Raamdecoratie voor draai- kiepramen

Heb je een draai- kiepraam en zoek je hiervoor geschikte raamdecoratie? Bekijk dan eens ons uitgebreide assortiment raamdecoratie voor draai- kiepramen. Speciaal voor draai- kiepramen hebben we mooie en praktische raamdecoratie in onze collectie. Zo vind je onder andere rolgordijnen, duo rolgordijnen, plisségordijnen en aluminium jaloezieën voor draai- kiepramen in ons assortiment. Heb je een kunststof of aluminium draai- kiepraam en wil je liever niet boren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Voor alle raambekleding voor draai- kiepramen in ons assortiment hebben we speciale accessoires. Door het product op je kozijn of draai- kiepraam te plakken of klemmen hoef je niet te boren. Hieronder vertellen we je graag meer over alle mogelijkheden.

Populaire raambekleding voor draai- kiepramen

Hieronder vind je de populairste raambekleding voor draai- kiepramen

 

Rolgordijnen voor draai- kiepramen

In onze collectie vind je verschillende rolgordijnen voor draai- kiepramen. Deze zijn eenvoudig te monteren door te boren, te plakken of te klemmen. Bij ons vind je zowel kant en klare als op maat gemaakte rolgordijnen voor draai- kiepramen. Je kunt kant en klare rolgordijnen eenvoudig in de breedte inkorten naar de gewenste maat, maar je kunt ook een rolgordijn op maat bestellen. Een rolgordijn op maat wordt van begin tot eind op maat gemaakt en is perfect passend voor je raam.

Ben je benieuwd naar de beschikbare kleuren en maten? Bekijk dan onze rolgordijnen voor draai- kiepramen.

Boren
Heb je een draai- kiepraam van hout? Kies er dan voor om je rolgordijn te monteren door te boren. Wij adviseren geen andere montagemogelijkheden voor draai- kiepramen van hout, omdat zowel plakstrips als klemsteunen niet goed bevestigd kunnen worden op houten draai- kiepramen. Boren kan uiteraard ook op aluminium of kunststof draai- kiepramen, laat je hier goed over informeren om ongewenste resultaten te voorkomen.

Klemmen
Wil je je kozijn onbeschadigd laten en geen boor gebruiken? Kies dan voor montage met klemsteunen. Klemsteunen zijn geschikt voor aluminium en kunststof draai- kiepramen. Klem de klemsteun om de rand van je draai- kiepraam en bevestig de montagesteun van het rolgordijn hieraan. De klemsteunen steken 1 cm boven en/of onder de rand van je draai- kiepraam uit. Houd hier rekening mee wanneer de ruimte tot je vensterbank of plafond beperkt is.

Plakken
Is jouw raam niet geschikt voor klemsteunen en is boren geen optie? Bekijk dan eens onze rolgordijnen die bevestigd worden door middel van plakken. Bekijk hier de montagevideo voor de bevestiging van een cassette met plakstrips, en bekijk deze video voor het plakken van rolgordijnen met montagesteunen. Rolgordijnen om te plakken zijn geschikt voor kunststof en aluminium kozijnen.

Rolgordijn verduisterend slaapkamer

Zijgeleiding en zijprofielen
Wil je dat het rolgordijn strak langs het raam blijft hangen wanneer je je raam open kiept? Ook daar zijn mogelijkheden voor. Door te kiezen voor draad zijgeleiding of zijprofielen blijft de onderlat altijd evenredig aan je raam hangen, ook als je raam op de kiepstand staat. Door voor klemsteunen aan de boven- en onderzijde van het raam te kiezen, kun je de draad zijgeleiding monteren zonder te boren. Dit is enkel mogelijk bij onze rolgordijnen op maat.

Verduisterend rolgordijn draai- kiepraam

Draad zijgeleiding
Door te kiezen voor een draad zijgeleiding aan je rolgordijn blijft de onderlat van je rolgordijn altijd netjes langs het raam hangen. De draden lopen langs de stof van boven naar beneden door naar de onderlat. Het uiteinde van de draden maak je vast aan de wand- of klemsteunen. Hiermee wordt klapperen van het rolgordijn voorkomen wanneer het draai- kiepraam opengedraaid of -gekanteld wordt.

