Snelle levering in Nederland, België en Duitsland | Meer dan 40.000 tevreden klanten

Jaloezieën

Wil jij zelf de gewenste doorkijk, lichtinval en privacy bepalen? Dan zijn jaloezieën de ideale raamdecoratie voor jou. Jaloezieën zet je in een handomdraai in de juiste stand, afgestemd op waar jij op dat moment van de dag behoefte aan hebt. Onze jaloezieën zijn in diverse materialen en kleuren beschikbaar, waardoor je zowel een moderne als landelijke of klassieke sfeer kunt creëren.
Plaats je meerdere jaloezieën naast elkaar, dan zorgt dit voor eenheid en een ruimtelijk, modern gevoel. Jaloezieën zijn perfect als raamdecoratie in je kantoor of werkkamer, omdat je er op ieder moment van de dag de gewenste lichtinval en privacy mee bepaalt. Heb jij een woonkamer of kantoor aan de straatkant? Dan zijn jaloezieën zeker iets voor jou! Handige weetjes over onze jaloezieën vind je onderaan deze pagina.

Jaloezieën

14 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
per pagina

14 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
per pagina

Jaloezieën: vraag & antwoord

 

Wat zijn jaloezieën?

Jaloezieën zijn een horizontale raamdecoratie met lamellen. Met jaloezieën is in één handomdraai de gewenste lichtinval en doorkijk te creëren. Zo heb je altijd je privacy en lichtinval in eigen hand. De horizontale lamellen in een jaloezie zijn zowel naar voren als naar achteren te kantelen. Het naar achteren kantelen is erg handig wanneer je de inkijk van buitenaf wilt beperken, maar toch optimaal wilt genieten van het daglicht.

In welke materialen zijn jaloezieën verkrijgbaar?

We bieden jaloezieën aan in twee verschillende materialen; hout en aluminium. Beide varianten zijn zowel in maatwerk als standaardmaten verkrijgbaar.

Jaloezieën op maat?

Zijn de standaardmaten niet geschikt voor jouw raam? Dan helpen we je graag verder met jaloezieën op maat.
Jaloezieën zijn ook eenvoudig zelf op maat te maken. Je dient de onderlat, de lamellen en de bovenbak dan in te korten. Bij een aluminium jaloezie doe je dit met een ijzerzaag en lamellenknipper. Bij een houten jaloezie heb je ook een houtzaag nodig.

Jaloezieën monteren, hoe moet ik meten en monteren?

Voor het meten en monteren van jaloezieën hebben we een aantal tips.

- Meet de breedte zowel bovenin als onderin het kozijn. Houd de smalste maat aan.
- Houd rekening met raam- en deurhendels en andere obstakels.
- Bij jaloezieën hoef je qua breedte geen rekening te houden met het ophangsysteem. Dit komt omdat het montage steunen afhankelijk van jouw wens achter of boven de bovenbak komen en dus niet aan de zijkant.

Ik wil niet boren in mijn kozijn, zijn er mogelijkheden?

We begrijpen dat je liever niet wilt boren in aluminium kozijnen of draai-kiepramen. Daarom bieden wij een alternatief. Zo zijn er speciale klemsteunen voor onze jaloezieën verkrijgbaar. Door aan de bovenkant van je raam twee klemsteunen te bevestigen, monteer je de jaloezieën heel eenvoudig zonder te boren. Deze klemsteunen zijn in setjes van twee te bestellen en zijn alleen geschikt voor jaloezieën, duo rolgordijnen en rolgordijnen.

Welke lamel breedtes zijn er?

We hebben Aluminium jaloezieën met lamel breedtes van 25mm en 50mm.
Daarnaast hebben we houten jaloezieën van 25 mm en 50mm. De 25 mm jaloezieën zitten in de maatwerk collectie.

Hoe hoog is een opgetrokken jaloezie?

Heb je een raam dat naar binnen kantelt en wil je daar een jaloezie boven hangen? Dan is het handig om te weten hoe hoog een volledig opgetrokken jaloezie is. Zo kun je vooraf nagaan of je raam nog open kan. Om je hierbij op weg te helpen, hebben we onderstaande tabel gemaakt. De optie ladderband maakt een opgetrokken jaloezie hoger.
 

Type / Hoogte              130cm      175cm      250cm     
25mm aluminium 7 cm 9 cm 10 cm
50mm aluminium 8 cm 9 cm 10 cm
25mm hout 25 cm 30 cm 38 cm
50mm hout 16 cm 21 cm 22 cm
Wat is het verschil tussen een jaloezie en een luxaflex?

Veel mensen zullen jaloezieën kennen als een Luxaflex. Tussen deze twee zit geen verschil. Een Luxaflex is een merk jaloezie dat door de jaren heen een synoniem is geworden voor een jaloezie. Het product is hetzelfde, alleen het merk is anders.

 

Onze jaloezieën

Bij ons vind je een ruim aanbod aan jaloezieën. Je kunt kiezen uit verschillende uitvoeringen, materialen, kleuren en maten. Daarnaast zijn onze jaloezieën verkrijgbaar in diverse prijscategorieën. Voor ieder dus wat wils!

  • Kies je voor de standaardmaten collectie aluminium jaloezieën? Dan kies je voor een goede basiskwaliteit en een voordelige prijs. De aluminium lamellen hebben een lamelbreedte van 25 mm. Deze collectie is ideaal wanneer je voordelig jouw ruimte wilt bekleden.

  • Ook de houten jaloezieën uit de standaardmaten collectie zijn van goede kwaliteit. Je kunt kiezen uit de meest gangbare kleuren, waardoor je houten jaloezieën altijd aansluiten bij je interieur. De houten lamellen hebben een lamelbreedte van 50 mm. De extra brede lamellen en het ladderband zorgen voor een robuuste uitstraling.

  • Kies je voor een jaloezie op maat, dan kies je voor de perfect pasvorm en absolute topkwaliteit. Naast de ideale maat kies je zelf het materiaal, waardoor de jaloezie jouw interieur helemaal afmaakt. De lamellen zijn beschikbaar in verschillende breedtematen; zo hebben we 25 mm, maar ook 55 mm brede lamellen. Allemaal leverbaar in verschillende moderne en luxe kleuren.

 

Jaloezieën van hout

Kies je voor houten jaloezieën, dan kies voor je voor een natuurlijke uitstraling. Een houten variant is goed te combineren met een landelijk en modern interieur. Jaloezieën van hout hebben een mooie, warme uitstraling en zijn bovendien functioneel. De houten jaloezieën zijn 50 mm breed en verkrijgbaar in drie kleuren. Daarnaast zijn er ook houten jaloezieën op maat verkrijgbaar.

    • Jaloezieën van aluminium

Liever een strakke en tijdloze uitstraling? Dan zijn aluminium jaloezieën een mooie raamdecoratie voor jouw interieur. In onze collectie hebben we verschillende 25 mm brede varianten, maar daarnaast leveren we ook aluminium jaloezieën op maat. De maatwerk collectie bevat zowel 25 mm als 50 mm brede lamellen en zijn geschikt voor vaste ramen en draai-kiepramen.