Zo kies je passende raamdecoratie voor de vensterbank

Zo kies je passende raamdecoratie voor de vensterbank
Vensterbanken hebben net zoals raamdecoratie een decoratieve functie in een interieur. Vensterbanken worden vaak gebruikt als afwerking om planten of vazen op te zetten. Heb je een vensterbank voor je raam? Voor veel mensen is het een uitdaging om er een sfeervol geheel van te maken. Maar welk type raamdecoratie past nou het best bij een vensterbank?
Vensterbanken zijn niet ouderwets, tegenwoordig zijn er nog steeds veel ramen met vensterbanken. Daarom geven we je graag advies over de verschillende soorten raamdecoratie voor de vensterbank. We geven je graag een aantal goede tips hoe je geschikte raamdecoratie voor de vensterbank vindt voor in jouw huis. Ontdek het snel!

zo kies je passende vensterbank raamdecoratie

 

Vensterbank raamdecoratie in de slaapkamer

Allereerst is het belangrijk dat je nadenkt over de mate van verduistering die de raamdecoratie moet bieden. Heb je ramen met vensterbanken op de slaapkamer? Dan is de kans groot dat je op zoek bent naar verduisterende raamdecoratie die de ruimte volledig verduistert. In ons assortiment vind je verduisterende raamdecoratie in onze kant en klare collectie en onze op maat gemaakte collectie. Het is mogelijk dat jouw gewenste maat verkrijgbaar is in onze kant en klare collectie. Is dit niet het geval? Kies dan voor raamdecoratie op maat. Raambekleding uit onze op maat gemaakte collectie wordt van begin tot eind op maat gemaakt en is perfect passend voor jouw raam.

Vaak wordt er voor raamdecoratie met een donkere kleur gekozen in de slaapkamer, zoals een mooie grijs- of blauwtint. Ook zwart blijft nog altijd een populaire keuze. Voor het kiezen van een passende kleur is het belangrijk om rekening te houden met hoe je de rest van de slaapkamer hebt ingericht, zodat dit een mooie match vormt.

Wanneer je de mooiste vensterbank raamdecoratie voor je slaapkamer hebt uitgekozen is het tijd om na te denken over de styling van de vensterbank. Houd het clean of voeg subtiel wat leuke woonaccessoires toe aan je vensterbank. Denk aan een leuk beeldje of wat leuke fotolijstjes. Let wel op: wanneer je een smalle vensterbank hebt en je kiest voor gordijnen, is het belangrijk dat de accessoires niet breder zijn dan de vensterbank. Anders kunnen de woonaccessoires omvallen bij het sluiten van je gordijnen.

 

Raamdecoratie vensterbank in de woonkamer of keuken

Heb je een raam met een vensterbank in je woonkamer of keuken? Dan biedt lichtdoorlatende raambekleding dé oplossing. Omdat je in deze ruimtes vaak voldoende lichtinval wenst, is verduisterende raamdecoratie in de meeste gevallen overbodig. Met lichtdoorlatende raamdecoratie bepaal je zelf eenvoudig de mate van lichtinval en privacy. Ideaal dus! Ook in dit geval is het belangrijk om de juiste afmetingen van het raam te weten, waarna je het gewenste product uit de juiste collectie kunt kiezen.

Veel mensen kiezen voor raamdecoratie met een lichte kleur in de woonkamer of keuken. Hierbij kun je denken aan witte jaloezieën of beige rolgordijnen. Wanneer je de kleur van je vensterbank in dezelfde kleur laat als de raamdecoratie dan straalt dit rust uit. Daarbij is het wel een aanrader om je vensterbank te voorzien van leuke accessoires, zoals plantjes, (kook)boeken of een mooie vaas met droogbloemen.

Brede vensterbank ideeën

Heb je een brede vensterbank? Lucky you, want hier kun je een fijne zitplek van maken met kussens. Heerlijk om te relaxen met een boek en een kop thee. Kies qua raamdecoratie voor rolgordijnen of vouwgordijnen. Waarom? Heel simpel: als je eenmaal zit op de kussens in de vensterbank dan wil je natuurlijk wel lekker naar buiten kunnen kijken. Wil je toch wat meer privacy in de avond? Dan kun je eenvoudig de rolgordijnen of vouwgordijnen naar beneden laten zakken.

We hopen dat je na het lezen van deze blogpost een beter beeld hebt van welk type raamdecoratie er past bij jouw raam met vensterbank. Neem een kijkje tussen onze jaloezieën, rolgordijnen of vouwgordijnen en vind jouw ideale raambekleding! Heb je nog vragen of wil je advies? Neem dan zeker contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Populaire producten

Sfeermakers