Snelle levering in Nederland, België en Duitsland | Meer dan 40.000 tevreden klanten

Aluminium jaloezieën

Kies je voor aluminium jaloezieën? Dan kies je voor een interieur met een moderne en trendy uitstraling. Daarnaast zorgt de horizontale belijning ook nog eens voor een zeer ruimtelijk gevoel. Liever een wat stoerdere uitstraling? Kies dan voor extra brede lamellen en een extra brede ladderband. Ook kun je bij ons kiezen tussen glanzende en matte materialen. Wat past het best bij jouw interieur?
Met een jaloezie van aluminium kan zowel de lichtinval als de richting van het licht worden aangepast. Dit maakt aluminium jaloezieën geschikt voor veel ruimtes in huis en op kantoor. Handige weetjes over onze jaloezieën vind je onderaan deze pagina.

Aluminium jaloezieën

5 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
per pagina

5 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
per pagina

Aluminium jaloezieën: vraag & antwoord

 

Wat is een aluminium jaloezie?

Bij een aluminium jaloezie zijn de lamellen van de jaloezie gemaakt van aluminium. Doorgaans worden aluminium jaloezieën ook wel Luxaflex genoemd. De naam is anders, het product is hetzelfde.

Kan ik aluminium jaloezieën in de hoogte inkorten?

Ja, dat is mogelijk. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een schaar.
Aan de onderlat zitten een aantal doppen. Door deze los te halen, kun je het ladderkoord doorknippen. Vervolgens schuif je de onderste lamellen uit de jaloezie, totdat de gewenste hoogte is bereikt. Je knoopt het ladderkoord weer dicht en je jaloezie is klaar voor gebruik! Wil je liever niet zelf inkorten? Kies dan voor onze maatwerkcollectie.

Kan ik aluminium jaloezieën in de breedte inkorten?

Ja, dat is mogelijk. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een schaar of jaloezie knipper en een kleine ijzerzaag.
Het bovenprofiel en de onderlat zaag je eenvoudig op maat met een ijzerzaag. De aluminium lamellen knip je op maat met een schaar of jaloezie knipper. Door een jaloezie knipper te gebruiken knip je iedere lamel precies gelijk af.

Tip: Stel je wilt in totaal 6 cm inkorten. Kort de jaloezie dan aan beide kanten 3 cm in, zo blijft de symmetrie behouden.

Hoe bedien ik een aluminium jaloezie?

Een aluminium jaloezie kan opgetrokken en getuimeld worden. Je kunt de jaloezie dus volledig en op een neer bewegen. Doordat de aluminium lamellen vrij dun zijn is een opgetrokken jaloezie erg slank en neemt deze dus weinig ruimte in beslag. Door te tuimelen kantel je de lamellen naar voren of naar achteren waardoor je in een handomdraai speelt met de lichtval.

Zijn aluminium jaloezieën geschikt voor vochtige ruimtes?

Ja, onze aluminium jaloezieën zijn geschikt voor vochtige ruimtes. Het is wel belangrijk dat de ruimte voldoende wordt geventileerd.

 

Aluminium jaloezieën

Wij leveren aluminium jaloezieën in verschillende hoogte- en breedtematen. Daarnaast kun je kiezen voor lamellen van 25 mm en 50 mm. Deze maat geeft de diepte van de aluminium lamellen weer. Heeft jouw raam afwijkende maten? Dan is het mogelijk om een jaloezie op maat te laten maken. Hierdoor is er altijd een passende aluminium jaloezie voor je beschikbaar.

 

Inkorten en afstoffen

Een aluminium jaloezie met 25 mm brede lamellen is erg eenvoudig zelf in te korten. Om de jaloezie in breedte in te korten heb je een ijzerzaag en een jaloezie knipper nodig.

Het afstoffen van een aluminium jaloezie is soms een hele klus, zeker wanneer je een grote jaloezie met veel lamellen hebt. Om het afstoffen makkelijker te maken hebben we een speciale jaloezie stoffer. Hiermee stof je gelijktijdig meerdere lamellen in een handomdraai af.