Eclectisch interieur: niet in een hokje te plaatsen

Eclectisch interieur: niet in een hokje te plaatsen
Er zijn veel verschillende woonstijlen waaruit je kunt kiezen. Het is ook goed voor te stellen dat een keuze maken lastig is. Kun jij jouw stijl niet per se in een hokje plaatsen omdat je houdt van elementen uit verschillende woonstijlen? Misschien is een eclectisch interieur dan wel iets voor jou!
Bij een eclectisch interieur draait het om een subtiele combinatie van moderne items gemixt met oude of etnische items. Wil je meer weten over deze diverse woonstijl? Lees dan snel verder en ontdek hoe je deze stijl naar jouw woning kunt halen!

eclectisch interieur

 

1. Rustig kleurgebruik

Hoewel een eclectisch interieur draait om het samenbrengen van verschillende stijlen, is er qua kleurgebruik wel een duidelijke lijn te zien. Wil jij jouw ruimte voorzien van een eclectische touch? Bepaal dan eerst het kleurenpalet. De kleuren moeten passen bij elkaar, maar je mag ook best kleuren toevoegen die als eyecatcher dienen. Maak dus een moodboard om zo duidelijk in kaart te brengen welke kleuren jij wilt gebruiken. Daarbij raden we je aan om het kleurgebruik op de muren rustig te houden. Je muren dienen echt als basis voor je eclectische interieur. Of je nu kiest voor een donkere of een lichte basis; dat maakt verder niet uit.

2. Mix van materialen en texturen

In een eclectisch interieur wil je materialen en texturen met elkaar mixen op een natuurlijke wijze. Door te spelen met verschillende materialen en texturen breng je als het ware lagen aan in je interieur. Kies voor een fluwelen bank in combinatie met een houten bijzettafeltje en een poef van wol. Kijk dus welke items je nog wilt houden en zoek hier nieuwe items bij van andere materiaalsoorten.

 

3. Opvallende accessoires

Neem jij elke vakantie weer leuke spulletjes mee uit het buitenland? In een eclectisch interieur komen deze items goed tot hun recht. Pak uit met opvallende printjes en kleuren. Het mag opvallen, graag zelfs! Door persoonlijke items toe te voegen aan jouw ruimte, gaat je interieur nog meer leven en maak je van je interieur een nog unieker geheel.

Niet vergeten!

We hopen dat je nu een goed beeld hebt wat een eclectisch interieur is en hoe je deze het beste inricht. Iets wat we je graag nog willen meegeven is om genoeg aandacht te besteden aan het uitzoeken van passende raamdecoratie. De juiste raamdecoratie geeft de juiste sfeer in je ruimte. Kies voor warme bamboe jaloezieën of sfeervolle gordijnen.

Wil je weten welke raamdecoratie het beste past in jouw upcoming eclectisch interieur? Laat je adviseren door de specialisten van Raamdecoratie.com. Wij geven je advies op maat en helpen je graag met de zoektocht naar passende raamdecoratie.

Populaire producten

Sfeermakers