Rolgordijn demonteren

Rolgordijn demonteren
Heb je een rolgordijn maar ben je toe aan nieuwe raambekleding of wil je het kozijn schilderen? Dan is het nodig om je rolgordijn te demonteren. Een rolgordijn demonteren is niet moeilijk, net zoals het monteren is het snel gedaan. Voer de gegeven instructies nauwkeurig uit en je demonteert je rolgordijn in een paar minuten. Op deze adviespagina leggen wij aan de hand van een paar stappen uit hoe je een rolgordijn kunt demonteren. We maken onderscheid tussen op maat gemaakte rolgordijnen en kant en klare rolgordijnen. Voor meer informatie kun je de handleiding van het desbetreffende rolgordijn bekijken en de montagestappen andersom uitvoeren.
Rolgordijnen demonteren

Meer info

Lees meer over verschillende rolgordijnen demonterenHoe demonteer je een rolgordijn op maat?

Hieronder leggen wij jou in een aantal stappen uit hoe je een rolgordijn op maat demonteert. Rolgordijnen op maat worden met een ander systeem gemaakt dan kant en klare rolgordijnen.


Stap 1. Rol de stof van het rolgordijn helemaal op.


Stap 2. Verwijder de zijkappen van de steunen.


Stap 3. Pak de buis met twee handen stevig vast.


Stap 4. Druk de buis in tegenovergestelde richting van de bedieningszijde naar de steun zodat de veer ingedrukt wordt. Til de buis aan de bedieningszijde het eerst uit het systeem, daarna til je de andere kant eruit.


Stap 5. Indien nodig kun je de steunen ook verwijderen. De steunen verwijder je door de schroeven uit de steunen te draai met behulp van een schroevendraaier.

Hoe demonteer je een kant en klaar rolgordijn?

Hieronder leggen wij jou in een aantal stappen uit hoe je een kant en klaar rolgordijn demonteert. Met deze handige tips is de demontage eenvoudiger dan je denkt.


Stap 1. Rol de stof van het rolgordijn helemaal op.


Stap 2. Verwijder de zijkappen van de steunen.


Stap 3. Haal met een klein schroefje de beveiligingsclip van de steun omhoog, hierdoor kan de buis met stof uit de steunen glijden.


Stap 4. Pak de buis stevig vast en schuif deze uit de steunen.


Stap 5. Indien nodig kun je de steunen ook verwijderen. De steunen verwijder je door de schroeven uit de steunen te draai met behulp van een schroevendraaier.


Er bestaan ook rolgordijnen met andere systemen dan hierboven beschreven. In onze op maat gemaakte collectie rolgordijnen hebben wij ook rolgordijnen die op dit andere systeem zijn gemaakt. Het rolgordijn hangt bij dit systeem via een draagpen in de steun. Een draagpen is een langwerpig kunststof onderdeel welke in de steun wordt geklikt. Aan deze draagpen zit een veiligheidsclip. Om het rolgordijn te demonteren steek je een platte schroevendraaier tussen de veiligheidsclip van de draagpen. Hiermee verwijder je de beveiliging van het rolgordijn en kun je het rolgordijn eenvoudig demonteren. In principe heeft demonteren van een rolgordijn met dit systeem veel overeenkomsten met het demonteren van een rolgordijn met een kant en klaar systeem. Bij beide manieren van demonteren dient het palletje van de beveiligingsclip omhoog gehaald worden om het rolgordijn uit de montagesteunen te klikken.

Rolgordijn met cassette demonteren

Een cassette rolgordijn demonteren is ook mogelijk. Rolgordijnen met een cassette worden iets anders gemonteerd dan rolgordijnen zonder cassette. Een rolgordijn demonteren met cassette dient dan ook iets anders te gebeuren. De cassette van een rolgordijn wordt gemonteerd door middel van een kliksysteem. Over de bovenkant van de cassette loopt een gleuf waar de voorkant van de steunen in moet vallen. Hierna breng je de achterzijde van de cassette in de richting van de steun en klik je deze in de steun. Om het rolgordijn met cassette te demonteren klik je de achterzijde van de steun los en pak je de cassette uit de steunen. Je rolgordijn met cassette is nu gedemonteerd.

Geplakt rolgordijn met cassette demonteren

Cassette rolgordijnen kunnen ook gemonteerd worden door te plakken. Voor het plakken van rolgordijnen met een cassette worden plakstrips gebruikt. Een geplakt rolgordijn kan worden gedemonteerd door de plakstrips van de zijkant warm te maken met een föhn. Doordat de plakstrips warm worden zal de lijm van de plakstrips loslaten. Haal het rolgordijn met cassette hierna voorzichtig van het kozijn, de muur of de wand. Na de demontage kunnen de plakstrips niet voor een tweede keer gebruikt worden. Eventuele lijmresten kunnen eenvoudig verwijderd worden met een stickerverwijderaar.

Kom je er niet helemaal met jouw rolgordijn demonteren? Neem dan contact met ons op. Wij voorzien je graag van een passend advies op maat om jouw rolgordijn te demonteren.

Bekijk hieronder onze hele rolgordijnen collectie

Onze rolgordijnen

Bekijk onze verschillende stof soorten

transparant rolgordijn

Transparante rolgordijnen

Bekijk hier onze transparante rolgordijnen.

Bekijk collectie
lichtdoorlatend rolgordijn

Lichtdoorlatend rolgordijn

Bekijk hier onze lichtdoorlatende rolgordijnen

Bekijk collectie
verduisterend rolgordijn

Verduisterende rolgordijnen

Bekijk hier onze verduisterende rolgordijnen.

Bekijk collectie