Raambekleding, welke soort past bij jou?

Raambekleding is erg belangrijk voor de sfeer in je ruimte. De rol van raambekleding wordt vaak onderschat. Naast de sfeer die de raambekleding met zich meebrengt moet het ook functioneel zijn. Per ruimte zijn er verschillende dingen waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van de juiste raambekleding. Welke woonstijl heeft de ruimte? Moet de ruimte verduisterd worden?
Of betreft het een vochtige ruimte? Niet alle soorten raambekleding zijn geschikt voor iedere ruimte. Kiezen tussen de verschillende producten kan lastig zijn, daarom hebben wij hieronder alle populaire soorten raambekleding en hun unieke eigenschappen voor je beschreven. Wil je graag meer weten over raambekleding? Lees dan hieronder verder!
rolgordijn raambekleding

Rolgordijnen

Kleed je ruimte sfeervol aan met rolgordijnen! Ze zijn multifunctioneel en vrijwel geschikt voor iedere ruimte.

Bekijk nu
dakraam rolgordijn raambekleding

Dakraam rolgordijnen

Bekijk hier onze verduisterende dakraam rolgordijnen die geschikt zijn voor de meest gangbare Velux dakramen.

Bekijk nu
duo rolgordijn raambekleding

Duo rolgordijnen

Duo rolgordijnen zijn de absolute trend van dit moment. Ontdek snel onze ruime collectie duo rolgordijnen.

Bekijk nu
vouwgordijnen raambekleding

Vouwgordijnen

Met vouwgordijnen creëer je een warme en romantische sfeer. Ontdek welk vouwgordijn in jouw interieur past.

Bekijk nu
houten jaloezieen raambekleding

Houten jaloezieën

Bepaal zelf nauwkeurig de lichtinval. Houten jaloezieën hebben een natuurlijke uitstraling en zijn absolute sfeermakers.

Bekijk nu
aluminium jaloezieen raambekleding

Aluminium jaloezieen

Aluminium jaloezieën geven je interieur een moderne uitstraling. Daarnaast dragen ze bij aan een ruimtelijk gevoel.

Bekijk nu
plissegordijnen raambekleding

Plisségordijnen

Plisségordijnen zijn een trendy soort raambekleding. Bepaal zelf eenvoudig de lichtinval en de mate van privacy.

Bekijk nu
gordijnen raambekleding

Gordijnen

Zet de toon in je interieur met een gordijn. Bekijk snel onze elegante gordijnen en creëer een huiselijke sfeer.

Bekijk nu

Onze raambekleding

Ontdek welke soort bij jou past

Rolgordijnen

rolgordijnen-als-raambekleding

Rolgordijnen zijn strak, eenvoudig en praktisch! In Nederland zijn rolgordijnen het meest populaire type raambekleding. Rolgordijnen zijn voordelig en passen in (bijna) alle woonstijlen. Ook zijn rolgordijnen geschikt voor vrijwel alle ruimtes. Het bedienen van een rolgordijn is erg eenvoudig, de lichtinval kun je bepalen door het rolgordijn op te halen of te laten zakken. In het woongedeelte kun je met een transparante of lichtdoorlatende stof het licht mooi filteren. Een verduisterende stof is geschikt voor in je slaapkamer en voor ruimtes waar je privacy wilt creëren. Rolgordijnen zijn leverbaar in veel verschillende stofsoorten en maten.

Bekijk onze rolgordijnen

 

Duo rolgordijnen als raambekleding

duorolgordijnen-als-raambekleding

Duo rolgordijnen zijn een erg trendy raambekleding, ze worden ook wel roljaloezieën genoemd. Dit type raambekleding zorgt voor veel sfeer, je kunt namelijk gemakkelijk spelen met de lichtinval en inkijk. De stof heeft twee banen, één baan is transparant en de ander heeft een kleur. Deze stoflagen kun je langs elkaar heen bewegen om zo de lichtinval en inkijk te bepalen. Duo rolgordijnen zijn geschikt voor alle ruimtes en passen in veel woonstijlen. In de slaapkamer kun je voor een verduisterende stof kiezen. Duo rolgordijnen zijn leverbaar in veel verschillende stoffen, kleuren en maten.

