Trend: een robuust interieur

Trend: een robuust interieur
Wil jij jouw interieur een stoere look geven? Dan is het een aanrader om te kiezen voor een robuust interieur. Mix donkere kleuren met elkaar en gebruik stoere materialen, zoals leer en hout.
Laat strakke lijnen terugkomen in het interieur. Dit kun je bereiken door te kiezen voor vierkante en blokachtige meubels. Een must voor in jouw ruimte! In deze blog vertellen we je graag meer over de do's en don'ts van een robuust interieur.

blog robuust interieur

 

Wat is een robuust interieur?

Robuust staat voor sterk, stevig en krachtig. Wanneer we het hebben over een robuuste woonstijl, kan je dit vertalen naar een stoere look in je interieur. Het kleurenpalet staat bekend om donkere tinten, zoals grijs, zwart, donkerbruin en donkergroen. Laat deze kleuren terugkomen in jouw interieur om zo die ultieme robuuste uitstraling te krijgen. Qua materialen zien we vaak dat stoere materialen, zoals hout en leer terugkomen. Houd hier rekening mee met het kiezen van je meubels, accessoires en raamdecoratie om zo die ultieme robuuste look te creëren.

Veel mensen verwarren een robuust interieur met een industrieel interieur. Binnen een industrieel interieur is het ook mogelijk om lichte tinten te gebruiken. Binnen een robuust interieur zie je dit minder vaak terug.

Een robuust interieur creëren

Het omtoveren van jouw ruimte naar een robuuste woonstijl hoeft echt niet moeilijk te zijn. Stap één is om te bepalen welke kleur je op de muur wenst. Kies voor een donkere tint, om zo een stoere uitstraling te creëren. Hierna is het tijd om de ruimte te vullen met meubels en raamdecoratie. Perfect passend bij een robuust interieur is een donkere leren bank. Combineer dit met een houten salontafel en zet een donkerbruine fauteuil in de hoek.

 

Raamdecoratie in een robuust interieur

Ook de keuze van raamdecoratie heeft veel invloed op de uiteindelijke sfeer in je ruimte. Denk dus goed na over welk type raamdecoratie je gaat kiezen en welke kleur hier bij past. Tegenwoordig zijn houten jaloezieën helemaal in en matchen ze ook perfect bij een robuust interieur. Kies voor een typische houtlook of ga voor zwarte jaloezieën. Gordijnen doen het ook altijd goed binnen deze interieurstijl. Kies voor lange donkere gordijnen om zo een prachtig contrast te creëren.

Accessoires: de sfeermakers van de ruimte

Bij een robuust interieur horen robuuste accessoires. Denk aan een metalen lamp, houten fotolijstjes en donkere kussens voor in de bank. Kies voor accessoires in hetzelfde kleurenpalet als de rest van je interieur. Hoewel de accessoires er zo niet gelijk uitspringen, maakt het de ruimte helemaal af. En dat is wat je wilt.

Wil jij jouw interieur omtoveren naar een robuust interieur? Kies voor een stoere basis met de juiste raamdecoratie. Wij helpen je graag bij de zoektocht naar jouw ideale match. Neem snel een kijkje in onze collectie kwalitatieve raamdecoratie en vind jouw favoriet.

Populaire producten

Sfeermakers