Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn praktisch, tijdloos en zorgen voor een sfeervolle uitstraling in iedere ruimte. Ze zijn passend in iedere interieurstijl, van landelijk tot modern. Welke sfeer je ook wilt aanbrengen in huis: maak een keuze uit diverse kleuren, stofsoorten en vind jouw ideale match. Met een rolgordijn bepaal je zelf eenvoudig de gewenste mate van lichtinval en privacy. Dit maakt het een populair type raamdecoratie in huis. Laat je inspireren door onze collectie rolgordijnen in standaardmaten en maatwerk oplossingen.
Verduisterend
verduisterend rolgordijn
 • Ideaal voor slaapkamers
 • Beste warmtereflectie en isolatie
 • Verduisterende stof
Bekijk collectie
Lichtdoorlatend
lichtdoorlatend rolgordijn
 • Sfeervolle uitstraling
 • Beperkt lichtinval en inkijk
 • Lichtdoorlatende stof
Bekijk collectie
Transparant
transparant rolgordijn
 • Behoudt uitkijk
 • Filtert de lichtinval
 • Transparante stof
Bekijk collectie
Screen
screen rolgordijn
 • Behoudt uitkijk
 • Warmte reflecterend
 • Screen stof
Bekijk collectie
Elektrisch
elektrisch rolgordijn
 • Praktisch en tijdloos
 • Volledige privacy
 • Geautomatiseerd gemak
Bekijk collectie
Alle rolgordijnen
alle rolgordijnen
 • Kant en klare producten
 • 100% op maat producten
 • Verschillende transparanties
Bekijk collectie
Advies en meetservice
alle elektrische producten
 • 100% maatgarantie
 • Deskundig advies aan huis
 • Montageservice mogelijk
Lees meer

Bekijk meer inspiratiefoto’s

 

Kleurgroepen


Soorten rolgordijnen

Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Om een keuze te maken waar je jarenlang plezier van beleeft, is het belangrijk om jezelf goed in te lezen in de verschillende mogelijkheden. Want welke soorten rolgordijnen zijn er eigenlijk te koop? We zetten de meest populaire opties voor jou op een rij:

Standaard rolgordijnen

Standaard rolgordijnen zijn eenvoudig, functioneel en passen in vrijwel elk interieur. Ze zijn verkrijgbaar in een breed assortiment aan kleuren en stoffen.

Duo rolgordijnen

Duo rolgordijnen, bestaan uit twee lagen stof met horizontale, transparante en niet-transparante banen. Hierdoor kun je eenvoudig de lichtinval en privacy regelen. Heb je al een favoriete kleur in gedachten?

Verduisterende rolgordijnen

Verduisterende rolgordijnen zijn ideaal voor slaapkamers en ruimtes waar volledige lichtblokkering gewenst is. Ze zijn voorzien van een speciale coating die het licht tegenhoudt. Kortom: voor een goede nachtrust zijn verduisterende rolgordijnen een must.

Elektrische rolgordijnen

Elektrische rolgordijnen zijn elektrisch bedienbaar met een afstandsbediening, app of smart home apparaten. Ze bieden ultiem comfort, gemak en luxe en zijn tegenwoordig hartstikke populair.

Dakraam rolgordijnen

Dakraam rolgordijnen zijn rolgordijnen die speciaal gemaakt zijn voor dakramen. Doordat dakramen vaak schuin zijn, worden de dakraam rolgordijnen geleverd met zijgeleiders. Hierdoor blijft de stof en de onderkant van het gordijn tegen het raam aan zitten.

Bedieningsopties

Een groot voordeel van rolgordijnen is dat je zelf makkelijk de juiste hoeveelheid privacy en lichtinval regelt. Hoe je dit doet? Dat ligt eraan welk type rolgordijn je in huis haalt. Hieronder lichten we de verschillende bedieningsopties uit.

Handmatige bediening

De standaard type rolgordijnen bedien je handmatig. Deze rolgordijnen beschikken over een ketting- of koordsysteem waarmee je het rolgordijn makkelijk oprolt en neerlaat.

Gemotoriseerde bediening

Onze elektrische rolgordijnen beschikken over een ingebouwde motor die het gordijn automatisch oprolt en neerlaat met behulp van een afstandsbediening, een wandschakelaar of een smartphone-app. Dit zorgt voor extra comfort en gebruiksgemak.

Slimme bediening

Onze elektrische rolgordijnen kan je ook bedienen met spraakassistenten, zoals Google Assistant of Amazon Alexa. Het is hierbij ook mogelijk om tijdschema's in te stellen, zodat de gordijnen automatisch openen en sluiten op bepaalde tijden.

Voor- en nadelen rolgordijnen

Of rolgordijnen iets voor jou zijn? Dat verschilt per situatie. Om een goede keuze te maken, lichten we hieronder zowel de voordelen als nadelen uit.

Voordelen rolgordijnen

Rolgordijnen staan bekend om de vele voordelen die ze hebben. Deze voordelen maken rolgordijnen een populair type raamdecoratie. Hieronder vertellen we je graag meer over deze voordelen.

