Welke plooi kies ik voor mijn gordijnen?

Welke plooi kies ik voor mijn gordijnen?
Wanneer je op zoek gaat naar nieuwe gordijnen voor in huis, zijn er een aantal keuzes die je moet maken. Naast dat je moet bepalen welke stofsoort en kleur je wenst, moet je ook nadenken over de ophangmethode. Je kunt ervoor kiezen om je gordijn op te hangen aan een gordijnrail of gordijnroede.
Wanneer je kiest om je gordijnen op te hangen aan een gordijnrail, is het belangrijk dat je een plooisoort voor je gordijnen kiest. De plooi van een gordijn is zichtbaar aan de bovenkant van de gordijnstof en is de manier hoe de stof is gevouwen. Maar hoe kies je nou de plooi die het best past bij jouw gordijn?

welke plooi kies ik voor mijn gordijnen

 

Enkele plooi

Voor de op maat gemaakte gordijnen uit onze collectie heb je de keuze uit verschillende plooisoorten. Allereerst is het goed om de verschillen te weten tussen de verschillende plooisoorten. Bij een enkele plooi wordt de stof van het gordijn één keer gevouwen en gestikt. Hierdoor valt het gordijn soepel. Van alle plooien heb je bij een enkele plooi het minste stof nodig. Dit maakt deze plooi de voordeligste keuze.

Advies: een enkele plooi past vrijwel bij elk raam, behalve wanneer je gordijn erg hoog wilt ophangen. Dit komt doordat de plooi dan minder goed zichtbaar is aan de onderkant van het gordijn. In dit geval kun je beter kiezen voor een dubbele plooi.

Dubbele plooi

Bij een dubbele plooi wordt de stof van het gordijn twee keer gevouwen en gestikt. Het resultaat? Een vol gordijn met een rijke uitstraling. Een dubbele plooi wordt ook wel een vlinderplooi genoemd, dit komt doordat de vorm van de plooi doet denken aan de vorm van een vlinder. Wil je een gordijn ophangen waarbij de lengte langer uitvalt dan 200 centimeter? Dan staat een dubbele plooi prachtig! Dit komt doordat het gordijn aan de onderkant zo mooi zichtbaar blijft.

 

Wave plooi

Een wave plooi heeft een golvend effect, dit zorgt voor een moderne en strakke uitstraling. Bij een wave plooi hangt het gordijn onder de rail, waardoor de stof soepel valt. Een wave plooi kan op elke stofsoort worden toegepast. Het is een veel gekozen plooisoort voor wanneer je een gordijn wilt ophangen in de woonkamer. Dit komt doordat het gordijn met deze plooisoort een rijke en luxe uitstraling krijgt.

Welke plooi kies jij?

Als je bij een gordijn uit onze collectie kan kiezen voor een plooisoort dan staat er altijd een korte uitleg omschreven bij het product. Twijfel je nog over je keuze of wil je meer weten over een plooisoort? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Populaire producten

Sfeermakers