Kindveilige raamdecoratie: hier moet je rekening mee houden

Kindveilige raamdecoratie: hier moet je rekening mee houden
De meeste kinderen zijn nieuwsgierig en onderzoeken graag nieuwe dingen. Zeker jonge kinderen hebben grijpgrage handjes. Ze pakken alles beet wat ze beet kunnen pakken. Herken je dit? Je kent vast wel de uitdrukking 'een ongeluk zit in een klein hoekje'.
Om te voorkomen dat jonge kinderen verstrikt raken in de lus van de trekkoorden, kettingen, banden en koorden waarmee de raambekleding bediend wordt, bieden wij kindveilige raamdecoratie aan. In deze blog delen we 5 tips die ervoor zorgen dat jouw raamdecoratie kindveilig is gemonteerd. Lees je mee?

kindveilige raamdecoratie

 

Houd raamdecoratie buiten bereik

Ga je raambekleding in de baby- of kinderkamer monteren of in andere ruimtes in huis waar jonge kinderen komen? Dan is het belangrijk dat je de koorden buiten het bereik van kinderen houdt. Dit klinkt logisch, maar hier wordt lang niet altijd over nagedacht.

Monteer niet in de buurt van een kinderbed

Zorg ervoor dat de raambekleding niet in de buurt van kinderbedden, wiegen, ledikantje of ander meubilair voor kinderen is. Houd koorden dus altijd op een veilige afstand van het kinderbedje om nare gevolgen te voorkomen.

Gebruik een koordkikker

Met een koordkikker kun je gemakkelijk de trekkoorden van je jaloezieën of andere raamdecoratie wegwerken. Je kunt het koord stevig opwinden en het koord blokkeren. Op deze manier heb je geen loshangende koorden waar kinderen in verstrikt kunnen raken en voorkom je ongelukken.

Verbreekbare verbinder

Een andere oplossing is een verbreekbare verbinder. Een verbreekbare verbinder zorgt ervoor dat de ketting breekt wanneer er een gewicht van 6 kilo op de ketting wordt uitgeoefend. De ketting zal dan binnen enkele seconden breken. De koorden van al onze op maat gemaakte jaloezieën en plisségordijnen worden voorzien van verbreekbare verbinders waardoor deze kindveilig zijn.

 

Kettingspanner

Een kettingspanner zorgt ervoor dat de ketting altijd strak gespannen is. Deze is heel stevig gemonteerd aan de muur en kan niet draaien of bewegen. Doordat de ketting strak gespannen is kunnen er ook geen lussen in de ketting ontstaan. Een vereiste is dat de kettingspanner minstens 150 cm boven de vloer gemonteerd is, zodat kinderen er niet bij kunnen komen.

Je kunt ook kiezen voor een koordspanner én verbreekbare verbinder. Op deze manier combineer je het beste van beide. De ketting is strak gespannen en zal breken wanneer er een gewicht van 6 kilo wordt uitgeoefend. Al onze producten voldoen aan de Europese veiligheidsregels omtrent kindveiligheid. Je kunt dus met een gerust hart raambekleding bestellen bij ons. Heb je nog vragen of wil je meer weten over onze oplossingen die ervoor zorgen dat de raambekleding kindveilig is? Neem dan contact met ons op of kom langs in de showroom. Hier kun je al onze op maat gemaakte producten van dichtbij bekijken.

Populaire producten

Sfeermakers