Een eerste voordeel van rolgordijnen is dat ze eenvoudig te bedienen zijn. Dit kan door middel van een ketting of handgreep aan het rolgordijn, ook vind je in onze collectie rolgordijnen die door middel van een motor bediend kunnen worden. Overdag plaats je het rolgordijn omhoog waardoor je voldoende lichtinval hebt, terwijl je het rolgordijn 's avonds naar beneden doet voor de privacy. Door het bedieningsgemak bepaal je dus eenvoudig de lichtinval en privacy.

Een ander voordeel is dat rolgordijnen goed gecombineerd kunnen worden met gordijnen. Dit zorgt voor extra sfeer in een ruimte. Perfect voor in de woonkamer of juist in de slaapkamer voor ultieme verduistering. Naast extra sfeer en verduistering draagt een combinatie van rolgordijnen en gordijnen ook bij aan de isolatie van de ruimte.

Als er dan toch over ruimtes gesproken wordt; een ander voordeel van rolgordijnen is dat ze toepasbaar zijn in veel ruimtes. Kies in de woonkamer of keuken voor een lichtdoorlatende stofsoort, terwijl verduisterende rolgordijnen zeer geschikt zijn voor de slaapkamer. Rolgordijnen zijn praktisch en functioneel, perfect voor in elke ruimte dus! Het laatste voordeel van rolgordijnen is dat ze echte sfeermakers zijn. Doordat ze verkrijgbaar zijn in veel hippe kleuren en verschillende structuren, is er altijd wel een rolgordijn dat past bij jouw smaak en wensen. Ideaal!

Nadelen rolgordijnen

Zoals beschreven hebben rolgordijnen veel voordelen, helaas kennen ze ook wel een (klein) nadeel. Hoewel je natuurlijk wel zelf de hoeveelheid lichtinval en privacy kunt bepalen door het rolgordijn te sluiten of juist omhoog te halen, kun je hier maar tot op een zekere hoogte mee variëren en spelen. Wanneer je het rolgordijn een stukje sluit, dan wordt er aan de bovenkant dus minder licht doorgelaten. Dit is bijvoorbeeld anders dan bij plisségordijnen met een top down en bottom up systeem. Hiermee kun je namelijk de onder- en bovenlat verplaatsen waardoor je het zicht op ooghoogte kunt blokkeren. Veel mensen vinden niet dat dit een nadeel genoemd mag worden, het is een eigenschap van een rolgordijn. De voordelen wegen dus zwaarder dan het nadeel.

Installatie en montage

Voordat je rolgordijnen koopt, is het belangrijk dat je alvast een stapje verder kijkt. Het begint met het inmeten. Hiervoor hebben we een uitgebreide handleiding geschreven. Vervolgens komt het monteren. De manier hoe je de rolgordijnen monteert heeft namelijk invloed op de afmetingen van de rolgordijnen. Rolgordijnen kunnen op verschillende manieren worden gemonteerd. Mocht het monteren toch te complex of te spannend zijn, dan kun je altijd gebruik maken van onze montageservice. De montageservice is alleen mogelijk in combinatie met de gratis advies en meetservice bij jou thuis.

In de dag

Bij montage in de dag wordt het rolgordijn tussen het kozijn of de muuropening geplaatst. Deze methode is geschikt als je een strakke en minimalistische uitstraling wilt. Houd er rekening mee dat er bij in de dag-montage wel licht wordt doorgelaten aan de zijkant van het raam. Dit maakt het minder geschikt voor op de slaapkamer.

Op de dag

Bij montage op de dag wordt het rolgordijn op het kozijn of op de muur boven het raam bevestigd. Deze methode zorgt voor maximale privacy en lichtblokkering.

Instructie van de montage van een in de dag en op de dag rolgordijn

Onderhoud en reiniging

Het kopen van rolgordijnen is een investering. Je wilt natuurlijk dat jouw rolgordijnen zo lang mogelijk in topstaat blijven. Een voordeel aan onze rolgordijnen is dat de rolgordijnen al van topkwaliteit zijn. Bovendien is het belangrijk dat het onderhouden en reinigen van je rolgordijnen erg belangrijk is om ze in goede staat te houden. Dit kan op verschillende manieren.

Stof verwijderen

Gebruik regelmatig een plumeau of zachte borstel om stof en vuil van je rolgordijnen te verwijderen.

Vlekken behandelen

Gebruik een zachte doek en milde schoonmaakmiddelen om vlekken te verwijderen. Dep de vlek voorzichtig schoon.

Professionele reiniging

Voor sommige stoffen, zoals zijde en fluweel, is professionele reiniging aanbevolen om beschadiging te voorkomen. Krijg je de vlekken dan nog niet uit je rolgordijnen? Dan raden we je aan om nieuwe rolgordijnen aan te schaffen.

Kosten en budget

Met welke kosten je rekening moet houden voor rolgordijnen? Dat is afhankelijk van het materiaal, de bedieningsopties en de afmetingen. Hieronder vind je wat meer uitleg hierover.