Bekijk hier al onze rolgordijnen die uitgevoerd kunnen worden met draad zijgeleiding.

Volledige verduistering met zijprofielen
Wens je volledige verduistering? Kies dan voor een rolgordijn met cassette en zijprofielen. Door de bevestiging van zijprofielen blijft de stof niet alleen dicht tegen het raam, maar voorkom je ook dat er lichtkieren langs het rolgordijn de kamer in komen. De zijprofielen hebben een U-profiel waar de onderlat en de stof van het rolgordijn doorheen bewegen. Door de goede afsluiting houden de zijprofielen het grootste deel van de lichtkieren tegen. Zorg er wel voor dat wanneer het rolgordijn gesloten is dat eventuele ventilatieroosters ook gesloten zijn. Dit voorkomt dat de stof uit de zijprofielen wordt geblazen.


 

Duo rolgordijnen voor draai- kiepramen

In onze collectie vind je verschillende duo rolgordijnen die geschikt zijn voor montage op draai- kiepramen. Deze duo rolgordijnen kunnen op je draai- kiepraam geschroefd worden, of besteld worden met speciale klemsteunen. Door de klemsteunen om het draaiende gedeelte van het draai- kiepraam te klemmen is boren niet nodig. Een aantal duo rolgordijnen uit ons assortiment kunnen uitgerust worden met een draad zijgeleiding waardoor ook de onderkant van je duo rolgordijn strak langs je raam blijft hangen.

Bekijk onze duo rolgordijnen voor draai- kiepramen.

Monteren zonder boren?
Wil je duo rolgordijnen voor draai- kiepramen monteren zonder te boren? Geen probleem; hiernaast lees je alles over onze mogelijkheden.

Duo rolgordijn draai- kiepraam

Klemmen van duo rolgordijnen
In zowel onze kant en klare collectie als op maat gemaakte collectie vind je verschillende duo rolgordijnen die gemonteerd kunnen worden met klemsteunen. Een aantal duo rolgordijnen uit onze collectie op maat kunnen geleverd worden met klemsteunen. Klemsteunen zijn met name geschikt voor kunststof en aluminium draai- kiepramen. Klemsteunen klem je om de rand van je draai- kiepraam. Met klemsteunen voor de bovenkant hang je het duo rolgordijn eenvoudig aan je draai- kiepraam. Als je kiest voor een witte profielkleur worden er witte klemsteunen meegeleverd, als je kiest voor een grijze profielkleur dan worden er grijze klemsteunen meegeleverd.

Ook bij onze kant en klare duo rolgordijnen is het mogelijk om voor de montagewijze klemsteunen te kiezen. Deze klemsteunen plaats je om het bewegende gedeelte van je draai- kiepraam, waarna je de montageclips van het duo rolgordijn eraan vastmaakt. De cassette van het duo rolgordijn klik je vervolgens in de montageclips. Bekijk hier de montagevideo door middel van klemsteunen.

De klemsteunen steken 1 cm boven en/of onder de rand van je draai- kiepraam uit. Houd hier rekening mee wanneer de ruimte tot je vensterbank of plafond beperkt is.

Draad zijgeleiding bij duo rolgordijnen
Wil je dat de onderkant van je duo rolgordijn strak langs het raam blijft hangen, ook wanneer je je raam openkiept? Bekijk hier onze duo rolgordijnen met draad zijgeleiding. De verzwaring onder in het duo rolgordijn wordt bij het toevoegen van draad zijgeleiding voorzien van oogjes, waar een spandraad doorheen loopt. Deze kun je vervolgens onderaan je draai- kiepraam vastzetten met de meegeleverde steunen.


 

Plisségordijnen voor draai- kiepramen

Plisségordijnen zijn uitermate geschikt als raamdecoratie voor draai- kiepramen. Een plisségordijn met handgreepbediening wordt standaard ingespannen, wat betekent dat deze aan de boven- én onderkant van je raam wordt vastgezet. Dit zorgt er tegelijkertijd voor dat een plisségordijn met handgreepbediening altijd strak langs je raam hangt, ook als deze in de kiepstand staat.

In onze kant en klare collectie plisségordijnen vind je verschillende plisségordijnen die geschikt zijn voor montage op draai- kiepramen. Ben je nieuwsgierig naar de montage van onze kant en klare plisségordijnen? Bekijk dan de montagevideo.

