Houten jaloezieën inkorten

Houten jaloezieën inkorten

Jouw houten jaloezieën zelf op maat maken; het is mogelijk. Houten jaloezieën inkorten is namelijk niet complex; echter vereist het wel de nodige zorgvuldigheid. Het inkorten van houten jaloezieën is mogelijk in zowel de breedte als de hoogte. Uiteraard begrijpen wij dat je wilt kunnen genieten van perfect passende houten jaloezieën. Daarom geven wij op deze pagina een passend advies over het inkorten van je houten jaloezie. Het enige gereedschap dat benodigd is voor het inkorten van houten jaloezieën zijn een ijzerzaag, een gewone zaag en een potlood.


houten jaloezieën inkorten

Houten jaloezieën inkorten in de breedte

Allereerst is het belangrijk om te bepalen welke afmeting de jaloezie moet krijgen. Bij een in de dag montage adviseren wij om 1 centimeter speling te hanteren zodat je zeker weet dat de jaloezie altijd past. Teken daarna de afmeting af op de bovenbak en zaag aan beide zijden even veel af zodat de koorden mooi verdeeld blijven. Doe hetzelfde voor de lamellen en gebruik voor het inkorten van de lamellen een gewone zaag. Zo maak jij je houten jaloezie eenvoudig zelf op maat.

Een extra tip is om bij het inkorten van de bovenbak een stuk karton onder de bovenbak te leggen zodat de lamellen niet beschadigd worden. Voor het inkorten van de lamellen adviseren wij om het eerste afgeknipte stukje lamel onder de rest van de af te knippen lamellen te houden. Zo weet je zeker dat elke lamel dezelfde breedte krijgt. Ook adviseren wij om de zijkanten van de afgezaagde lamellen te schuren. Hiermee voorkom je scherpe randen en krijg je dus mooi afgewerkte lamellen.

Houten jaloezieën inkorten in de hoogte

Om je houten jaloezie in de hoogte in te korten dien je eerst de bevestigingsclip onderaan de onderlat te verwijderen. Hiermee worden de uiteinden van de ladderband zichtbaar en kun je de koorden die door de jaloezie heen lopen uit de onderlat halen. Haal vervolgens het knoopje uit deze koorden en haal de onderlat uit de jaloezie. Verwijder de overbodige lamellen en knip de ladderband tot de juiste hoogte weer af. Knoop de koorden weer aan elkaar en bevestig de uiteinden van de ladderband weer met de bevestigingsclip. Voor meer informatie over het inkorten van een houten jaloezie in de hoogte kun je deze handleiding bekijken.

Werk zorgvuldig

Het is belangrijk bij het inkorten van een houten jaloezie om zorgvuldig en aandachtig te werk te gaan. Fouten dienen voorkomen te worden zodat je kunt genieten van je passende houten jaloezieën. Een houten jaloezie inkorten kost veel tijd, toch zorgt deze tijdsinvestering wel voor een mooi resultaat. Wanneer je geen tijd hebt om je houten jaloezieën in te korten dan kunnen wij houten jaloezieën ook voor jou op maat maken. Zo weet je zeker dat je houten jaloezieën perfect passen en het bestellen kost minder tijd. Kijk gerust eens in onze collectie houten jaloezieën op maat.