Je woonkamer restylen? Zo doe je dat!

Je woonkamer restylen? Zo doe je dat!
Toen je jouw woonkamer in ging richten heb je deze een look gegeven die je destijds helemaal geweldig vond. Met de nadruk op vond, want je bent er inmiddels misschien wel op uitgekeken. Maar hoe creëer je nou een andere sfeer in jouw woonkamer, zonder dat je al jouw spaargeld in één keer opmaakt?
Gelukkig zijn er veel manieren hoe je jouw woonkamer kan restylen, zonder dat je hier al te veel geld aan hoeft uit te geven. Een mooie, frisse, nieuwe inrichting hoeft namelijk niet duur te zijn. Hoe je dit het beste kan aanpakken? Wij geven je een aantal handige tips en tricks.

je woonkamer restylen doe je zo

 

Muren

De muren bieden heel veel mogelijkheden om jouw woonkamer te restylen. Zo kan je met jouw muren heel veel kanten opgaan. Heb je momenteel geen kleur op de muur? Kies dan juist wél voor een leuk kleurtje op de muren of behang (een deel van) de muren. Ben je juist uitgekeken op de kleur die nu op de muren zit? Kijk dan naar wat je juist wél wilt uitstralen en mooi vindt. Het kan een aanrader zijn om eens een woonmagazine door te bladeren of om een moodboard te maken. Welke kleur kun je vinden die jij mooi vindt?

Wanddecoratie doet ook erg veel met de sfeer en uitstraling van de woonkamer. Kies voor een opvallend schilderij of hang wat mooie lijsten op met posters.

Vloerkleed

Een (ander) vloerkleed op de vloer doet ook wonderen. Kijk hierbij goed naar wat voor kleur(en) de muren hebben en welke kleur jouw bank heeft. Houd het clean, maar ook warm door te kiezen voor een rotan kleed of richt de aandacht op jouw vloer door te kiezen voor een Perzisch tapijt in een opvallend patroon. Het is zeker dat jouw woonkamer er meteen al heel anders uitziet!

 

Raamdecoratie

Geef jouw woonkamer een andere touch door te gaan voor moderne raamdecoratie. Houten jaloezieën passen helemaal bij de trend van dit moment en zijn zeker een aanwinst voor in elk interieur. Ben je toch meer een liefhebber van gordijnen? Dat is zeer begrijpelijk. Gordijnen zijn namelijk echte sfeermakers. Kies voor een andere kleur dan de gordijnen die je op dit moment hebt om zo een verschil te kunnen maken.

Accessoires

Accessoires maken een woonruimte helemaal af. Neem dus afscheid van de accessoires die je nu hebt en bezoek eens een leuke woonwinkel voor wat nieuwe accessoires. Daarbij kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Kaarsen, kussens en vazen hoeven niet duur te zijn, maar je kunt ook wat duurdere exemplaren kopen om wat meer luxe in huis te halen. De keuze is aan jou.

Hopelijk hebben we je zo een beetje op weg geholpen, zodat je goed voorbereid jouw woonkamer kan restylen. Heb je nog advies nodig over de meest geschikte raamdecoratie voor in jouw woonkamer? Dan helpen we je hier graag bij. Neem contact met ons op en wij staan voor je klaar.

Populaire producten

Sfeermakers