Onze Eco Essence collectie

Als eerste stap om het afval in de wereld te verminderen, hebben we de Eco Essence collectie ontwikkeld. Deze duurzame stof is gemaakt van 100% gerecyclede PET-flessen en heeft dezelfde uitstraling als rolgordijnstoffen gemaakt van niet-gerecycled materiaal. Om de impact te vergroten, is de collectie verbonden aan het wereldwijde backpackersplatform Trashpackers. Trashpackers wil een betere wereld creëren door afval op te ruimen en de lokale bevolking te onderwijzen. Ieder verkocht Eco Essence rolgordijn draagt bij aan een schonere wereld.


De Trashpackers community

Tijmen Sissing, de oprichter van Trashpackers, vertrok in 2017 als backpacker naar Zuidoost-Azië. Hier werd hij meteen gegrepen door de met zwerfafval vervuilde stranden die hij er aantrof. Zozeer zelfs dat hij besloot rommel op te gaan ruimen, te beginnen in Cambodja. Een jaar later werd hij tijdens een schoonmaak in Maleisië gefilmd. Die video kwam op Facebook terecht en ging viraal. Kranten en televisiezenders uit Maleisië en China interviewden de reislustige Tukker en zelfs CNN was geïnteresseerd. Zijn initiatief werd een hype in Azië en het idee groeide uit tot een beweging onder backpackers in Azië én de lokale bevolking. Niet veel later startte onze samenwerking, gebaseerd op ons gezamenlijke doel om de afvalvermindering wereldwijd te vergroten.

Tijmen: “Ik had nooit verwacht dat het verzamelen van één vuilniszak met afval het begin zou zijn van een complete, wereldwijde beweging met duizenden vrijwilligers. Inmiddels zijn het niet alleen reizigers die aan het opruimen zijn, maar ook lokale gemeenschappen. In Vietnam werd zelfs een Trashpacker Park opgezet, waar grachten werden opgeruimd, muurschilderingen werden aangebracht en workshops werden gegeven aan meer dan 13.000 kinderen. Ik ben enorm dankbaar dat verschillende bedrijven en scholen mij uitnodigen om mijn verhaal te vertellen – een geweldige kans om te inspireren en bewustzijn te creëren. Maar het opruimen van afval is slechts een deel van de oplossing; Trashpackers heeft een groter doel. We kijken altijd vooruit en richten ons op de toekomst. Deze samenwerking is daarom erg waardevol, omdat expertise en internationaal bereik ons helpt om wereldwijd nog meer impact te maken. We zijn tenslotte nog maar net begonnen!”

Populaire raamdecoratie

Sfeermakers