Onze kant en klare plisségordijnen kun je zelf inkorten tot de gewenste maat. Wil je liever een plisségordijn op maat bestellen? Dat kan natuurlijk ook! Bekijk ons volledige aanbod plisségordijnen voor draai- kiepramen voor alle kleuren, maten en transparanties.

Monteren zonder boren?
Wil je plisségordijnen voor draai- kiepramen monteren zonder te boren of heb je geen ruimte om de spanschoenen te plaatsen? Geen probleem! Hieronder lees je alles over onze mogelijkheden.

Plissegordijn draai- kiepraam

Steunen voor plisségordijnen

Plisségordijnen kunnen naast de standaard montagewijze met onze gepatenteerde spanschoen ook geplaatst worden met andere steunen, die geschikt zijn voor verschillende oppervlaktes.

Monteren met wandsteunen
Wandsteunen gebruik je bij een gespannen handgreep systeem wanneer er geen ruimte is om de spanschoenen in de glaslat te schroeven. Ook kun je voor wandsteunen kiezen wanneer je het plisségordijn breder dan het glas wenst. Een voordeel hiervan is dat een groot deel van de lichtkieren wordt weggenomen. Wandsteunen schroef je tegen een draai- kiepraam aan. Je plisségordijn komt tussen de vier wandsteunen te hangen. Een groot voordeel van het plaatsen van plisségordijnen met wandsteunen is dat deze achter de klink van je draai- kiepraam hangen, waardoor je ook bij een montage met wandsteunen het raam nog gewoon kunt bedienen.

Monteren met klemsteunen
Wil je liever niet boren? Maak dan gebruik van onze speciale klemsteunen voor plisségordijnen. Deze zijn met name geschikt voor aluminium en kunststof draai- kiepramen en zijn toepasbaar op systemen met koord- en handgreepbediening. De klemsteunen worden om de rand van je draai- kiepraam geklemd en vastgedraaid met de meegeleverde inbussleutel. De klemsteunen steken 1 cm boven en/of onder de rand van je draai- kiepraam uit. Houd hier rekening mee wanneer bijvoorbeeld de ruimte tot je vensterbank beperkt is.

Monteren door plakken
Is je raam niet geschikt voor klemsteunen, maar wil je ook niet boren? Dan is de optie plakken als montagewijze een goede keuze! In onze collectie kant en klare plisségordijnen kun je kiezen voor het plakken van wandsteunen voor plisségordijnen met een maximale breedte van 90 cm. De wandsteunen plak je door middel van meegeleverd dubbelzijdig tape tegen het kozijn van je draai- kiepraam. Tussen de vier geplakte wandsteunen op iedere hoek van je draai- kiepraam wordt je plisségordijn gespannen.


Plisségordijnen op maat plakken
Een aantal plisségordijnen uit onze collectie op maat kunnen ook geplakt worden. Bij deze plisségordijnen worden plakstrips over de volledige hoogte van je plisségordijn meegeleverd. Je plakt de strips verticaal tegen het kozijn of het glas waarna het plisségordijn aan de strips wordt gemonteerd. Deze manier van monteren is erg stevig en er hoeft niet geboord te worden. De plakstrips zijn 1,7 cm breed en toepasbaar tot maximaal 150 cm breed en 220 cm hoog. Deze plakstrips kunnen geleverd worden in de kleuren aluminium of wit. Heb je HR++ glas? Zorg er dan voor dat de plakstrips op je kozijn worden geplaatst, en niet op het glas. Zo creëer je net iets meer ruimte tussen je raam en je plisségordijn, zodat de lucht goed gecirculeerd kan worden en een thermische breuk voorkomen wordt.

klemsteun en wandsteun

 

Aluminium jaloezieën voor draai- kiepramen

Ben je op zoek naar sfeervolle maar tijdloze raamdecoratie voor je draai- kiepraam? Kies dan voor een functionele aluminium jaloezie. Met aluminium jaloezieën bepaal je zelf eenvoudig de lichtinval en doorkijk in jouw ruimte. Een groot voordeel van aluminium jaloezieën is dat deze geplaatst kunnen worden in vochtige ruimtes, bijvoorbeeld in badkamers of keukens. Met het optrekkoord en de tuimelstang plaats je de jaloezie eenvoudig in de gewenste stand. Bekijk hier ons aanbod aluminium jaloezieën dat geschikt is voor draai- kiepramen.

