Modern klassiek interieur: het beste uit beide werelden

Modern klassiek interieur: het beste uit beide werelden
Een moderne stijl gecombineerd met een vleugje antiek, dat is waar je een modern klassiek interieur aan kunt herkennen. Deze woonstijl brengt het beste uit een modern en een klassiek interieur samen.
Vind je het lastig om te kiezen tussen een klassiek en een modern interieur? Een modern klassiek interieur is dan de gulden middenweg en dus een perfecte match voor jouw woonruimte.

modern klassiek interieur

 

De kenmerken van een modern klassiek interieur

Een luxe woonruimte in combinatie met antieke details; laat je inspireren door een modern klassiek interieur. Elegante, luxe en chique elementen worden gecombineerd met rijke stoffen en sierlijke vormen. Qua kleurgebruik zien we vaak een mix van zwart, grijs, donkerblauw, geel en groen. De combinatie van deze kleuren kun je uiteraard zelf bepalen, er zijn meerdere passende combinaties mogelijk.

Toepassen van de woonstijl

Als je de modern klassieke woonstijl in jouw huis wil halen dan kun je dit op verschillende manieren doen. Woon je al in een wat ouder huis waar al klassieke elementen terug te vinden zijn? Dan is jouw klassieke basis gelegd. Woon je in een nieuwbouwwoning? Dan is vaak de moderne basis al gelegd.

Bepaal aan de hand van de basis die je al hebt, hoe je de rest van jouw ruimte aankleedt. Misschien heb je op dit moment ook al wel veel klassieke of moderne meubels. Doe hier je voordeel mee, want zo heb je eigenlijk al de helft van jouw interieur ingericht. Kijk dus altijd goed naar wat je al wel hebt om zo te bepalen wat je nog nodig hebt om die typische modern klassieke stijl toe te passen.

Daarbij geldt dat alles mag en niks fout is. Wel is het aan te raden om flink te spelen met accessoires. Met de juiste accessoires geef je een compleet nieuwe look aan je ruimte. Het prettige hieraan is ook dat je op den duur jouw accessoires de deur uit kunt doen en kan vervangen door nieuwe. Ideaal voor als je relatief snel op je woonruimte bent uitgekeken.

 

Modern klassieke raamdecoratie

Raamdecoratie bepaalt de sfeer van je woning. Daarom is het belangrijk om hier voldoende aandacht aan te besteden bij het inrichten van je interieur. Maar voor welke raamdecoratie kun je nu het beste kiezen? Eigenlijk past elk type raamdecoratie wel in de modern klassieke woonstijl. Wil je met jouw raamdecoratie een wat meer klassieke twist geven aan je ruimte? Kies dan in je woonkamer voor lange gordijnen met een dubbele plooi. Dit geeft een extra klassieke uitstraling aan de ruimte.

Wil je liever met jouw raamdecoratie kiezen voor een moderne uitstraling? Plisségordijnen, vouwgordijnen of jaloezieën zijn dan een goede optie. Ook kan je met gordijnen een moderne uitstraling geven aan de ruimte. Kies in dit geval dan voor een enkele of een wave plooi.

Door te kiezen voor dubbele raamdecoratie geef je jouw ruimte pas echt een modern klassieke look. Combineer bijvoorbeeld gordijnen met jaloezieën. Naast dat dit super sfeervol staat, heb je ook nog eens dubbel zoveel vrijheid om de hoeveelheid licht en privacy te regelen in huis.

Past een modern klassiek interieur bij jou? We zijn benieuwd hoe jij dit wil toepassen. Vraag gratis kleurstalen aan en ontdek welke kleur raamdecoratie je het beste kunt toepassen in jouw ruimte. Ook is het aan te raden om een moodboard te maken. Zo krijg je meteen een flinke dosis inspiratie.

Populaire producten

Sfeermakers