Raamdecoratie voor de kinderkamer

Ben je een baby- of kinderkamer aan het inrichten? Waarschijnlijk heb je al helemaal uitgedacht hoe het moet gaan worden. Leuke, functionele meubels en mooie kleuren op de muren zijn belangrijk. Toch wordt de raamdecoratie in een kinderkamer wel eens vergeten, terwijl dit ook een belangrijk aspect is van deze kleurrijke en levendige ruimte. Raamdecoratie voor de kinderkamer zorgt niet alleen voor een fijne sfeer, maar het zorgt er ook voor dat de temperatuur van de kamer aangenaam blijft en dat de ruimte verduisterd wordt zodat jouw kind voldoende rust kan hebben. Kinderkamers moeten vrolijk en kleurrijk zijn. Er wordt gespeeld, geslapen en gestoeid. Het moet er dan ook niet alleen mooi uitzien, het moet ook functioneel zijn. In onze collectie raamdecoratie vind je voldoende mogelijkheden die voldoen aan deze eisen. Maar waar moet je op letten bij het uitkiezen van raambekleding voor de babykamer? De mate van verduistering, temperatuurregeling en veiligheid zijn belangrijke dingen om rekening mee te houden. Ook je eigen smaak is doorslaggevend, bedenk dus vooraf wat je wensen zijn en welke soort raamdecoratie je mooi en functioneel vindt voor de babykamer. Om je te helpen bij het maken van een goede keuze vind je hieronder onze top 5 raamdecoratie voor de kinderkamer.

Populair voor kinderkamers

Hieronder vind je onze top 5 raambekleding voor kinderkamers

 

Rolgordijnen kinderkamer

 

1. Rolgordijnen in de kinderkamer

Rolgordijnen worden vaak gekozen voor in de kinderkamer, vanwege de uitstekende combinatie van uitstraling en functionaliteit. Rolgordijnen voor in de kinderkamer nemen niet veel ruimte in, verduisteren goed en zijn verkrijgbaar in heel veel kleuren en stofsoorten. De stoffen van onze verduisterende rolgordijnen zijn 100% verduisterend, houd er wel rekening mee dat de stof van een rolgordijn altijd iets smaller is dan de totale maat van het rolgordijn, door de steunen en de ketting.

Wens je nog meer verduistering? Dan is het mogelijk om verduisterende rolgordijnen met zijprofielen te bestellen, hiermee voorkom je lichtkieren en verduister je de kinderkamer beter. Naast volledige verduistering zorgen rolgordijnen ook voor isolatie van de ruimte. In ons assortiment vind je rolgordijnen met een witte achterkant die een warmtewerende functie hebben waarmee je een koele ruimte creëert voor jouw kind. Ook vind je bij ons rolgordijnen met een gekleurde achterkant waardoor je van buitenaf niet tegen witte stof aan kijkt.

In onze collectie vind je altijd een rolgordijn dat perfect past en matcht in jouw kinderkamer, onze rolgordijnen zijn namelijk verkrijgbaar in heel veel kleuren en maten. Van zeer felle tot neutrale kleuren, je vindt altijd een rolgordijn dat perfect past in jouw interieur. Al onze rolgordijnen worden volledig kindveilig geproduceerd, de koorden zullen altijd 150 centimeter van de grond hangen. Wanneer je een rolgordijn bestelt uit onze kant en klare collectie wordt er een kindveiligheidsclip meegeleverd waarmee je zelf de koorden op de juiste lengte kunt hangen.

Verduistering: **
Isolerende waardes: *
Kindveiligheid: *

Bekijk nu onze rolgordijnen voor kinderkamers.


 

2. Plisségordijnen in de kinderkamer

Plisségordijnen hebben veel voordelen waardoor ze zeer geschikt zijn als raambekleding voor de kinderkamer. Plisségordijnen zijn zeer goed toepasbaar op ieder type raam. Vaste ramen of draai- kiepramen, een plisségordijn biedt altijd uitkomst. Daarnaast zijn ze ook nog eens zeer kindvriendelijk, vooral als je voor een handgreepbediening kiest. Hiermee bedien je het plisségordijn met een handgreep, in plaats van met koorden. Hiermee voorkom je dat de koorden een gevaar vormen voor jouw kind.

Een ander voordeel van plisségordijnen is dat ze ook verkrijgbaar zijn met een honingraatplooi. Honingraat plisségordijnen hebben een dubbele stof, waardoor een ruimte uitstekend geïsoleerd wordt. In onze collectie vind je plisségordijnen in diverse kleuren waarbij het ook mogelijk is om voor een meekleurende achterkant te kiezen. Met plisségordijnen creëer je een minimalistische, stijlvolle en strakke uitstraling.

