Raamdecoratie voor je studentenkamer

Raamdecoratie voor je studentenkamer
Ga je binnenkort op kamers? Hartstikke leuk! Aangezien jij waarschijnlijk heel veel tijd gaat doorbrengen in jouw kamer, is het belangrijk dat jij je op deze plek helemaal thuis gaat voelen. Een plek waar je je thuis voelt is ook afhankelijk van de inrichting. Maar hoe zorg je voor een passende inrichting?
De studentenkamer is eigenlijk een mini-versie van een huis. Je slaapt hier, studeert er, eet hier en je komt er lekker tot rust na een lange dag. Investeer daarom in leuke meubels, gezellige accessoires en sfeervolle raamdecoratie om een fijne ruimte te maken van jouw studentenkamer.

raamdecoratie voor je studentenkamer

 

Waarom investeren in jouw studentenkamer?

Veel mensen zeggen het; de studententijd is één van de mooiste periodes in je leven. Dat belooft wat, nietwaar?! Om zoveel mogelijk plezier te halen uit jouw studententijd is het een must dat jouw kamer een plek is waar je graag komt. Je betaalt niet voor niets huur, dus het is zonde als jij niet graag in je kamer bent.

Hoewel een studentenkamer natuurlijk niet een kamer is die je voor altijd houdt, begrijpen we dat je misschien niet de hoofdprijs wilt betalen voor een vloer, meubels en raamdecoratie. Gelukkig heeft jouw huurbaas er ook baat bij dat de kamer mooi wordt opgeknapt. Onze tip is dus om met jouw huurbaas te overleggen of hij wil (mee)betalen voor de upgrades die jij doorvoert in de ruimte. Dit is voor de huurbaas ook weer ideaal, want als jij ooit de kamer verlaat dan kan de kamer zo weer makkelijker verhuurd worden.

Daarnaast zit er natuurlijk ook een voordeel in voor jezelf. Raamdecoratie draagt bij aan de sfeer van de ruimte. Ook bepaal je met raamdecoratie eenvoudig de hoeveelheid lichtinval en privacy, wat ook geen overbodige luxe is.

Voor welke raamdecoratie kies jij?

Allereerst is het belangrijk dat je de keuze baseert op de plek waar je woont. Woon je middenin de stad en komen er veel mensen langs jouw kamer? Dan zijn jaloezieën een prima oplossing. Tuimel deze 's avonds helemaal dicht zodat er niemand naar binnen kan kijken, terwijl je overdag zelf jouw ideale doorkijk kunt bepalen.

 


Vind je het belangrijk dat het echt donker kan zijn op jouw kamer? Dan zijn gordijnen een goede keuze. Ideaal voor als je van plan bent om het nachtleven flink te ontdekken, waardoor de kans groot is dat je vaak thuis komt als het alweer licht wordt. Om toch je rust te pakken kun je met verduisterende gordijnen het toch donker krijgen in je kamer, wat je rust ten goede komt.

Is jouw kamer gelegen op de bovenste verdieping en heeft deze een dakraam? Kies dan voor een dakraam rolgordijn. Dit rolgordijn zorgt enerzijds voor sfeer, maar is ook erg functioneel. Zo laat het geen licht door, maar ook geen warmte.

Budgetproof?

In ons assortiment vind je zowel kant en klare raamdecoratie als een collectie op maat. Meet van tevoren altijd jouw ramen op om te kijken welke raamdecoratie een goede match is. In onze collectie tref je luxere stoffen en materialen, daarnaast bieden wij ook diverse budgetproof oplossingen aan. Perfect dus voor jouw studentenkamer. Wens je nog hulp of advies bij het vinden van jouw ideale raamdecoratie voor je studentenkamer? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Populaire producten

Sfeermakers