Zo creëer je een duurzaam interieur

Zo creëer je een duurzaam interieur
Vind je het belangrijk om een steentje bij te dragen aan het milieu? Hoewel veel mensen bij een duurzaam leven in eerste instantie denken aan het scheiden van afval en het leggen van zonnepanelen op het dak, is het ook een aanrader om ook jouw interieur een duurzame twist te geven.
Door te kiezen voor een duurzaam interieur maak je bewuste keuzes die bijdragen aan een beter milieu. Op deze manier maakt zelfs jouw interieur impact. Maar hoe style je nu een duurzaam interieur? In deze blog geven we je een aantal tips voor de inrichting van een duurzame interieurstijl.

foto blog duurzaam interieur

 

1. Hergebruiken

Duurzaamheid is een onderwerp dat bij steeds meer mensen hoog op de agenda staat. Een duurzame verandering draagt een steentje bij aan een beter milieu. Ook al is het een kleine verandering, alle kleine beetjes helpen. Door te kiezen voor een duurzaam interieur maak je een keuze in het belang van de wereld, maar ook in je eigen belang.

Wil jij jouw interieur aanpakken? Kijk dan eerst welke spullen je nog een tweede leven kunt geven. Met een klein likje verf kun je jouw meubels al een hele andere uitstraling geven. Wil je helemaal creatief aan de slag? Ook dan is er veel mogelijk. Laat je inspireren op Pinterest en ga op zoek naar leuke DIY-projecten. Zo zijn er zelfs mensen die een oud bad omtoveren naar een loungebank. Hoe gaaf is dat?!

2. Bewuste keuzes

Bij de inrichting van een duurzaam interieur is het belangrijk om bewuste keuzes te maken. Dit kun je op verschillende manieren doen. Ga bij alles wat je in huis hebt of haalt na waar het vandaan komt, wie het heeft gemaakt en waarvan het is gemaakt. Hoewel je in veel gevallen het antwoord niet weet op deze vragen, leef je op deze manier toch wat bewuster. Voorbeeld: wanneer je een nieuwe eettafel wilt kopen, bezoek je niet meer een woongigant, maar kies je bewust voor die lokale meubelmaker die enkel gebruikmaakt van duurzame materialen.

3. Materiaalkeuze

De materiaalkeuze heeft ook veel invloed op de duurzaamheid van je interieur. Kies daarom voor meubels van hout of rotan, bekleding van stoffen zoals katoen en lampen die gemaakt zijn van gerecycled glas of bamboe. Vraag eventueel in de winkel van welk materiaal een bepaald product is gemaakt als je het niet zeker weet. Een winkelmedewerker kan je hier altijd goed bij helpen.

 

4. Raamdecoratie

De laatste tip die we je willen meegeven is om eens kritisch te kijken naar je huidige raamdecoratie. Goede raamdecoratie is één van de belangrijkste onderdelen van jouw duurzame interieur. Dit komt doordat goede raamdecoratie een isolerende functie heeft. Door een extra laag aan te brengen tussen je raam en je woonruimte blijft warme of koude lucht langer hangen in de ruimte. Hierdoor bespaar je op de stookkosten en wordt je energierekening dus lager.

Wanneer je écht duurzaam wilt leven, is het aan te raden om meteen te kiezen voor duurzame raamdecoratie. In onze collectie vind je verschillende producten die helemaal passen bij een duurzame lifestyle.

Houten jaloezieën

In onze collectie vind je onder andere houten jaloezieën, welke gemaakt zijn van duurzame materialen en van FSC-gecertificeerd hout. Populair in deze collectie zijn de bamboe jaloezieën, welke perfect passen binnen een duurzaam interieur!

Eco Essence rolgordijnen

Wil je liever rolgordijnen in jouw interieur? Kies dan voor ons Rolgordijn Easy Eco Essence. Dit rolgordijn is gemaakt van 100% gerecyclede PET-flessen en heeft dezelfde uitstraling als andere stoffen die niet gemaakt zijn van gerecycled materiaal. Een extra toevoeging aan deze collectie is dat het is verbonden aan het backpackersplatform Trashpackers. Hierdoor draagt ieder Eco Essence rolgordijn bij aan een schonere wereld. Meer informatie over deze samenwerking vind je hier.

Laat je inspireren door onze duurzame raamdecoratie oplossingen en laat deze raamdecoratie speciaal voor jou op maat maken. Hiermee weet je zeker dat de duurzame raamdecoratie perfect past voor je ramen en binnen jouw duurzame interieur!

Populaire producten

Sfeermakers