Scandinavische woonstijl: less is more

Scandinavische woonstijl: less is more
Houd jij van rust en gezelligheid, op z’n Deens hygge genoemd, in huis? Dan ben je vast fan van de Scandinavische woontrend. Een Scandinavisch interieur is vaak mooi van eenvoud. Bij een Scandinavisch interieur denk je aan licht, minimalisme en ruimtelijkheid. Wil je ook een oase van rust in je huis creëren? Of ben je fan van lichte kleuren in je interieur? Bekijk dan snel deze blog! In deze blog vertellen we je graag meer over deze woonstijl en over welke raamdecoratie hier goed bij past. Na het lezen ben jij helemaal op de hoogte van de Scandinavische woonstijl. Lees je mee?
afbeelding scandinavisch interieur inspiratie

 

Kenmerken Scandinavische woonstijl

Natuurlijke materialen en lichte kleuren zijn kenmerkend voor een Scandinavisch interieur. Zo zie je veel licht houten meubels, stoelen op ranke hoge poten, witte vloeren en veel opbergruimte. Het kleurenpallet bestaat vooral uit lichte kleuren zoals wit, beige en lichtgrijs maar ook uit pastelkleuren. De basis is altijd neutraal. De dare devils kiezen vooral voor contrast. Bijvoorbeeld een donkerblauwe muur of veel zwarte details zoals zwarte fotolijsten, dit steekt lekker af tegen al die witte muren. Dan denk je misschien dat je interieur er wat kil uit gaat zien, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Integendeel zelfs. De combinatie van verschillende materialen, zachte stoffen en diverse vormen zorgen ervoor dat deze stijl warm en gezellig aanvoelt.

Naast licht vinden Scandinaviërs comfort heel belangrijk. De meubels in huis zien er dan ook niet alleen ruimtelijk en clean uit maar zijn bovendien ook heel comfortabel. Je zult niet veel bonte woonaccessoires in een Scandinavisch interieur zien maar vooral een aantal prachtige design items die zorgvuldig uitgekozen zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een prachtige vaas in unieke vorm. Tot slot is in het Scandinavische leven natuur heel belangrijk. Daarom zie je bij deze woonstijl ook veel planten in het interieur.

Raamdecoratie Scandinavische woonstijl

Scandinavisch wonen betekent dus rust, licht, comfort en minimalisme. De dagen in de wintermaanden zijn heel kort in Scandinavië, het is dan ook niet gek dat ze zoveel mogelijk licht in huis willen hebben. Het is dus belangrijk dat de raamdecoratie licht omarmt en tegelijkertijd privacy biedt. Raamdecoratie die heel goed bij deze woonstijl past zijn houten jaloezieën en transparante vouwgordijnen. Beide opties creëren een natuurlijke sfeer en behouden veel licht in huis.

 

Transparante vouwgordijnen

Met transparante vouwgordijnen behoud je het zicht naar buiten, maar regel je tegelijkertijd eenvoudig je privacy. Je hebt de keuze uit gladde, fijn geweven, natuurlijke en glanzende stoffen. Bij deze woonstijl zijn transparante vouwgordijnen gemaakt van natuurlijke stoffen een goede keuze. Wat dacht je bijvoorbeeld van witte of beige transparante vouwgordijnen?

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën creëren de ultieme Scandinavische look. De natuurlijke uitstraling van houten jaloezieën passen namelijk perfect in een Scandinavisch interieur. Een ander groot voordeel is dat je de lichtinval gemakkelijk kunt regelen. Je hebt keuze uit verschillende houtsoorten met en zonder grove houtnerf. Zwarte houten jaloezieën kunnen in een wit interieur voor contrast zorgen maar witte houten jaloezieën dragen weer bij aan een neutraal kleurenpalet. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Ben je net zo gecharmeerd van de Scandinavische woontrend als wij en wil je jouw interieur afmaken met prachtige raamdecoratie? Bij ons vind je verschillende mogelijkheden op het gebied van raamdecoratie. Zie je door de bomen het bos niet meer? Dat begrijpen we maar al te goed. Het blijft soms zo moeilijk, kiezen. We maken het uitzoeken van mooie raamdecoratie graag makkelijker voor je. Schroom niet en neem contact met ons op, ons team staat voor je klaar om je te voorzien van advies, tips en tricks!

Populaire producten

Sfeermakers