Om bij weg te dromen: inspiratie voor een Frans interieur

Om bij weg te dromen: inspiratie voor een Frans interieur
Elegant, luxe en een vleugje romantisch: de Franse woonstijl is er één om bij weg te dromen. Dat de Fransen stijl hebben, dat is wel bekend. Niet gek ook dat steeds meer mensen kiezen voor een Frans interieur.
Wil jij dus ook de charme van Parijs, St Tropez of Cannes naar jouw huis brengen? Dat kan! In dit blog leren we je hoe je in een handomdraai de Franse invloeden naar jouw interieur brengt. Vive la France!

frans interieur

 

1. Neutrale kleuren met rijke accenten

Het kleurgebruik in een Frans interieur kenmerkt zich door warme, neutrale kleuren gecombineerd met rijke accenten. Kleuren zoals crème, beige, taupe, grijs en wit vormen de basis. Deze kleuren geven een rustige en serene sfeer in huis. Dit wordt gecombineerd met warme kleuren, zoals donkerblauw, groen of bordeaux. Ook kan het zijn dat je in een Frans interieur soms ook pasteltinten terug ziet komen. Dit geeft een romantische uitstraling. Verder zie je veel gouden accenten terugkomen. Gouden fotolijstjes, kastknopjes en kandelaren maken de ruimte helemaal af.

2. Stijlvolle houten vloer

Een houten vloer geeft een romantische en tegelijkertijd warme uitstraling aan de ruimte. Vooral een visgraatvloer wordt veel gekozen in een Frans interieur. Daarnaast zie je vaak dat er gebruik wordt gemaakt van een vloerkleed op een deel van de vloer. Dit vloerkleed heeft vaak een opvallend en abstract patroon, in warme kleuren.

3. Vintage meubels

Vintage meubels hebben vaak opvallende details en zijn gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout en leer. Dit sluit goed aan bij de Franse stijl, waarbij natuurlijke materialen een belangrijke rol spelen. Ook past het perfect bij de romantische sfeer die je wilt aanbrengen. Combineer je vintage meubels met moderne meubels of elementen. Hierdoor ontstaat er een mooi contrast tussen oud en nieuw.

 

4. Eyecatching kroonluchter

Een klassieke kroonluchter is de ultieme eyecatcher in een Frans interieur, denk bijvoorbeeld aan een kristallen kroonluchter. Het licht van de kroonluchter weerkaatst op de kristallen en zorgt voor een speels effect op de muren en het plafond. Dit ziet er adembenemend uit! Houd er wel rekening mee dat je kijkt naar het formaat kroonluchter. Een grote kroonluchter is prachtig, maar in een kleine ruimte kan het ook té groot lijken!

5. Luxe gordijnen

Gordijnen zijn een belangrijk onderdeel van een Frans interieur. Ze zorgen voor sfeer, warmte en privacy. De Franse stijl staat bekend om haar romantische en elegante uitstraling. Kies daarom voor gordijnen in een luxe stof, zoals fluweel of juist een transparante stof. Daarnaast is het slim om na te denken over het kleurgebruik. Ga je voor wit of beige, of kies je juist voor donkerblauw of rood? Wat je kan helpen bij het maken van een keuze is het aanvragen van gratis kleurstalen. Je ontvangt staaltjes van je favoriete raamdecoratie in huis en kan zo zelf vergelijken welke kleur en materiaal het best past in jouw interieur. Veel plezier!

Wil jij thuis bekijken of de kleur en het materiaal van het door jou gekozen product past bij je interieur?

Bij ons kan het! Vraag volledig gratis en vrijblijvend kleurstalen aan.

Populaire producten

Sfeermakers