Boren
Onze aluminium jaloezieën kun je monteren door de meegeleverde schaarsteunen op het kozijn van je draai- kiepraam te monteren. Wanneer je de jaloezieën wenst te monteren door te boren, kun je kiezen voor de standaard montage. Hierbij worden schaarsteunen inclusief geschikte schroeven meegeleverd. Na het plaatsen van de steunen kunnen de jaloezieën voor draai- kiepramen eenvoudig in de steunen geklikt worden.

aluminium jaloezie voor draai- kiepraam

Klemmen
Je kunt je aluminium jaloezieën voor draai- kiepramen ook bevestigen met klemsteunen. Door het plaatsen van de klemsteunen om de bovenkant van je draai- kiepraam hoef je niet te boren in je kunststof of aluminium kozijn. Je bevestigt de jaloezie eenvoudig aan de klemsteun, waardoor het monteren hiervan zeer eenvoudig is. Let er wel op dat klemsteunen een centimeter boven en onder het bewegende gedeelte van je raam uitsteken, houd hier rekening mee als de ruimte naar je plafond of vensterbank beperkt is. Wil je dat de onderzijde van de jaloezie ook vastgeklemd wordt? Kies dan voor klemsteunen aan de boven- en onderzijde.

Magneethouders
Kies je voor een aluminium jaloezie uit onze kant en klare collectie? Je kunt de aluminium jaloezie dan eenvoudig aan de onderzijde van je raam vastzetten met het gebruik van onze speciaal ontwikkelde magneethouders. Deze magneethouders zorgen ervoor dat je jaloezie mooi strak tegen je raam blijft hangen.

Draad zijgeleiding
Onze op maat gemaakte aluminium jaloezieën stel je volledig zelf samen en zijn ook uit te voeren met de optie draad zijgeleiding. Door deze optie blijft jouw aluminium jaloezie altijd strak langs het raam hangen, zelfs als het draai- kiepraam in de kiepstand staat. Je aluminium jaloezie wordt dan voorzien van een subtiel draad die door iedere lamel gaat en aan de onderzijde wordt vast gespannen. Een draad zijgeleiding zorgt ervoor dat de jaloezie altijd dicht bij het raam blijft hangen. Ook de draad zijgeleiding kan worden vastgezet met klemsteunen, vergeet dan niet de klemsteunen voor de bovenkant & onderkant te selecteren bij het bestellen van je jaloezie!


 

Houten jaloezieën voor draai- kiepramen

In onze collectie vind je ook houten jaloezieën die geschikt zijn voor draai- kiepramen. Houten jaloezieën zijn elegant, tijdloos en door het tuimelen van de jaloezie precies zo in te stellen hoe jij dat wenst! Voor draai- kiepramen adviseren wij wel houten jaloezieën met een lamelbreedte van 25mm, lamellen van 50mm vallen mogelijk niet achter de raamkruk langs waardoor bedienen niet heel eenvoudig is. Door het smalle systeem van een houten jaloezie met een lamelbreedte van 25mm past deze op vrijwel ieder draai- kiepraam en is je raamkruk nog gemakkelijk te bedienen!

Bekijk onze houten jaloezieën op maat 25 mm.

houten jaloezie voor draai- kiepraam

Boren
Onze houten jaloezieën kun je monteren door het boren van de standaard meegeleverde schaarsteunen op het kozijn van je draai- kiepraam. Wanneer je de jaloezieën wenst te monteren door te boren, kun je kiezen voor de standaard montagewijze. Na het plaatsen van de steunen kunnen de jaloezieën voor draai- kiepramen eenvoudig in de steunen geklikt worden.

Klemmen
Je kunt je houten jaloezieën voor je draai- kiepraam ook bevestigen met klemsteunen. Door het klemmen van de klemsteunen om de bovenkant van je draai- kiepraam hoef je niet te boren in je kunststof of aluminium kozijn. Je bevestigt de jaloezie eenvoudig aan de klemsteun, waardoor het monteren hiervan eenvoudig is. Let er wel op dat klemsteunen een centimeter boven en onder het bewegende gedeelte van je raam uitsteken, houd hier rekening mee als de ruimte naar je plafond of vensterbank beperkt is.

