Zo maak je een raamdecoratie moodboard!

Zo maak je een raamdecoratie moodboard!
Heb je weleens een woonprogramma gezien op televisie? De deelnemers zijn vaak volop bezig met het inrichten van hun huis en hebben hier de hulp van professionals bij nodig. Om de gewenste stijl in kaart te brengen wordt er aan de deelnemers gevraagd om een moodboard te maken. Dit vormt uiteindelijk de basis voor de nieuwe inrichting.
Ook al ben je geen deelnemer van een woonprogramma, het maken van een moodboard is alsnog een slimme manier als je op zoek gaat naar nieuwe raamdecoratie. Elke ruimte heeft zijn eigen kenmerken, waardoor het belangrijk is dat je voor elke ruimte een apart moodboard maakt. Of dat veel tijd kost? Welnee, niet als je onze tips opvolgt.

zo maak je een moodboard voor raamdecoratie

 

Een raamdecoratie moodboard maken

Als voorbeeld nemen we het inrichten van jouw woonkamer. Voor de woonkamer geldt dat het belangrijk is dat je met raamdecoratie de hoeveelheid lichtinval en privacy kan regelen, en dat de raamdecoratie sfeer toevoegt aan de ruimte. Maar hoe vind je dan jouw ideale raamdecoratie? Allereerst is het een aanrader om online of in een woontijdschrift op zoek te gaan naar afbeeldingen van woonstijlen die jij mooi vindt. Let er wel op: als je een moodboard voor een woonkamer maakt, zoek dan wel echt naar afbeeldingen van een woonkamer. Zo creëer je voor jezelf een realistisch beeld.

Ga op zoek naar foto's van meubels, accessoires en details van bijvoorbeeld materialen en kleuren. Wanneer je niet de hele ruimte opnieuw wil inrichten maar alleen de raamdecoratie wil vervangen dan kan het een goed idee zijn om zelf foto's te maken van je huidige interieur of om foto's te gebruiken die op jouw interieur lijken. Ben je van plan om ook de rest van het interieur te veranderen? Kies dan voor inspiratiefoto's waarop de kleuren en materialen goed overeenkomen.

 


Heb je voldoende inspiratie opgedaan? Dan heb je een goede basis voor jouw nieuwe woonstijl. Vervolgens zoek je naar mooi beeldmateriaal van een woonkamer met gordijnen, jaloezieën, rolgordijnen of lamellen. Zo krijg je een goed beeld welke kleur raamdecoratie goed matcht bij jouw woonstijl.

Wanneer je al het materiaal hebt verzameld is het tijd om er een mooie creatie van te maken. Dit kan lekker old school met een papier, schaar en lijm, maar het kan ook online via handige tools waarop je moodboards kunt maken.

Vertaalslag maken

Heb je eenmaal je moodboard(s) gemaakt? Bekijk dan eens onze collectie en ontdek welke raamdecoratie het beste matcht bij jouw bord. Een aanrader is om gratis kleurstalen aan te vragen. Zo kun je beter bekijken of de kleur en het materiaal ook daadwerkelijk matchen met de rest van jouw interieur. Zo helpen we jou graag om een goede keuze te maken.

Natuurlijk kunnen onze specialisten jou ook helpen met het geven van advies op maat. Wij geven je graag advies over de functionaliteit en de sfeer van raamdecoratie, dus laat jouw moodboard zeker aan ons zien, zodat we jou nog beter kunnen helpen.

Populaire producten

Sfeermakers