Raamdecoratie voor in de badkamer

Ben je op zoek naar tips voor raamdecoratie in je badkamer? Wij hebben de meest geschikte badkamer raambekleding voor je op een rijtje gezet en hierin een selectie gemaakt van producten die erg geschikt zijn voor gebruik in vochtige ruimtes. Bij elk product wordt beschreven of deze privacy biedt, vochtbestendig is, geschikt is voor een draai- kiepraam en of het product gemonteerd kan worden zonder te hoeven boren. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan snel verder!

Populair voor badkamers

Hieronder zie je de populairste producten voor badkamers

badkamer rolgordijn

Plisségordijn

Bekijk hier het populairste plisségordijn voor badkamers.

Bekijk nu
badkamer duorolgordijn

Plisségordijn honingraat

Bekijk honingraat plisségordijn hier.

Bekijk nu
badkamer plissegordijn

Rolgordijn

Bekijk hier het populairste rolgordijn voor badkamers.

Bekijk nu
badkamer aluminium jaloezie

Aluminium jaloezie

Bekijk hier een aluminium jaloezie voor badkamers.

Bekijk nu


 

Plissegordijn badkamer

 

1. Plisségordijnen voor badkamers

Plissé is het Franse woord voor ‘geplooide’. Dit gordijn heeft dan ook een gevouwen stof. Een badkamer raam kan perfect worden bekleed met een plisségordijn. Door te kiezen voor een top down & bottom up uitvoering kun je de onder- en bovenlat bewegen en zo de gewenste lichtinval én privacy in een handomdraai bepalen. Een plisségordijn als badkamer raambekleding heeft als voordeel dat de stof gemakkelijk kan worden gereinigd met een vochtige doek.

Plisségordijnen zijn erg geschikt voor draai- kiepramen en kunnen gemonteerd worden zonder boren. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn bij kunststof kozijnen. Door te kiezen voor een handgreep bediening heb je nooit meer last van lange koorden bij het sluiten van je raam.

Privacy: ++
Vochtbestendig: ++
Geschikt voor draai- kiepraam: ++
Monteren zonder boren: ++

Bekijk nu onze plisségordijnen voor badkamers


 

2. Rolgordijnen voor in de badkamer

Een rolgordijn in de badkamer? Sfeervol en tijdloos! Onze rolgordijn stoffen zijn van 100% polyester waardoor onze rolgordijnen erg geschikt zijn voor gebruik in vochtige ruimtes. Verduisterende rolgordijnen bieden absolute privacy door de speciale licht dichte coating die op de achterzijde van de stof zit.
Lichtdoorlatende rolgordijnen daarentegen behouden een natuurlijke lichtinval maar beperken het zicht tot silhouetten.

Rolgordijnen zijn erg geschikt voor montage op draai- kiepramen. Door een zijgeleiding toe te voegen kun je de stof vastzetten tegen het kozijn, hierdoor zal de stof altijd met het raam mee bewegen.

Privacy: ++
Vochtbestendig: +
Geschikt voor draai- kiepraam: ++
Monteren zonder boren: ++

Bekijk nu onze rolgordijnen voor badkamers

rolgordijn vochtbestendig

 


 


aluminium jaloezie badkamer

 

3. Aluminium jaloezieën voor badkamers

Op zoek naar een stoere look? Kies voor aluminium jaloezieën in de badkamer. Onze aluminium jaloezieën zijn vochtbestendig en daardoor perfect geschikt voor gebruik als badkamer raamdecoratie. Daarnaast hebben de aluminium jaloezieën een isolerende werking, wat ervoor zorgt dat de badkamer in de zomer koeler aanvoelt en in de winter juist warmer.

Aluminium jaloezieën zijn erg geschikt voor montage op draai- kiepramen. Je kunt kiezen voor boormontage, maar ook voor montage doormiddel van klemsteunen zodat je niet hoeft te boren. Door een zijgeleiding toe te voegen zal de jaloezie altijd strak hangen en met het raam mee bewegen.


Privacy: +
Vochtbestendig: +
Geschikt voor draai- kiepraam: ++
Monteren zonder boren: ++

 

Bekijk nu onze aluminium jaloezieën voor badkamers


 


4. Duo rolgordijnen voor badkamers

Een duo rolgordijn is de trend van nu! Een duo rolgordijn heeft een voorste en achterste stoflaag. De stof van een duo rolgordijn bestaat uit lichtdoorlatende en transparante horizontale banen. Door beide stoflagen over elkaar heen te bewegen bepaal je eenvoudig de gewenste lichtinval en privacy.

Onze duo rolgordijn stoffen zijn gemaakt van 100% polyester, daardoor zijn ze vochtbestendig en dus erg geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes. Een bijkomend voordeel is dat vuil op de stof blijft liggen en er niet in trekt. Doordat de stoffen horizontaal worden geweven, zijn deze gemakkelijk af te nemen met een vochtige doek.

