Trend: een Japans interieur

Trend: een Japans interieur
Sfeervol en landelijk, zo kenmerkt de Japanse stijl zich. Met de Japanse invloed haal je warme, minimalistische, harmonieuze en natuurlijke stijlelementen in huis. Niet gek ook dat deze woonstijl de laatste tijd helemaal in is.
Wil jij een stukje Japan naar jouw Nederlandse huis halen? Dat begrijpen wij wel! Met de volgende tips waan je je aan de andere kant van de wereld, in je eigen woning.

japans interieur

 

Warme tinten voor een serene sfeer

Het Japanse interieur kenmerkt zich door de minimalistische invloeden. Er wordt veel gebruik gemaakt van neutraal en natuurlijk kleurgebruik. Maak daarom gebruik van serene kleurtinten, zoals beige of wit. Dit zorgt voor een open en lichte ruimte in je huiskamer. Zoek je naar wat meer kleur? Kies dan voor natuurlijke accenten, zoals olijfgroene en okerrode tinten.

Hou(t) het natuurlijk

Om de Aziatische sfeer in huis te halen mag er één soort materiaal niet ontbreken in het Japanse interieur, namelijk hout. En dan het liefst bamboe natuurlijk. Het vele gebruik van hout zorgt voor een serene verhouding in je huis. Ook zijn Japanners voorstander om de natuurlijke houttinten te contrasteren met harde kleuren en materialen, zoals marmer of beton. Dit zorgt voor de echte Yin en Yang verhouding in het geheel. Kijk voor inspiratie eens naar onze houten jaloezieën. Onze houten jaloezieën passen perfect in een Japans interieur. Het natuurlijke materiaal laat je woonruimte stralen.

 

Japanse vouwkunst invloeden

Als Japanners ergens bekend om staan, is het wel hun voorliefde voor origami, ofwel de vouwkunst. Met onze vouwgordijnen kun je dit effect in je eigen woonkamer of badkamer heel makkelijk en sfeervol nabootsen! De vouwgordijnen zijn in diverse kleuren te verkrijgen, ook in de simplistische maar sfeervolle kleuren beigekleuren die hierboven zijn benoemd.

Wil jij jouw interieur omtoveren naar een warm en natuurlijk interieur? Voor de juiste raamdecoratie kun je de juiste sfeer aanbrengen in je huis. Wij helpen je graag bij de zoektocht naar jouw ideale match in jouw Japanse interieur. Kijk daarnaast in onze collectie op onze webshop en vraag gratis kleurstalen aan om de keuze voor jezelf nog makkelijker te maken.

Populaire producten

Sfeermakers