Draad zijgeleiding
Onze op maat gemaakte houten jaloezieën stel je volledig zelf samen en zijn ook uit te voeren met draad zijgeleiding. Deze optie is er om je jaloezie strak langs het draai- kiepraam te laten hangen, zelfs als het draai- kiepraam in de kiepstand staat. Je houten jaloezie wordt dan voorzien van een metalen draad dat door iedere lamel gaat en aan de onderzijde wordt vast gespannen. Een draad zijgeleiding zorgt ervoor dat de jaloezie altijd dicht bij het raam blijft hangen. Ook een draad zijgeleiding kan worden vastgezet met klemsteunen, vergeet dan niet de klemsteunen voor de boven- en onderkant te selecteren bij het bestellen van je jaloezie!


 

Raambekleding voor draai- kiepramen

Hierboven vind je meer informatie over de verschillende mogelijkheden als raambekleding voor je draai- kiepramen. Zoals je hebt kunnen lezen vind je verschillende handige accessoires in ons assortiment waardoor onze raambekleding geschikt is voor montage op draai- kiepramen. Wij begrijpen dat je misschien nog vragen hebt of twijfelt over wat de beste raambekleding is voor jouw draai- kiepraam. Veel voorkomende vragen met antwoorden hebben wij hieronder alvast voor je samengevat. Uiteraard staan wij graag voor je klaar om je te helpen bij het vinden van de meest geschikte raambekleding voor een draai- kiepraam. Neem bij vragen dus gerust contact met ons op.


Raamdecoratie voor draai- kiepramen: vraag & antwoord


Hoe meet ik mijn draai- kiepraam op?

Heb je een draai- kiepraam en wil je hier nieuwe raamdecoratie voor? Dan is het handig om te weten hoe je dit goed opmeet. Wij leggen je alles uit over het opmeten van draai- kiepramen.

Een kunststof of aluminium draai- kiepraam en wil je liever niet boren?

Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Je kunt de raamdecoratie voor je draai- kiepraam met speciale accessoires monteren. Door je raambekleding op je kozijn of draai- kiepraam te plakken of klemmen hoef je niet te boren.

Wanneer kies ik voor zijgeleiding of zijprofielen?

Zijgeleiding zorgt ervoor dat je raambekleding ook aan de onderkant vast blijft zitten aan je raam. Door een draad te spannen aan de zijkant van je raambekleding en dit draad aan de onderkant van je draai- kiepraam vast te maken wordt klapperen van de raambekleding voorkomen. Zijprofielen zorgen er naast het strak hangen van je raamdecoratie ook nog voor dat er geen lichtkieren langs je raamdecoratie komen.

Raamdecoratie met klemsteunen?

Heb je een kunststof of aluminium draai- kiepraam en wil je daarin niet boren? Dan is montage met klemsteunen wellicht iets voor jou. Klemsteunen bevestig je om de bovenkant van je draai- kiepraam zodat je beschadiging aan je raam voorkomt.

Rolgordijnen voor draai- kiepramen?

In onze collectie hebben we speciale rolgordijnen voor draai- kiepramen. Deze zijn te monteren door te boren, te klemmen of te plakken. Rolgordijnen voor draai- kiepramen zijn te bestellen met een draad-zijgeleiding of zijprofielen.

Plisségordijnen voor draai- kiepramen?

Je vindt verschillende soorten en maten plisségordijnen voor draai- kiepramen in onze collectie. Plisségordijnen met een handgreepbediening worden standaard ingespannen en op alle vier de hoeken vastgezet. Dit zorgt ervoor dat je plisségordijn altijd strak langs het raam hangt..

Jaloezieën voor draai- kiepramen?

Onze 25 millimeter brede jaloezieën kun je monteren met klemsteunen. De klemsteunen worden om het draaiende gedeelte van je draai- kiepraam geklemd. Hierdoor wordt monteren eenvoudig en hoef je niet te boren. Dit is met name ideaal voor kunststof en aluminium draai- kiepramen.