Raamdecoratie voor kleine ramen

Raamdecoratie voor kleine ramen
Net als grote ramen verdienen kleine ramen ook aandacht. Heb je kleine ramen in huis? En zoek je naar passende raambekleding voor deze ramen? Het kan lastig zijn om de meest ideale raamdecoratie te vinden.
Want hoe bepaal je de juiste maat? En dan hebben we het nog niet eens over de keuze voor een type raamdecoratie. We vertellen je graag meer over wat je moet weten over raamdecoratie voor kleine ramen.

raamdecoratie voor kleine ramen

 

De voordelen van raamdecoratie voor kleine ramen

Kleine ramen in huis komen vaak voor in de hal, de badkamer, het toilet of de keuken. In welke ruimte het kleine raam zich ook bevindt, ook door de meest kleine ramen kan een hoop licht komen. In sommige gevallen is het niet per se nodig om raambekleding aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan hoge ramen in bijvoorbeeld een erker. Hierbij wil je soms juist profiteren van de lichtinval.

Toch is het zo dat het in de meeste gevallen zeker een aanrader is om je kleine raam te bekleden met raamdecoratie. Dit zorgt er onder andere voor dat niet zomaar iedereen naar binnen kan kijken. Een mooi voorbeeld hiervan is als je een klein raam hebt in je badkamer. Wanneer je onder de douche staat kun je met raamdecoratie zelf de juiste hoeveelheid privacy regelen. Anderzijds wil je wel de mogelijkheid hebben om te profiteren van voldoende lichtinval.

Hoe vind je raamdecoratie voor een klein of smal raam?

Kant en klare raamdecoratie vind je niet snel voor een klein of een smal raam. Gelukkig heb je wel de mogelijkheid om je raamdecoratie op maat te laten maken. Zo maakt het niet uit hoe groot jouw raam is, door te kiezen voor op maat gemaakte raamdecoratie is er voor elk raam wel een perfecte oplossing. Of je nu jouw raam wilt voorzien van gordijnen , rolgordijnen of jaloezieën; er is altijd wel een maatwerk oplossing om jouw kleine raam te bekleden.

 

Verschillende soorten raambekleding

Voor een normaal raam is het al lastig om een juiste keuze te maken wat betreft de raamdecoratie. Laat staan hoe lastig dit kan zijn voor kleine ramen. We raden je aan om goed na te denken over in welke ruimte je wilt voorzien van passende raambekleding. Zo is het in de badkamer een aanrader om te kiezen voor plisségordijnen of aluminium jaloezieën. Beide oplossingen zijn vochtbestendig.

Andere ruimtes, waar vochtbestendigheid geen rol speelt, kun je voorzien van ieder type raamdecoratie dat je wenst. Wel is het zo dat smaak en stijl een grote rol speelt en je natuurlijk moet kijken naar de hoeveelheid licht en privacy die je in huis wenst. Kleine ramen worden vaak niet bekleed met gordijnen, omdat dit qua looks niet heel mooi oogt. In plaats hiervan zie je vaak dat kleine rolgordijnen of plisségordijnen goede oplossingen zijn.

Meten is weten

Waar je ook voor kiest, stap één is dat je jouw kleine raam eerst opmeet. Wanneer je dit weet dan kun je gericht op zoek gaan naar een passende oplossing. Wil je graag hulp? Neem dan contact met ons op. Wij geven je graag advies op maat, zodat je een goede keuze kan maken.

Populaire producten

Sfeermakers