Meisjeskamer inrichten: 6 decoratietips

Meisjeskamer inrichten: 6 decoratietips
Wil je een hippe meisjeskamer inrichten voor je dochter? De slaapkamer is dé plek waar je dochter kan spelen, slapen of huiswerk kan maken. Het is haar eigen plek waar ze zich kan terugtrekken en tot rust kan komen. We begrijpen als geen ander dat je de meisjeskamer zo leuk en gezellig mogelijk wilt inrichten. Je ziet tegenwoordig veel thema slaapkamers voorbij komen. Hartstikke leuk, maar je loopt wel het risico dat je dochter over een half jaar erop uitgekeken is… tot veel frustratie van ouders. Ben je niet van plan de meisjeskamer elk jaar opnieuw aan te pakken? Kies dan voor een basispalet die je met woonaccessoires kunt aankleden. In deze blog delen we 6 decoratietips.
moodboard inspiratie meisjeskamer

 

Hemeltje

Hang een hemeltje op aan het hoofd van het bed van je dochter. Dit zorgt voor een geborgen gevoel en een knusse hoek in de slaapkamer. Hemeltjes heb je in verschillende soorten, materialen en kleuren. Is je dochter gek op roze? Kies dan een hemeltje in een roze tint.

Gordijnen

Weet je wat de meisjeskamer echt af maakt? Gordijnen! Met gordijnen creëer je privacy, sfeer en bepaal je de hoeveelheid lichtinval. Je kunt kiezen uit diverse gordijnen. Is je dochter gek op glitters en de kleur paars? Dan is een overgordijn van glanzend materiaal echt iets voor haar slaapkamer.

Wandlamp

Een wandlamp geeft voldoende licht om bijvoorbeeld samen een boekje te lezen voor het slapengaan. Je kunt met een leuke wandlamp alle kanten opgaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van een wandlamp in de vorm van een regenboog of een uiltje? Een wandlamp staat niet alleen heel leuk, maar is ook nog eens super handig!

 

Muurstickers

Je kunt een meisjeskamer in een handomdraai omtoveren door stickers op de muren te plakken. Een muursticker geeft een ruimte makkelijk en snel een nieuwe uitstraling. Een groot voordeel van muurstickers is dat je het ook gemakkelijk kunt aanbrengen en verwijderen van de muur. Ideaal voor als je dochter uitgekeken is op de muursticker. Je kunt muurstickers kopen met feeën, unicorns, dieren, prinsessen en meer. Met muurstickers kun je een echte droomwereld creëren.

Tipitent

Een tipitent is de ideale speelhoek voor je dochter en staat daarnaast ook nog eens super mooi. Je dochter kan in een tipi tot rust komen, fantaseren of een boekje lezen. Hang een lichtslinger in de tipi of leg er een zacht kleedje in en het wordt dé favoriete plek van je dochter.

Dierenkop aan de muur

Vrijwel elk kind is gek op dieren. Wat is er dan leuker dan je lievelingsdier terug te zien aan de muur van je eigen slaapkamer? Fleur een saaie muur op in de slaapkamer en kies voor bijvoorbeeld een decoratieve witte zwaan in een tutu of een pluche roze eenhoorn. Een dierenkop aan de muur is super decoratief!

Ben je helemaal geïnspireerd geraakt en wil je de kamer van je dochter een make-over geven? Als raamdecoratie specialisten denken we graag met je mee!

Populaire producten

Sfeermakers