Rolgordijn schoonmaken

Rolgordijn schoonmaken

De stof van een rolgordijn kan na verloop van tijd vies worden. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Allereerst kan er stof aan de rolgordijnen blijven zitten. Ook kunnen er andere viezigheden op het rolgordijn zitten. Je kunt een rolgordijn echter ook zelf vies maken door er bijvoorbeeld met vette vingers aan te zitten. Om het rolgordijn mooi te houden, moet je het regelmatig schoonmaken.

Rolgordijnen schoonmaken gebeurt niet vaak. Veel mensen doen het namelijk alleen maar wanneer ze echt vies zijn. Vaak is het dan al te laat om de vlekken er uit te krijgen. Maak jouw rolgordijnen daarom regelmatig schoon. Krijg je vlekken niet uit jouw rolgordijn? Wij geven jou hier een aantal tips die je kunnen helpen bij het schoonmaken van een rolgordijn.

Rolgordijnen schoonmaken

Kan ik mijn rolgordijn wassen?

Een vies rolgordijn is iets wat je niet wil. Wanneer dit wel het geval is, wil je het natuurlijk schoonmaken. Je kunt allereerst proberen om vlekken met een vochtige doek uit de stof te krijgen. Wanneer dit niet werkt, dan kun je proberen het rolgordijn schoon te maken in bad. Bekijk altijd wel eerst even het etiket voordat je dit doet. Je kunt namelijk niet ieder rolgordijn wassen.

Neem het rolgordijn eerst altijd even af met een stofzuiger, plumeau of droge doek voordat je met het wassen begint. Rol het gordijn hiervoor uit op een vlakke ondergrond. Vul vervolgens de helft van het bad met handwarm water en voeg er wat waspoeder aan toe. Gaat het om een gekleurd gordijn? Gebruik dan geen waspoeder voor witte was om jouw rolgordijn schoon te maken. Hier zit namelijk bleekmiddel in. Laat het rolgordijn een halfuurtje in het water liggen en verwijder de vlekken met een zachte spons. Let wel goed op dat de stof niet kreukt.

Rolgordijn schoonmaken met stoomreiniger

Heb je thuis geen bad? Of mag je jouw rolgordijn niet wassen? Dan betekent dit niet dat een rolgordijn schoonmaken niet mogelijk is. Je kunt dan jouw rolgordijn schoonmaken met een stoomreiniger. Ook hierbij is het belangrijk dat je naar het label van het gordijn kijkt. Hier staat namelijk ook op aangegeven of het gordijn bestand is tegen de hoge temperaturen van een stoomreiniger.

De kans is groot dat je zelf niet in het bezit bent van een stoomreiniger. Een rolgordijn schoonmaken met een stoomreiniger wordt in dat geval lastig. Je kunt de raambekleding ook naar een stomerij brengen. Het personeel van een stomerij weet precies hoe zij jouw rolgordijn moeten schoonmaken en behandelen. De kans is groot dat de vlekken bij terugkomst uit de raambekleding verdwenen zijn.

Rolgordijn schoonmaken met baking soda

Laat je jouw rolgordijn schoonmaken door een stomerij? Dan brengt dit kosten met zich mee. Als je niet wil betalen om het rolgordijn te reinigen dan kun je jouw rolgordijn schoonmaken met baking soda. Dit middelt helpt vaak wanneer er vlekken in de raambekleding zitten. Voor het aanbrengen van zuiveringszout kun je het rolgordijn het beste op een vlakke ondergrond leggen. Laat het vervolgens even intrekken en spoel het nadien uit. Dit kun je in het bad doen, maar ook met een vochtige doek. Jouw rolgordijn schoonmaken met zuiveringszout is een goedkope manier om jouw rolgordijn schoon te maken.

Mijn rolgordijn wordt niet schoon

Is het na onze tips nog niet gelukt om je rolgordijn schoon te maken? Dit is natuurlijk vervelend en jammer. Toch bieden wij ook in deze situatie een passende oplossing. In ons assortiment vind je namelijk verschillende rolgordijnen voor een eerlijke prijs. Je vindt ongetwijfeld een alternatief voor jouw vies geworden rolgordijn. Ben je benieuwd naar de stof soorten en materialen? Vraag dan gratis kleurstalen aan. Voor advies over rolgordijnen kun je altijd contact met ons opnemen.

Anderen bekeken ook
    1. Rolgordijn Op Maat lichtdoorlatend verkeerswit open
      Rolgordijn op maat lichtdoorlatend
      v.a.  36,-