Tips voor een romantische woonstijl

Tips voor een romantische woonstijl
Een romantische woonstijl lijkt op het eerste oog een mix tussen een landelijke en klassieke interieurstijl. Toch heeft deze woonstijl zeker zijn eigen charme. Zachte stoffen en ronde vormen zijn veel aanwezig in een romantische woonstijl. Qua kleuren kun je vooral denken aan zachte kleurtinten.
Passend bij deze stijl is om alle muren in dezelfde kleur of kleurgroep te schilderen. Hierdoor geef je een ruimtelijke touch aan de ruimte waardoor er een zachte sfeer ontstaat. Maar welke raamdecoratie kun je het beste kiezen voor deze interieurstijl? In deze blog vertellen we je er graag meer over!

romantische woonstijl

 

Begin bij de basis

Voel jij je bij het zien van dit moodboard ook helemaal aangetrokken tot de romantische woonstijl? Dan is het misschien wel de perfecte match voor in jouw huis. Om deze woonstijl te creëren is het belangrijk dat je begint bij de basis. Stap 1 is het bepalen van het kleurenpalet.

Kies voor een zacht kleurenpalet waarbij je veel aandacht besteedt aan de kleur op de muur en van de meubels. Droom je altijd al van een oudroze kleur op de muur? Dat is helemaal verantwoord bij deze woonstijl. Ook passen pasteltinten perfect. Denk aan lichtbeige, -blauw of -grijs.

Qua kleuren van de raamdecoratie moet je denken aan wit, beige, of bamboetinten. Ook staat een tint als platinagrijs of bruingrijs prachtig. Helemaal wanneer je het in de rest van de ruimte licht houdt.

Materialen

Zachte materialen passen perfect bij de romantische woonstijl. Denk bijvoorbeeld aan fluweel, maar ook aan linnen. Onze velours gordijnen passen hier goed bij, maar linnen gordijnen of rolgordijnen matchen ook perfect bij een romantische woonstijl.

 


Ook vitrages staan prachtig in een romantische woonstijl. Ze brengen een sfeervolle en zachte look aan in de ruimte. Tot slot mogen we overgordijnen niet vergeten. Kies voor een dubbele plooi of een wave plooi voor het ultieme romantische gevoel.

Waar je ook voor kiest: bij deze woonstijl is het belangrijk dat de basis goed staat, en dat je dit aanvult met prachtige details. Combineer rechte lijnen met sierlijke vormen. Wissel vintage details af met moderne accessoires om zo die perfecte romantische woonstijl te creëren. Zet tot slot een vaas met een prachtig boeket bloemen op tafel. Op en top romantisch!

Hulp nodig bij het uitzoeken van romantische raamdecoratie? Neem zeker contact met ons op. Wij helpen je graag!

Populaire producten

Sfeermakers