Zo creëer je een krachtige ton sur ton huisstijl

Zo creëer je een krachtige ton sur ton huisstijl
Ben je helemaal verliefd op één kleur? Dan is de ton sur ton woonstijl écht wat voor jou. Het klinkt super chique, maar het is eigenlijk gewoon een Franse vertaling van: één kleur in meerdere kleurtinten laten terugkomen.
We zien in steeds meer woonruimtes dat de ton sur ton techniek wordt toegepast. Laat je inspireren en ontdek hoe je jouw slaap- of woonkamer succesvol kunt omtoveren naar een ton sur ton huisstijl.

ton sur ton

 

Het gebruik van kleurtinten

Je kamer één kleur geven kan een beetje spanning oproepen: is het niet too much? Stylisten hebben een hulpmiddel bedacht om kleuren heel mooi met elkaar te combineren: de 60/30/10-regel. Met deze verhouding zorg je ervoor dat je woon- of slaapkamer helemaal in balans is. Bepaal allereerst welke kleur je in de kamer wil laten terugkomen en pas vervolgens de regel hierop toe.

De regel houdt in dat je een basiskleur kiest die voor 60 procent de kamer bedekt. Zorg dat dit een lichte tint is van je favoriete kleur, zodat de kamer licht en ruim aanvoelt. Een donkere kleur zorgt er al gauw voor dat de kamer klein oogt. De andere 30 procent bestaat uit een aanvullende, oftewel secundaire, kleur. Dit is een variant op de kleur die je voor ogen hebt, vaak een pastelkleur. De overige 10 procent bestaat uit een accentkleur. Dit mogen juist wél donkere kleuren zijn, zodat er een mooi contrast tussen de kleuren ontstaat.

Creëer contrast in materialen

Naast diverse kleurtinten te gebruiken, kun je ook meer contrast creëren door diverse structuren, patronen en materialen te gebruiken. Zet bijvoorbeeld een fluwelen stoel tegen een marmeren muur aan, of kies voor een retro bijzettafel en zet deze op een houten vloer. Zo ontstaat er een mooi samenspel tussen diverse tinten en materialen.

 

Om de woon- of slaapkamer helemaal af te maken, is het aan te raden om uitgesproken en sfeervolle accessoires uit te zoeken. Leg een gestreept vloerkleed op de grond of zet een vaas met een abstracte opdruk neer om de eenvoud te doorbreken. Maak tot slot de kamer helemaal af door zijdezachte gordijnen in een matchende kleurtint op te hangen. Zo maak je jouw ruimte helemaal ton sur ton.

De finishing touch

Passende raamdecoratie maakt je ton sur ton woonstijl helemaal af. In ons assortiment vind je onder andere jaloezieën, plisségordijnen en gordijnen, waarbij je keuze hebt uit diverse kleurtinten. Wil je even rustig bekijken welke kleur of welk materiaal het beste in jouw interieur past? Vraag dan geheel vrijblijvend gratis kleurstalen aan. Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt, is het alleen nog de vraag welke afmetingen je nodig hebt. Maak daarvoor gebruik van onze gratis advies en meetservice bij jou thuis, zodat je zeker weet dat je raamdecoratie perfect passend is in jouw woonstijl.

Populaire producten

Sfeermakers