Welke gordijnen kies je bij een witte muur?

Welke gordijnen kies je bij een witte muur?
Vind jij witte muren saai? Dat hoeft helemaal niet! Een witte muur geeft jouw ruimte een frisse en open uitstraling. Je ruimte lijkt optisch ook groter wanneer je witte muren hebt. Daarnaast is wit tijdloos en met alles te combineren. Fijn dat je alles met wit kan combineren, maar daardoor wordt de keuzestress ook groter. Alles is mogelijk!
Welke kleur gordijnen je het best past bij een witte muur is afhankelijk van een aantal factoren. Je persoonlijke smaak speelt mee, maar ook de rest van je interieur. Je wilt natuurlijk wel dat alles mooi met elkaar matcht. Wij lichten een aantal opties toe om jouw witte muur een boost te geven met gordijnen!

gordijnen witte muur

 

1. Natuurlijke kleuren

Een natuurtint staat altijd prachtig bij wit. Kies raamdecoratie in lichtbruin, ecru, taupe of terracotta. Deze kleuren zorgen voor een rustgevende sfeer in jouw ruimte. Ook mooi meegenomen; natuurlijke tinten passen goed bij heel veel woonstijlen. Zo ben je dus zeker gegarandeerd van een match tussen jouw gordijnen en interieur!

2. Kleurrijke gordijnen

De muren zijn al wit, dus kleurrijke gordijnen zijn een echte eyecatcher in je ruimte. Ga voor rode, blauwe of groene gordijnen. Zachtere kleuren zoals oudroze zijn ook prachtig. Kijk wel goed naar je huidige interieur en welke kleuren hier mooi bij matchen. Niet alleen met kleur, maar ook met patronen kun je creatief zijn. Bijvoorbeeld gestreepte gordijnen in een opvallende kleur zullen je interieur echt tot leven brengen.

3. Complementaire kleuren

Wil jij een goede match tussen je raamdecoratie en je muur? Ga dan voor gordijnen met een complementaire kleur. Complementaire kleuren zijn kleuren die tegenover elkaar liggen in de kleurencirkel. Daardoor vullen ze elkaar mooi aan. Zwart en wit zijn complementaire kleuren. Vind je zwarte gordijnen niet mooi? Ga dan voor een donkergrijs of antraciet variant. Daarmee creëer je hetzelfde effect.

 

4. Het type raamdecoratie

Leuk hoor, al die verschillende kleurmogelijkheden, maar kan ik het ook helemaal anders aanpakken? Ja zeker! Bij het kiezen van je gordijnen voor een witte muur is het ook heel leuk om te spelen met soorten raamdecoratie. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende opties. Traditionele gordijnen, die aan een gordijnrail of -roede hangen. Maar ook houten jaloezieën zijn enorm populair. Dit creëert een heel speels effect. Zelfs wanneer je witte jaloezieën op een witte muur combineert. Rolgordijnen of plisségordijnen behoren ook tot de vele mogelijkheden.

Hulp nodig bij het kiezen van jouw raamdecoratie?

Kun je na het lezen van onze tips nog wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van de juiste kleur gordijnen? Bezoek dan onze showroom! Hier vind je genoeg inspiratie en zie je gelijk hoe onze raamdecoratie er in het echt uitziet. Ook is er een adviseur aanwezig die jou graag helpt met al jouw vragen en twijfels. Wij geven jou altijd eerlijk en persoonlijk advies, zodat jij de beste keuze maakt. Liever de opties afwegen vanuit je eigen huis? Ook geen probleem! Vraag gratis kleurstalen aan en hou ze thuis voor je witte muur. Daarna bestel je gemakkelijk je favoriete raamdecoratie bij ons!

Wil jij thuis bekijken of de kleur en het materiaal van het door jou gekozen product past bij je interieur?

Bij ons kan het! Vraag volledig gratis en vrijblijvend kleurstalen aan.

Populaire producten

Sfeermakers