Raambekleding voor erkers

Raambekleding voor je erker shop je online bij ons! Een erker is een uitbouw van de ruimte die buiten de gevel uitsteekt. In erkers heb je meestal te maken met een unieke raamsituatie. Vaak is het lastig om voor deze raamsituaties perfect passende raambekleding te vinden. Toch zijn er voldoende sfeervolle en praktische raambekleding voor jouw erker. De ramen in erkers zitten dicht bij elkaar. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met de montageruimte. Hieronder vind je de beste mogelijkheden voor jouw erker.

Voor jouw erker

Sfeervol en functioneel


Meer info

Lees meer over raambekleding voor erkers

Raambekleding in erkers, waarvoor kies jij?

Er zijn rechthoekige en halfronde erkers. Iedere erker is uniek, waardoor er op voorhand niet gezegd kan worden wat wél en niét mogelijk is. Alle bovenstaande opties worden toegepast in erkers, of deze optie ook mogelijk is in jouw erker, hangt af van montageruimte. Kijk dus goed naar de montageruimte en de afmetingen van het systeem van de raambekleding.

De afmetingen van de systemen verschillen per product. In de productomschrijving, die gegeven wordt bij ieder product vind je de afmetingen van het systeem. Om te kijken of er voldoende ruimte aanwezig is voor de systemen en voor de juiste maatvoering zou je de situatie kunnen nabootsen. Dit kan door middel van karton, door de deze in de afmetingen van het systeem te knippen, krijg je een reëel beeld van de situatie.

In erkers wordt er vaak gekozen voor gordijnen. Met een gordijn zorg je voor sfeer en warmte in je interieur. Een gordijn wordt gemonteerd aan een rail of roede, het gordijn schuif je gemakkelijk middels deze rail of roede voor de ramen in de erker. Een combinatie van gordijnen met een ander type raambekleding is goed mogelijk.

Ook (duo) rolgordijnen worden vaak toegepast in erkers. Rolgordijnen zijn tijdloos en gemakkelijk in gebruik. In onze (duo) rolgordijnen collectie vind je diverse stofsoorten die leverbaar zijn in veel kleuren. Let goed op, het systeem van een rolgordijn is namelijk breder dan de stof zelf. Dit geldt ook voor duo rolgordijnen.

Plisségordijnen zijn erg populair voor erkers, ook wij raden plisségordijnen aan. Plisségordijnen hebben namelijk een smal systeem waardoor deze eenvoudig naast elkaar te monteren zijn. De stof en het systeem zijn even breed. Ook de montage opties bij een plisségordijn zijn groot. In onze collectie vind je enkele en honingraat (dubbele) stoffen.

Met vouwgordijnen creëer je een romantische en landelijke sfeer in huis. Net als bij een plisségordijn is de stof van een vouwgordijn even breed als het systeem. Als je een vouwgordijn ophaalt, dan zal de stof zich netjes opvouwen. Kijk goed of er voldoende ruimte aanwezig is voor deze pakket stof wanneer je meerdere vouwgordijnen strak naast elkaar plaatst.

Ook jaloezieën zijn geschikt voor in de erker. In onze collectie vind je houten, kunststof en aluminium jaloezieën. Alle drie de opties zijn mogelijk. Kies je voor een lamelbreedte van 25 of 50 mm? Ga je voor een lamelbreedte van 50 mm, dan zal het systeem ook groter zijn. Let bij jaloezieën goed op de ruimte van het systeem maar ook op de ruimte van de jaloezie zelf wanneer je deze laat zakken.

Lamellen zijn leverbaar in de materialen stof en kunststof. Verticale lamellen hangen aan een rail en kun je eenvoudig draaien in de gewenste richting. Ook kun je ze eenvoudig opzij schuiven.

Wil je kleurstalen van onze raambekleding ontvangen? Dat kan, maak dan gebruik van onze gratis kleurstalenservice. Zo kun je de kleuren en het materiaal thuis ervaren. Alle informatie wat betreft de afmetingen van het systeem vind je in de productomschrijving bij ieder product. De montageopties vind je in de handleiding, ook deze wordt gegeven bij ieder product. Kom je er zelf niet uit? Geen probleem, maak dan gebruik van onze online meethulp of laat het meten over aan één van onze eigen specialisten.

Populaire raamdecoratie

Sfeermakers