Verduistering: **
Isolerende waardes: **
Kindveiligheid: **

Bekijk nu onze plisségordijnen voor kinderkamers.

raambekleding kinderkamer plisségordijn

 


 


raambekleding kinderkamer gordijnen

 

3. Gordijnen kinderkamer

Gordijnen zijn de perfecte sfeermakers voor de kinderkamer. Gordijnen verduisteren uitstekend, zijn eenvoudig bedienbaar en zijn erg sfeervol. Gordijnen worden niet bediend door middel van koorden wat ze zeer kindvriendelijk maakt. Verduisterende gordijnen voor de kinderkamer verduisteren de kinderkamer volledig, waardoor je kind voldoende nachtrust zal hebben. Om de kamer nog meer te verduisteren kun je het gordijn voor de babykamer ook laten voeren. Met een voering wordt er een extra laag stof aan de achterkant van het gordijn bevestigd waarmee je optimale verduistering en isolatie creëert. Ook heb je bij gordijnen op maat de keuze tussen verschillende plooisoorten en ophangmethodes. Op deze manier stel jij het gordijn voor de kinderkamer helemaal zelf samen.

Verduistering: **
Isolerende waardes: **
Kindveiligheid: **

Bekijk nu onze gordijnen voor kinderkamers.


 


4. Jaloezieën voor de kinderkamer

Jaloezieën zijn zeer goed toepasbaar in vrijwel iedere ruimte, vanwege hun sfeer en functionaliteit. Jaloezieën zijn niet 100% lichtdicht, maar door het volledig tuimelen van de lamellen zorg je ervoor dat de gesloten jaloezie een groot deel van het binnenkomende licht tegenhoudt. Door de lamellen te tuimelen bepaal je zelf eenvoudig de hoeveelheid lichtinval. Jaloezieën zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren. Houten jaloezieën zijn erg sfeervol en warm, aluminium jaloezieën geven een strakke, moderne uitstraling en zijn vocht- en vuilbestendig. Jaloezieën van kunststof hebben een houtlook en zijn ook vocht- en vuilbestendig. Omdat er in een kinderkamer vaak gespeeld wordt en de kans op het vuil worden van de jaloezieën nogal groot is, kan vuil- en vochtbestendige raamdecoratie goed van pas komen. Alle jaloezieën uit onze collectie worden kindveilig geleverd inclusief kindveiligheidsclip. Wil je de kinderkamer een stoere uitstraling geven? Voeg dan een ladderband toe aan jouw jaloezieën, hiermee krijgen jouw nieuwe jaloezieën een robuuste uitstraling.

Verduistering: *
Isolerende waardes: *
Kindveiligheid: *

Bekijk nu onze jaloezieën voor de babykamer.

 

Raambekleding kinderkamer jaloezieen

 


 


duo rolgordijn kinderkamer

 

5. Duo rolgordijnen voor de kinderkamer

Een duo rolgordijn bestaat uit twee stofbanen die je voor elkaar langs kunt bewegen, hiermee bepaal je eenvoudig de gewenste lichtinval en privacy. Duo rolgordijnen worden altijd kindveilig geproduceerd, de ketting hangt altijd 150 centimeter van de grond of er wordt een kindveiligheidsclip meegeleverd waarmee je zelf de koorden op de juiste hoogte kunt hangen. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat er iets misgaat tijdens het spelen in de kinderkamer.

In onze collectie vind je duo rolgordijnen met een open profiel of met een cassette. Duo rolgordijnen met cassette worden luxe afgewerkt met een aluminium cassette waardoor je niet tegen de buis met stof aankijkt. Onze verduisterende duo rolgordijnen zijn gemaakt van dim-out stoffen, deze blokkeren vrijwel al het binnenkomende licht maar zijn door de twee over elkaar heen bewegende stofbanen nooit 100% lichtdicht. Ons assortiment bestaat uit twee verschillende collecties waarin je veel verschillende duo rolgordijnen vindt. Deze duo rolgordijnen zijn verkrijgbaar in veel maten en in diverse kleuren. In onze collectie vind je ook duo rolgordijnen met een felroze of blauwe kleur, deze kleuren geven een leuk en speels karakter aan jouw kinderkamer.

Verduistering: *
Isolerende waardes: *
Kindveiligheid: *

Bekijk nu onze duo rolgordijnen.


 

Raamdecoratie combineren in de kinderkamer

Je ziet het steeds vaker; verschillende soorten raamdecoratie die met elkaar gecombineerd worden. Door raambekleding te combineren ben je niet afhankelijk van één transparantie of stofsoort maar kun je verschillende mogelijkheden combineren. Dat betekent dat je overdag altijd voldoende lichtinval en privacy hebt, ’s avonds sluit je de verduisterende raamdecoratie waarmee je de babykamer volledig verduisterd. Een ander voordeel van het combineren van raamdecoratie in de kinderkamer is dat de ruimte beter geïsoleerd wordt. Omdat er door de combinatie van raambekleding meerdere lagen voor de ramen hangen, blijft het in de zomer lekker koel en in de winter aangenaam warm. Wanneer je twijfelt tussen verschillende soorten raambekleding voor de kinderkamer kun je altijd gratis kleurstalen aanvragen. Je ontvangt dan een stukje van het eindproduct thuis welke je kunt vergelijken en matchen met de rest van je interieur. Op deze manier kun je een goede keuze maken waar je geen spijt van gaat krijgen.