Snelle levering in Nederland, België en Duitsland | Meer dan 70.000 tevreden klanten

Lichtdoorlatende rolgordijnen

Lichtdoorlatende rolgordijnen zijn ideaal voor ruimtes waarin je het licht wilt dimmen en de inkijk wilt beperken. Bij ons kun je kiezen uit meer dan 45 kleuren en 25 standaard breedtematen! Ook zijn er eenvoudige basics, luxe geweven stoffen en super functionele varianten, zoals lichtdoorlatende rolgordijnen met screenstof.
Deze weren niet alleen een groot deel van het licht, maar ook van de warmte. Houd er bij het maken van je keuze rekening mee dat een lichtdoorlatend rolgordijn in een donkere kleur het licht meer dempt dan een rolgordijn in een lichtere kleur. Handige weetjes over onze rolgordijnen vind je onderaan deze pagina.

Lichtdoorlatende rolgordijnen

6 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
per pagina

6 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
per pagina

Lichtdoorlatende rolgordijnen: Vraag & Antwoord

 

Wat is een lichtdoorlatend rolgordijn

Lichtdoorlatende rolgordijnen hebben een geweven stof die de inkijk beperkt en het licht filtert. Rolgordijnen die meer licht door laat noemen we transparante rolgordijnen. Voor het volledig verduisteren van een ruimte hebben we verduisterende rolgordijnen.

In welke ruimtes gebruik je lichtdoorlatende rolgordijnen?

Lichtdoorlatende rolgordijnen zijn erg geschikt voor ruimtes waar u licht wilt houden maar geen inkijk meer wilt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een woonkamer of keuken aan aan drukke straat. Door het rolgordijn naar beneden te doen behoud je gefilterd licht en kan er niet meer naar binnen gekeken worden.

Kan ik lichtdoorlatende rolgordijnen zelf inkorten?

Ja, je kunt lichtdoorlatende rolgordijnen zelf inkorten. Dit doe je door de stof, de onderlat en de buis in te korten. Een video met uitleg over inkorten en montage vind je hier.

Werkt een lichtdoorlatend rolgordijn ook isolerend?

Ja ook een lichtdoorlatend rolgordijn helpt isoleren. De warmte wordt voor een deel tegengehouden door de stof. Een verduisterend rolgordijn isoleert in een hogere mate.

 

Lichtdoorlatende rolgordijnen

Onze collectie lichtdoorlatende rolgordijnen bestaat uit vele standaard breedtematen. Zo zijn er smalle lichtdoorlatende rolgordijnen van 40 cm breed en brede varianten tot 240 cm breed en een groot aantal tussenmaten. Zit jouw gewenste maat er niet tussen of wil je top kwaliteit? Kies dan voor een rolgordijn uit onze maatwerk collectie.

 

Over deze stofsoort

Een lichtdoorlatende stof beperkt de in- en uitkijk maar laat nog wel wat licht door. Deze stofsoort wordt veel toegepast in ruimtes zoals woonkamers, keukens en badkamers. De stof zorgt dus voor enige privacy terwijl er nog wel licht je kamer binnen komt.