Snelle levering in Nederland, België en Duitsland | Meer dan 40.000 tevreden klanten

Verduisterende rolgordijnen

Verduisterende rolgordijnen zijn ideaal voor de slaapkamer. Ze zorgen ervoor dat al het licht wordt tegengehouden, waardoor je ongestoord van je nachtrust kunt genieten. Al onze verduisterende rolgordijnen hebben aan de achterkant een speciale coating. Deze coating zorgt ervoor dat verduisterende rolgordijnen 100 procent verduisterend zijn.
Bovendien heb je met een verduisterend rolgordijn maximale privacy! Ook wanneer het buiten donker is en binnen de verlichting aan is, zorgen verduisterende rolgordijnen ervoor dat er geen inkijk in de ruimte is. Handige weetjes over onze verduisterende rolgordijnen vind je onderaan deze pagina.

Verduisterende rolgordijnen

8 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
per pagina

8 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
per pagina

Verduisterende rolgordijnen: vraag & antwoord

 

Wat is een verduisterend rolgordijn

Verduisterende rolgordijnen blokkeren de lichtinval en het zicht volledig. Dit type rolgordijn wordt vaak gebruikt in slaapkamers. De stof heeft aan de achterzijde een speciale coating, waardoor er geen licht door de stof naar binnen kan komen. Deze coating is in de meeste gevallen afgestemd op de stofkleur.

Kan het rolgordijn ook naar achteren afrollen?

Ja dat kan; je hebt hier niets extra’s voor nodig. De buis van het rolgordijn kan op twee manieren in de steunen worden geklikt. Zo bepaal je zelf of je het rolgordijn naar voren of naar achteren wilt laten afrollen. Door de stof naar achteren te laten afrollen komt de stof het dichtst bij het raam en verduistert het rolgordijn het meest.

Kan ik verduisterend rolgordijnen zelf inkorten?

Ja, je kunt verduisterende rolgordijnen zelf inkorten. Dit doe je door de stof, de onderlijst en de buis in te korten. Een video met uitleg over inkorten en montage vind je hier.

Werkt een verduisterend rolgordijn ook isolerend?

Ja, door de speciale coating wordt niet alleen het zicht en licht geblokkeerd. Ook kou en warmte van buiten worden geweerd. Zo werkt het verduisterende rolgordijn zowel isolerend als energiebesparend.

 

Verduisterende rolgordijnen

We bieden verduisterende rolgordijnen in allerlei breedtematen aan. De standaardmaten collectie loopt van 40 cm breed tot 240 cm breed met allerlei tussenmaten. In de meeste gevallen is er een hoogte van 190 cm en 275 cm beschikbaar. Het kan natuurlijk voorkomen dat de maat van jouw raam niet binnen de standaardcollectie valt. Speciaal hiervoor hebben we een collectie verduisterende rolgordijnen op maat samengesteld.

    • Verduisterend rolgordijn inkorten

Zoek je een verduisterend rolgordijn en wil je deze zelf op maat maken? Dat kan! Om te beginnen heb je een meetlint, schaar en een kleine zaag nodig. Teken de gewenste breedte af en knip de stof op maat. Vervolgens zaag je de buis van het verduisterende rolgordijn af. Een handige video waarin we laten zien hoe je te werk moet gaan vind je hier.

 

Volledige verduistering

Heb je een ruimte die je 100 procent wilt verduisteren? Dan heb je aan alleen een verduisterende stof niet voldoende. De verduisterende stof zelf laat geen licht door. Er kan echter wel licht naar binnen komen door de kier die tussen het rolgordijn en het kozijn ontstaat. Speciaal voor smalle ramen en draai-kiepramen hebben we een verduisterend rolgordijn waarbij je speciale zijprofielen kunt bestellen. Dit is de verduisterende rolgordijn cassette ‘pure’.