Bekijk onze duorolgordijnen

 

Dakraambekleding

dakraambekleding-rolgordijn

Bij een (Velux) dakraam hoort natuurlijk een dakraam rolgordijn. Dakramen bevinden zich vaak op de bovenste etage. Deze ruimtes worden vaak gebruikt als slaapkamer, daarom zijn alle stoffen 100 procent verduisterend. Door de cassette en de speciale zijprofielen zullen er geen lichtkieren ontstaan. Naast de verduisterende werking van de stof, is de stof ook warmte reflecterend. Dakraam rolgordijnen passen in veel woonstijlen, ze stralen eenvoud en sfeer uit. Onze dakraam rolgordijnen zijn perfect passend op vrijwel alle Velux dakramen.

Bekijk onze dakraamrolgordijnen

 

Vouwgordijnen

vouwgordijnen-als-raambekleding

Sfeer creëren kan perfect met vouwgordijnen! Ze hebben een romantische, klassieke en elegante uitstraling. Vouwgordijnen zijn geschikt voor veel ruimtes, in het woongedeelte kun je het licht zacht filteren met een transparante of lichtdoorlatende stof. Als raambekleding voor in slaapkamers kun je kiezen voor een verduisterende stof. Vouwgordijnen hebben horizontale vouwen, de stof vouwt zich netjes op als je het gordijn ophaalt. Als je het vouwgordijn laat zakken dan staat de stof strak. Vouwgordijnen zijn een type raambekleding dat voor een warme sfeer zorgt. Ze zijn leverbaar in verschillende stoffen en kleuren.

Bekijk onze vouwgordijnen

 

Jaloezieën

raambekleding-jaloezieen

Als je sfeer en privacy wilt combineren, dan zijn jaloezieën de perfecte raambekleding voor jou! Jaloezieën zijn niet alleen een geschikte raambekleding voor je huis maar ook zeker voor je kantoor. Jaloezieën bestaan uit horizontale lamellen. Deze kun je zover kantellen als je wilt. Overdag kun je het zonlicht filteren en ’s avonds kun je de inkijk beperken. Jaloezieën zijn leverbaar in verschillende materialen; hout, aluminium en kunststof. Naast de keuze in materiaal zijn de jaloezieën in verschillende uitvoeringen en kleuren leverbaar. Met jaloezieën kun je een moderne, landelijke of klassieke sfeer creëren.

Bekijk onze jaloezieën

 

Plisségordijnen als raambekleding

ramen-bekleden-plissegordijnen

Met plisségordijnen als raambekleding kun je maximaal genieten van het daglicht en je privacy. Met een top down & bottom up systeem is het niet alleen mogelijk om de onderlat naar boven te bewegen maar ook om de bovenlat naar beneden te bewegen. Op deze manier kun je het licht filteren naar eigen wens. Plisségordijnen zijn leverbaar met één of twee stoflagen. Een plisségordijn met twee stoflagen heet een honingraat plisségordijn. Deze dubbele stof zorgt voor een energiebesparende werking. Plisségordijnen zijn een geschikte raambekleding voor elke ruimte en toepasbaar in veel woonstijlen.

Bekijk onze plissegordijnen

 

Gordijnen

raambekleding gordijnen

Gordijnen zijn de absolute sfeermakers in jouw interieur. Met gordijnen als raambekleding creëer je een huiselijke en warme sfeer. Met gordijnen bepaal je zelf eenvoudig de hoeveelheid lichtinval en de mate van privacy. In onze ruime collectie vind je altijd een gordijn dat bij jou past. Zo hebben we vitrages, inbetweens en overgordijnen. Ook hebben we overgordijnen die helemaal geen lichtdoorlaten. In onze gordijnen collectie vind je unieke en soepel vallende gordijnstoffen. Ga jij voor een optimaal resultaat? Combineer onze gordijnen dan met een andere soort raambekleding!

Bekijk onze gordijnen

 

Lamellen

lamellen-voor-het-raam

Lamellen als raambekleding zijn praktisch en voordelig. Met lamellen kun je het licht filteren naar eigen wens, ook is het mogelijk om alle lamellen opzij te schuiven om zo te genieten van het volledige daglicht. Lamellen zijn leverbaar in twee verschillende materialen, namelijk PVC en stof. De PVC lamellen zorgen voor een strakke en moderne sfeer, de stoffen variant creëert een wat warmere sfeer. De lamelbreedte van beide varianten is 89 mm en leverbaar in verschillende kleuren. Lamellen zijn nog steeds een trendy raambekleding en toepasbaar in veel woonstijlen.

Bekijk onze lamellen