Gordijnen ophangen? 4x de meest gemaakte fouten

Gordijnen ophangen? 4x de meest gemaakte fouten
Gordijnen kunnen je interieur compleet maken, mits deze goed opgehangen zijn. Helaas blijkt uit de praktijk dat niet iedereen haar gordijnen op een juiste manier ophangt. Zo zonde! Heb je gordijnen met veel zorg en liefde uitgezocht, komen ze totaal niet tot hun recht. Of nog erger, zijn ze een doorn in het oog. We hebben de meest gemaakte fouten voor je verzameld zodat jij deze niet hoeft te maken. Grote kans dat jij je in het verleden ook weleens schuldig hebt gemaakt aan één van deze veelgemaakte fouten bij het ophangen van gordijnen. Maar hé, beter laat dan nooit, toch? In de meeste gevallen vallen zijn de gordijnen gelukkig nog wel te redden, maar er zijn ook gevallen dat een fout onomkeerbaar is. Ben je benieuwd naar de meest gemaakte fouten? Lees dan verder!
afbeelding meest gemaakte fouten bij het ophangen van gordijnen

 

Te korte gordijnen

Kant en klare gordijnen zijn vaak een goedkopere en makkelijke optie, maar niet altijd een betere. Zeker niet in het geval als de maten van jouw ramen afwijken. Kortom: doe geen concessies als het op de lengte van gordijnen aankomt. Is jouw plafond hoger dan de hoogtemaat van de gordijnen? Kies dan voor gordijnen op maat. Te korte gordijnen ogen slordig, verduisteren nauwelijks en verliezen hun isolerende werking. Royale gordijnen ogen rijker en zijn stijlvol. Reden genoeg om voor op maat gemaakte gordijnen te kiezen.

Een andere fout die veel gemaakt wordt, is dat mensen hun gordijnen verkeerd opmeten en inmeten. Op het moment dat ze de gordijnen ophangen komen ze erachter dat de gordijnen te kort zijn, oeps! Dit kan iedereen overkomen. Je gordijnen opmeten moet nauwkeurig gebeuren en soms heb je te maken met lastige raamsituaties. Om je het leed van te korte gordijnen te besparen, bieden wij bij Raamdecoratie.com de gratis advies en meetservice bij jou thuis aan. We got you! Als je niet zeker bent van je opmeet skills, laat je het opmeten toch lekker over aan specialisten? Bij ons kan het.

Te weinig gordijnstof

Deze fout ligt in het verlengde van te korte gordijnen maar is het zeker waard om apart te benoemen. Naast te korte gordijnen, komt het namelijk ook voor dat de gordijnstof niet breed genoeg is. Het ziet er toch een beetje armoedig uit als je gordijnen nog maar nét de ramen bedekken. Vind je ook niet? Het mooiste is als je gordijnen breed genoeg zijn om te sluiten en het hele raam bedekken. Hierdoor lijkt het raam optisch gezien groter. Bovendien geven brede gordijnen een gevoel van luxe. De breedte van je gordijn is afhankelijk van meerdere factoren zoals het type plooi dat je kiest, de afstand tussen de plooien, de diepte van de plooi en de dikte van de stof. Vergeet hier dus niet rekening mee te houden wanneer je gordijnen gaat bestellen. Zo blijft je een hoop teleurstelling bespaard.

 

Te laag opgehangen

We zien nog regelmatig dat mensen ervoor kiezen om nieuwe gordijnen op dezelfde hoogte als de kozijnen op te hangen. Dit lijkt misschien een logische keuze, maar dit maakt de ruimte optisch gezien juist kleiner. Hoe lager je de gordijnen ophangt, hoe lager de ruimte lijkt. Daarom raden wij aan je gordijnen zo hoog mogelijk op te hangen, het liefst misschien wel aan het plafond. Hetzelfde geldt voor de breedte van het raam. Een raam lijkt breder wanneer je gordijnen van muur tot muur ophangt.

Ongestreken gordijnen

Een ding waar ons raamdecoratie hart spontaan van gaat huilen is het zien van gekreukte gordijnen, linnen gordijnen daargelaten. Dit is voor ons een echte no-go. Heb je prachtige gordijnen uitgekozen die perfect afgestemd zijn op je interieur, zitten ze onder de kreukels. We begrijpen het, eens in de zoveel tijd zul je je gordijnen moeten wassen of moeten uitkloppen, ze zijn vaak een bron van stof. Het is waarschijnlijk een klusje waar je tegenop ziet. Maar als de kreukels er niet uitgaan nadat je de gordijnen nat hebt opgehangen, zul je er toch echt even een strijkijzer overheen moeten halen. Voordat je dit gaat doen is het wel belangrijk dat je eerst even de wasvoorschriften van jouw gordijn checkt. Hierin staat duidelijk vermeld hoe je het gordijn kunt wassen en of je het kunt strijken. Kun je je gordijn niet strijken en verdwijnen de kreukels niet? Probeer het dan eens met een stoomapparaat!

Missen we nog iets? We hopen dat je zelf niet verleid wordt tot het maken van één van deze meest gemaakte fouten als het gaat om het ophangen van gordijnen. Zijn jouw gordijnen aan vervanging toe? Dan komt er een moment dat ook jij je ramen zult moeten opmeten. Kom je er niet uit? Geen zorgen. Maak gebruik van onze online meethulp. Op deze manier kunnen wij je helpen bij het opmeten van je ramen! In drie eenvoudige stappen bepalen we samen met jou de juiste maat van je nieuwe raamdecoratie.

Populaire producten

Sfeermakers