Verschillende soorten duo rolgordijnen

Verschillende soorten duo rolgordijnen
Het kiezen van geschikte raamdecoratie kan een uitdaging zijn. Heb je al flink georiënteerd en is jouw keuze gevallen op duo rolgordijnen? In deze blog vertellen we waar je rekening mee moet houden!
Duo rolgordijnen zijn namelijk verkrijgbaar in heel veel verschillende uitvoeringen. Wij helpen je graag met het maken van een goede keuze en daarom vertellen we je welke duo rolgordijnen geschikt zijn voor jouw situatie.

welke duo rolgordijnen zijn geschikt

 

Verduisterend of lichtdoorlatend?

Het belangrijkste verschil tussen duo rolgordijnen? Dat is de hoeveelheid licht die doorgelaten kan worden. Zo zijn er verduisterende en lichtdoorlatende duo rolgordijnen. Verduisterende duo rolgordijnen zijn geschikt voor slaapkamers, maar ook andere ruimtes waar genoeg privacy gewenst is. Verduisterende duo rolgordijnen worden voorzien van een dim-out stof die vrijwel al het binnenkomende licht blokkeert. Het grote voordeel van duo rolgordijnen is dat ze functioneel zijn en daarnaast ook nog eens prachtig staan in iedere ruimte.

De naam zegt eigenlijk al voldoende: lichtdoorlatende duo rolgordijnen laten licht door. Erg geschikt voor in de woonkamer, keuken en bijvoorbeeld als je een thuiskantoor hebt. Lichtdoorlatende duo rolgordijnen filteren het licht op een natuurlijke manier, dit zorgt voor een aangename lichtinval. Deze lichtinval verhoogt de sfeer in de ruimte. Hoe leuk is dat?!

Kleuren

Nu je een keuze hebt gemaakt tussen verduisterende en lichtdoorlatende rolgordijnen, is het belangrijk dat je nadenkt over de kleur. Wat wil je graag uitstralen in je ruimte? Vaak wordt er gekozen voor rustige tinten, zoals beige of grijs. Wil met jouw raamdecoratie een echte eyecatcher in huis halen? Dan is het ook mogelijk om juist te kiezen voor een wat meer opvallende kleur. Denk aan signaaloranje of briljantgeel. De keuze is aan jou!

 

Type raam

Tot slot is het erg belangrijk om te kijken voor welke type raam je raamdecoratie zoekt. In onze collectie vind je duo rolgordijnen die zowel op vaste ramen als op draai- kiepramen gemonteerd kunnen worden. Toch is het niet zo dat ieder duo rolgordijn geschikt is voor montage op ieder type raam. Wij raden daarom altijd aan om goed te kijken of het gewenste duo rolgordijn passend is op jouw type raam. Wil je tijd besparen met de zoektocht naar jouw ideale duo rolgordijn? Door de filters op onze duo rolgordijnen pagina te gebruiken vind je binnen no-time jouw ideale oplossing.

Wil je meer weten over duo rolgordijnen? Of kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van een weloverwogen keuze? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Populaire producten

Sfeermakers