Tips voor de inrichting van een tiny house

Tips voor de inrichting van een tiny house
Steeds meer mensen nemen afscheid van hun grote woning en kiezen voor het wonen in een tiny house. Dit doen ze met de gedachte dat een simpele, minimalistische leefomgeving ook hartstikke fijn kan zijn. Droom jij ook van het wonen in een tiny house? Lees je dan eerst goed in, wij helpen je daar graag mee!
De stap van een groot huis naar een kleiner huis kan een hele uitdaging zijn. Want hoe benut je deze kleine ruimte zo optimaal mogelijk? En hoe kan je interieur bijdragen aan de uitstraling van jouw tiny house? In deze blog hebben we de meest handige tips verzameld, voor het inrichten van jouw tiny house.

tiny house inrichting

 

Waarom kiezen voor een tiny house?

Dankzij een tiny house ben je maandelijks een stuk goedkoper uit én draag je bij aan een beter milieu. Dit komt doordat een tiny house staat voor duurzame oplossingen. Het is dan ook niet gek dat veel mensen tegenwoordig kiezen voor een tiny house, aangezien duurzaamheid voor velen steeds belangrijker wordt. Wil jij ook in een tiny house gaan wonen of twijfel je hier nog over? Hieronder geven we een aantal tips hoe je een idee kan krijgen van het leven in een tiny house en hoe je deze kunt inrichten.

1. Slaap een nachtje in een tiny house

In het binnen- en buitenland zijn er steeds meer parken en particulieren die hun tiny house beschikbaar stellen om in te overnachten. Om echt een goed beeld te krijgen van hoe het nu is om in een tiny house te wonen, raden we je aan om eens een nachtje (of week) te slapen in een tiny house. Zo ervaar je zelf of het iets voor jou is. Bovendien doe je gelijk inspiratie op hoe je jouw eigen tiny house kunt inrichten.

2. Multifunctionele indeling

Bij een tiny house draait het erom dat je niet veel nodig hebt om je dagelijkse leefomgeving vorm te geven. Toch is het inrichten van een tiny house niet zo eenvoudig als het lijkt. Je hebt misschien niet zo veel nodig, je hebt ook een stuk minder ruimte. Daarom is het slim om na te denken over hoe je de ruimte multifunctioneel kunt inrichten. Kies bijvoorbeeld voor een bank die je kunt ombouwen tot een bed en voor een trap die ook als kast dient.

3. Ontspullen

Door de jaren heen verzamel je veel spullen. Veel van deze spullen worden opgeborgen zonder dat ze waarde toevoegen. Voor velen is dit een reden om de overstap te maken naar een tiny house. Als je van plan bent om in een tiny house te gaan wonen is het aan te raden om keuzes te maken. Wat wil je absoluut meenemen naar je tiny house? En waar kun je afscheid van nemen? Nummer je spullen op volgorde van belangrijkheid. Neem hier de tijd voor zodat je zeker weet dat je goede keuzes maakt. Je gaat een stuk kleiner wonen dus je kunt natuurlijk niet álles meenemen!

 

4. Kopen, kopen, kopen

Waarschijnlijk zijn er ook veel spullen die je moet aanschaffen. Denk bijvoorbeeld aan meubels. Een ronde eettafel is bijvoorbeeld niet praktisch om in je tiny house te plaatsen. Denk hier dus goed over na en maak eventueel alvast een plattegrond om het één en ander helder voor ogen te krijgen. Een moodboard maken kan hierbij ook helpen. Koop niet te veel, ga zorgvuldig om met de ruimte.

5. Kleurgebruik en materiaalkeuze

Lichte kleuren doen het goed in een tiny house. Ze laten de ruimte optisch groter lijken en dat is wat je wilt. Denk bijvoorbeeld aan wit, lichtgrijs of beige. Kies voor meubels, accessoires en raamdecoratie in natuurlijke materialen, zoals hout om extra warmte aan te brengen in je interieur.

6. Raamdecoratie in een tiny house

Net als in een normaal huis, is het belangrijk om goed na te denken over de keuze van raamdecoratie. Enerzijds heb je behoefte aan privacy, terwijl je anderzijds zelf wil bepalen hoeveel lichtinval je wenst. Dit maakt raamdecoratie erg sfeerbepalend voor de inrichting van jouw tiny house. Maar dat is niet het enige; raamdecoratie zorgt ook voor meer isolatie in huis. Een duurzame oplossing dus voor in je tiny house. Meet de ramen van je tiny house op en denk na over welke raamdecoratie goed past in jouw ruimte. We zien vaak dat tiny house eigenaren kiezen voor rolgordijnen of jaloezieën. Vaak wordt er gekozen voor raamdecoratie op maat, zodat je zeker weet dat de raamdecoratie perfect passend is in je interieur!

Wil jij graag weten wat wij voor jou kunnen betekenen wat betreft raamdecoratie in je tiny house? Vraag onze gratis kleurstalen aan om jouw ideale match te vinden.

Populaire producten

Sfeermakers