vouwt het gaas zich uit in de gewenste richting. Door het goede systeem vouwt het gaas zeer eenvoudig weer terug op in het systeem wanneer je de hordeur inschuift. Zo heb je nooit last van gaas dat blijft hangen of niet terug het systeem in schuift. Een voordeel van plissé hordeuren is dat deze minder ruimte in beslag nemen dan een gewone hordeuren.

In welke kleuren zijn hordeuren leverbaar?

Het gaas van onze hordeuren is altijd zwart gekleurd. De profielen van de hordeuren zijn bij ons verkrijgbaar in meer dan 10 kleuren. Kies je voor plaatsing op de dag dan krijg je speciale profielen meegeleverd. Deze profielen zijn leverbaar in drie kleuren.

Wanneer een enkele hordeur en wanneer een dubbele hordeur?

Wanneer je op zoek bent naar een hordeur voor een maximale breedte van 160 cm en een hoogte van 300 cm, voldoet een enkele hordeur. Ben je op zoek naar een hordeur om een bredere opening mee te bedekken, dan zijn dubbele hordeuren geschikt. Dubbele hordeuren kunnen namelijk een breedte tot 320 cm bedekken en een hoogte van 300 cm. Zeer geschikt voor grote openingen zoals tuindeuren of schuifpuien.

Hoe plaats ik een hordeur?

Alle onderdelen die benodigd zijn voor de plaatsing van de plissé hordeur worden meegeleverd. Hieronder vermelden wij een aantal tips waar je op moet letten bij het plaatsen van de hordeur.

 • - Het bovenprofiel en de onderstrip worden perfect op maat geleverd, zagen of snijden hieraan is niet nodig.
 • - De schroefgaatjes in het bovenprofiel zijn al voorgeboord, het bovenprofiel is hierdoor eenvoudig te bevestigen.
 • - Voor het bevestigen van de onderstrip is een schone ondergrond vereist.
 • - De montageclips zijn voorzien van een plakstrip en kunnen eenvoudig vastgeplakt worden.
 • - De hordeur is eenvoudig in het systeem te klikken en werkt meteen.
Voor een specifiekere instructie, kun je altijd onze handleiding gebruiken.

Download hier de digitale versie van de handleiding voor plaatsing in de dag.
Download hier de digitale versie van de handleiding voor plaatsing op de dag.

Hoe breed is de hordeur wanneer deze ingeschoven is?

De breedte van een ingeschoven hordeur is afhankelijk van de breedte van de hordeur zelf.
Een hordeur tot 96 cm breed is ingeschoven 8,5 cm breed.
Een hordeur van 97 cm tot 130 cm breed is ingeschoven 11 cm breed.
Een hordeur van 131 cm tot 160 cm breed is ingeschoven 12 cm breed.

Wat is het verschil tussen plaatsing in de dag en op de dag?

Bij een in de dag plaatsing wordt de hordeur tussen het kozijn of de muren geplaatst. Bij een op de dag plaatsing wordt de hordeur op het kozijn of tegen de muur geplaatst. In de dag is standaard, maar zodra dit niet mogelijk is, zijn er andere mogelijkheden.

Wij kennen twee verschillende soorten op de dag plaatsing. Bij op de dag A worden er op de dag profielen meegeleverd voor de zijkanten en de bovenkant.

Bij op de dag B worden er profielen meegeleverd voor de zijkanten, bovenkant én onderkant. Deze manier wordt toegepast wanneer er geen ruimte is om de hordeur in de dag te monteren en wanneer er geen rechte ondergrond is voor de onderstrip. Voor meer informatie hierover kun je op de productpagina op het vraagteken achter de optie ‘plaatsing’ klikken.

Hoe werkt de sluiting bij een dubbele hordeur?

Een dubbele hordeur sluit je door de twee hordeuren naar elkaar toe te brengen, ze komen in het midden bij elkaar. Standaard hebben dubbele hordeuren een sluitprofiel dat voorzien is van borstels. Optioneel kunnen deze sluitprofielen worden voorzien van een luxe magneetstrip. Hiermee sluiten de twee hordeuren perfect op elkaar aan.