Standaard rolgordijnen

Standaard rolgordijnen zijn over het algemeen de meest budgetvriendelijke optie. Prijzen variëren afhankelijk van de stof, het ontwerp en de afmetingen. Onze standaard rolgordijnen zijn al beschikbaar vanaf €15,99.

Elektrische rolgordijnen

Elektrische rolgordijnen zijn duurder dan standaard rolgordijnen. Dit komt door de motor die nodig is om de rolgordijnen op afstand te kunnen bedienen. Onze elektrische rolgordijnen zijn verkrijgbaar vanaf €126,90. Daarentegen profiteer je dan wel van optimaal gemak, luxe en comfort.

Maatwerk

Bij maatwerk rolgordijnen wordt de prijs bepaald door de gekozen stof, het ontwerp en de afmetingen. Houd rekening met een wat hogere prijs in vergelijking met kant-en-klare oplossingen. Dit begint al vanaf €25.

Rolgordijnen kopen?

We hopen dat je nu voldoende informatie hebt over het kopen van rolgordijnen. Wil je graag eerst weten welke kleur of materiaal het mooist in jouw interieur staat? Vraag dan onze gratis kleurstalen aan. Ontvang de kleurstalen vaak al binnen drie werkdagen in huis en maak zo een goede keuze.

 

 

Rolgordijnen: vraag & antwoord

Wat is een rolgordijn?

Rolgordijnen zijn al lange tijd de meest verkochte raamdecoratie van Nederland. Een rolgordijn bestaat uit vier basisonderdelen, te weten de stof, de onderlat, de buis en het mechaniek. Simpel gezegd is het een gordijnstof dat op een buis gerold kan worden.

Welke stof soorten zijn er?

Wij onderscheiden vier stof soorten op het gebied van rolgordijnen, te weten:

Verduisterende rolgordijnen, deze zijn zeer geschikt voor wanneer je een ruimte volledig wenst te verduisteren. Onze verduisterende rolgordijnen zijn voorzien van een coating waardoor deze 100% verduisterend zijn.

Lichtdoorlatende rolgordijnen, deze zijn zeer geschikt voor wanneer je behoefte hebt aan lichtinval en privacy, het zicht wordt bij deze stof soort beperkt tot schimmen.

Transparante rolgordijnen, met een transparant rolgordijn behoud je de uitkijk naar buiten maar houd je de felle zon tegen.

Screen rolgordijnen, deze stof soort filtert het zonlicht op een natuurlijke manier, ideaal voor ruimtes waar veel zonlicht de ruimte binnen dringt.

Wat is het verschil tussen kant en klaar of op maat?

Kant en klaar
Onze kant en klaar producten zijn standaardmaten die te bestellen zijn in vaste breedte- en hoogtematen. Ze zijn extra voordelig, van goede kwaliteit en worden direct uit voorraad geleverd.

Op maat
Onze rolgordijnen op maat worden volledig voor jou op maat gemaakt. Jij bepaalt de perfecte afmetingen en je kunt het rolgordijn volledig naar eigen wens samenstellen. Daarnaast is ons maatwerk van de hoogst haalbare kwaliteit. Zo worden de rolgordijnen op maat voorzien van metalen systemen en luxe onderlatten.

Welke standaardmaten zijn er?

We hebben een ruime collectie standaardmaten rolgordijnen welke direct uit voorraad leverbaar zijn. Onze standaardmaten collectie start bij 40 cm breed en loopt op tot 240 cm breed. Ieder standaard rolgordijn is leverbaar in verschillende maten en kleuren, welke mogelijkheden er zijn vind je bij het product. Is de door jou gewenste maat of kleur niet standaard? Bekijk dan onze collectie rolgordijnen op maat.

Kan ik standaard rolgordijnen zelf inkorten?

Ja dat kan. Dit doe je door de stof, de onderlat en de buis in te korten. Bekijk de video met uitleg over inkorten en montage onderaan deze pagina. Natuurlijk hebben we ook een collectie rolgordijnen op maat.

Rolgordijn monteren, hoe moet ik meten en monteren?

Voor het meten en monteren van rolgordijnen hebben we een paar tips:

- Meet de breedte daar waar je de montage steunen gaat plaatsen.
- Houd rekening met raam- en deurhendels en andere obstakels.

Ik wil niet boren in mijn kozijn, zijn er mogelijkheden?

Wanneer je het rolgordijn niet wilt boren zijn er diverse mogelijkheden. Zo kun je alle op maat gemaakte rolgordijnen klemmen op je draai- kiepraam. Let op, dit kan alleen als je montagesteunen kiest als type systeem.

Ook kun je een aantal van onze standaardmaat rolgordijnen klemmen, plakken of lijmen. Hoe het rolgordijn gemonteerd kan worden vind je in de productomschrijving.

Kan ik de kant van de bedieningsketting zelf bepalen?

Ja dat kan, standaard rolgordijnen worden geleverd met het mechaniek in een aparte verpakking. Je kunt het onderdeel met de ketting dus zowel links als rechts in de buis plaatsen. Kies je voor een rolgordijn op maat dan kun je tijdens het bestellen de gewenste kant aangeven.