Bij een lichtdoorlatende stof behoud je een natuurlijke lichtinval, maar zullen er altijd silhouetten zichtbaar zijn. Wil je meer privacy? Kies dan een verduisterende dim-out stof.
Niet alle duo rolgordijn zijn uit te voeren met een zijgeleiding waardoor deze in mindere mate geschikt voor toepassing op draai- kiepramen.


Privacy: +
Vochtbestendig: +
Geschikt voor draai- kiepraam: ++
Monteren zonder boren: ++


Bekijk nu onze duo rolgordijnen voor badkamers

 

Raambekleding badkamer

 


 


raambekleding jaloezie badkamer

 

5. Kunststof jaloezieën voor badkamers

Heb je een vrij vochtige badkamer en vind je een houten jaloezie erg mooi? Kies dan voor ons innovatieve alternatief, onze 50 mm kunststof jaloezieën! Een kunststof jaloezie heeft namelijk de uitstraling van echt mat gelakt hout. De PVC lamellen waterbestendig en hierdoor ideaal voor gebruik in de badkamer.

De extra brede lamellen geven deze jaloezie een stoere design uitstraling. Door de lamellen te kantelen bepaal je de gewenste lichtinval en privacy.

Ben je op zoek naar een oplossing voor jouw badkamer en zoek je een stoere designuitstraling? Kies dan voor onze kunststof jaloezieën. Kunststof jaloezieën zijn niet uit te voeren met een zijgeleiding.


Privacy: +
Vochtbestendig: ++
Geschikt voor draai- kiepraam: -
Monteren zonder boren: --


Bekijk nu onze kunststof jaloezieën voor badkamers

 

Raambekleding badkamer

Hierboven hebben we je geïnformeerd over de meest geschikte raambekleding voor in de badkamer. Er zijn verschillende opties aangedragen die geschikt zijn als raamdecoratie voor in de badkamer. Deze opties zijn beoordeeld op basis van privacy, vochtbestendigheid, het monteren zonder te boren en de geschiktheid voor draai- kiepramen. Raambekleding voor de badkamer moet bestand zijn tegen vocht en dient de nodige privacy te bieden. Wij begrijpen dat je na het lezen nog vragen hebt over de geschikte soorten raambekleding voor in je badkamer. Voor vragen of advies kun je altijd contact met ons opnemen, wij staan voor je klaar om je te adviseren over raambekleding in de badkamer.


Raamdecoratie voor in de badkamer: vraag & antwoord


Welke soorten raamdecoratie zijn geschikt voor de badkamer?

Er zijn verschillende soorten raambekleding geschikt als raambekleding voor in je badkamer. Kies altijd voor vochtbestendige raamdecoratie, zo behoud je de kwaliteit van de raambekleding. Goede opties zijn kunststof jaloezieen of aluminium jaloezieen. Andere mogelijkheden zijn plisségordijnen of rolgordijnen, deze stoffen zijn gemaakt van 100% polyester waardoor ze geschikt zijn als raamdecoratie voor de badkamer. Zorg er altijd voor dat de ruimte voldoende geventileerd wordt zodat de stof kan drogen na het gebruik van de badkamer.

Ik wil graag jaloezieën in mijn badkamer, welk materiaal kies ik?

Aluminium jaloezieën of kunststof jaloezieën zijn het meest geschikt als jaloezieën voor de badkamer, vanwege de vochtbestendigheid van de materialen. Aluminium en kunststof zijn eenvoudig schoon te maken met een lichtvochtige doek. Houten jaloezieën zijn minder geschikt voor in de badkamer, maar het is wel mogelijk. Let er dan wel op dat het hout niet te veel in aanraking komt met het vocht, want dan kan het hout kromtrekken. Het is belangrijk dat de badkamer goed geventileerd wordt.

Welke stofsoort kies ik voor in mijn badkamer?

In de badkamer heb je behoefte aan voldoende privacy en lichtinval. Wij adviseren daarom om voor een lichtdoorlatende stofsoort te kiezen. Met deze stofsoort wordt de inkijk beperkt tot schimmen maar er komt nog wel daglicht in je badkamer. Heb je een badkamerraam waar veel zonlicht op staat? Kies dan voor een verduisterende stof zodat de ruimte koel blijft in de zomer.

Ik heb een draai- kiepraam in mijn badkamer, wat zijn de mogelijkheden?

In ons assortiment vind je veel mogelijkheden wat betreft raamdecoratie voor draai- kiepramen. Raamdecoratie voor draai- kiepramen kan gemonteerd worden door te plakken, boren of klemmen. Door je raambekleding te voorzien van een draad zijgeleiding blijft de raambekleding strak langs je raam hangen wanneer je het draai- kiepraam kantelt of kiept. Meer informatie over raamdecoratie voor draai- kiepramen vind je hier.