Winter interieur? Tover jouw ruimte om naar een winterwonderland!

Winter interieur? Tover jouw ruimte om naar een winterwonderland!
Koud, maar gezellig en sfeervol; de winter. Ben je een absolute liefhebber van dit seizoen? Breng de winter dan naar jouw interieur en tover jouw ruimte om naar een winterwonderland.
Maar kun jij die typische winterse touch aanbrengen in jouw interieur? Wij geven je een aantal handige tips hoe je binnen no time die winterse gezelligheid in huis haalt. Ontdek het gauw!

winter interieur

 

De basis

Allereerst is het belangrijk om te weten dat je moet beginnen bij een basis. Dit omdat niemand ieder seizoen het hele interieur aanpast en omtovert. Het is belangrijk dat de basis staat en dat je er goed mee kan variëren door details toe te voegen aan je ruimte. Investeer daarom in tijdloze meubels en raamdecoratie. Qua stijl kun je dus alle kanten opgaan. Om die warmte in huis te halen en te houden, kunnen houten jaloezieën een aanwinst zijn in huis. Een gordijn in een neutrale kleur, zoals donkergrijs, groen of beige is ook erg sfeervol. Dit staat het hele jaar door prachtig, niet alleen in de winter!

Warme kleuren

Staat de basis? Dan is het tijd om dat winterse vleugje toe te voegen aan jouw interieur. Hoe je dit doet? Kies voor warme details in je interieur, zoals aardetinten. Leg dus een vloerkleed op de grond, verf de muur eventueel in een andere kleur en leg een schapenvachtje in een rotan stoel. Op en top winters!

Kussens

Bij een winter interieur mogen kussens niet ontbreken. Kussens geven een interieur een extra gezellige look. Pak hiermee uit. Kies voor zachte materialen, zoals fluweel. Wat betreft de kleur werkt een kleur die in contrast staat met de kleur van de bank perfect. Daarbij geldt dat er geen maximum zit aan het aantal. De keuze is helemaal aan jou!

Het grote voordeel aan kussens is dat je de hoes in het voorjaar eenvoudig kan vervangen. Tijdens dit seizoen staan bijvoorbeeld vrolijke zomerse kleuren juist prachtig in je interieur.

 

Lichtjes

Doordat het buiten vroeg donker is en er vaak overdag ook weinig zonlicht naar binnenkomt, is het belangrijk om voldoende verlichting te hebben. Dit kan in de vorm van lampen, maar voeg ook zeker kaarsen toe aan je interieur. Dit zorgt niet alleen voor meer licht, maar het geeft ook nog eens een gezellige sfeer in je interieur. Hoe leuk is het als je 's avonds een filmpje kijkt met de kaarsjes aan?

Geurstokjes

De finishing touch van een winter interieur? Voeg een aantal geurstokjes toe aan je interieur die een typisch winterse geur hebben. Denk bijvoorbeeld aan kaneel of appel. Dit maakt jouw ruimte helemaal af.

Het is nu tijd om jouw woonruimte helemaal winterproof te maken. Wil je toch eerst liever de basis goed aanpakken? Op het gebied van raamdecoratie helpen we je hier natuurlijk graag bij. Neem gerust contact met ons op, want wij staan graag voor je klaar.

Populaire producten

Sfeermakers