Welke kleur gordijnen kies jij?

Welke kleur gordijnen kies jij?

De kleur van je gordijnen zijn bepalend voor de sfeer in jouw ruimte. Er zijn behoorlijk wat mensen die worstelen met de vraag welke kleur hun gordijnen moeten krijgen. Dit is geen eenvoudige vraag. Het is belangrijk dat je de kleur van een gordijn mooi vindt. Ook moet de kleur van de gordijnen matchen met de rest van jouw interieur. In ons assortiment hebben wij gordijnen in verschillende kleuren, er zit dus altijd een gordijn bij dat perfect past in jouw interieur. Graag helpen wij je met het maken van de juiste keuze.

gordijn lichte kleuren

Stem kleuren op elkaar af

Nieuwe gordijnen uitzoeken is een belangrijke klus. Met de juiste combinatie van stofsoort en kleur geef jij jouw interieur een boost. Gordijnen zijn de sfeermakers in jouw ruimte. Om te bepalen welke kleur jouw gordijnen moeten krijgen, is het belangrijk dat je de kleuren op elkaar afstemt. Je kunt ook voor een felle kleur kiezen en daarmee juist kleur toevoegen aan je interieur.

Veel mensen denken pas op het laatst na over hun gordijnen. Zo wordt vaak eerst een vloer gekozen, evenals een kleur voor op de muren. Pas wanneer dit allemaal geregeld is, denkt men na over de gordijnen. Wij adviseren om deze keuze eerder te maken. Je kunt beter al in het voortraject bepalen welke kleur jouw gordijnen moeten krijgen. Stem de kleur van de gordijnen af op de kleur van de vloer en de kleuren op de muren. Dit maakt het een stuk makkelijker om de kleur van je gordijnen te bepalen.

Combineer lichte en donkere kleuren met elkaar

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een industriële stijl. Deze stijl kenmerkt zich door een stoere en robuuste uitstraling, maar ook door donkere kleuren. Hierdoor lijkt het niet lastig te zijn om de kleur van jouw gordijnen te kiezen. De kans is groot dat je uiteindelijk voor grijs of zwart gaat in een industrieel interieur.

Grijs en zwart zijn kleuren die goed passen in de industriële stijl, wel zijn dit grauwe kleuren. Wanneer je voor zwart of grijs kiest, krijgt jouw interieur geen warme en sfeervolle uitstraling. Dit betekent niet dat je met grijs of zwart in jouw interieur geen warme sfeer kan creëren. De mogelijkheden zijn eindeloos. Denk dus goed na over de vraag welke kleur jouw gordijnen moeten krijgen. Keren er veel donkere tinten terug in jouw interieur? Dan zorg je met een felle kleur gordijnen voor een mooi geheel. Wanneer er juist veel felle kleuren terugkeren in jouw interieur, adviseren wij om voor gordijnen in een neutrale kleur te kiezen.

gordijn combinatie licht donker

Kleur gordijnen bepalen met gratis kleurstalen

Twijfel je tussen een aantal kleuren voor je gordijnen? Vraag dan gratis kleurstalen aan van het gewenste gordijn. Door middel van kleurstalen wordt het namelijk eenvoudiger om de kleur van jouw gordijnen te bepalen. Je ontvangt een stukje stof thuis, aan de hand hiervan krijg je een goed beeld van het materiaal en de kleur van de stof. Hierdoor bepaal je of de kleur van de gordijnen mooi op jouw interieur aansluit. Op deze manier voorkom je dat je straks niet blij met welke de kleur van jouw gordijnen.

Kleurstalen aanvragen is bij ons volledig gratis. Wij sturen de kleurstalen zo snel mogelijk na het aanvragen op, waardoor je deze vaak al binnen twee werkdagen ontvangt. Hierdoor kun je op korte termijn besluiten welke kleur jouw gordijnen uiteindelijk moeten krijgen.

Anderen bekeken ook
    1. Gordijn op maat fine grijswit stofdetail
      Gordijn op maat Fine transparant | Inbetween
      v.a.  5,-