Hoe kies je gordijnen voor de woonkamer?

Hoe kies je gordijnen voor de woonkamer?
Zoals bekend zijn er verschillende soorten raamdecoratie. Gordijnen behoren tot één van de populairste soorten raamdecoratie. Ze zijn hartstikke sfeervol, maar ook erg praktisch.
Een perfecte keuze voor in de woonkamer dus! Maar hoe kies je nou geschikte gordijnen voor in de woonkamer? Wij geven je een aantal handige tips en tricks, zodat je kiest voor gordijnen waar je voor een lange tijd plezier aan kunt beleven.

dit zijn de voordelen van duo rolgordijnen

 

De gewenste uitstraling

Voordat je op zoek gaat naar passende gordijnen voor in de woonkamer, is het belangrijk dat je nadenkt over welke uitstraling jouw woonkamer moet hebben. Kijk daarbij ook naar de rest van de indeling en kleuren in jouw woonkamer. Houd er rekening mee dat je over het algemeen niet ieder jaar nieuwe gordijnen koopt, dus dat het belangrijk is dat je kiest voor een stijl waar je over vijf of tien jaar nog steeds blij van wordt.

Een luxe en rustige sfeer straal je uit door te kiezen voor gordijnen in dezelfde tint als de muren en je accessoires. Je moet het zo zien dat je met één kleurenpalet een stijlvol geheel creëert. Kies ook voor luxe stoffen, zoals velours.

Kleuren

Met gordijnen is het ook mogelijk om te kiezen voor een eyecatcher. Houd de rest van je interieur neutraal en kies voor gordijnen met een levendige kleur. Dit valt extra op en geeft een speelse uitstraling aan je ruimte.

Houd je van een lichte woonkamer? Transparante witte gordijnen passen hier perfect bij, want dit type raamdecoratie laat lekker veel licht door.

Heb je moeite met het uitzoeken van een kleur of materiaal? Het is ook mogelijk om gratis kleurstalen aan te vragen. Zo kun je meteen zien welke kleur en welk materiaal goed past in jouw woonkamer.

 

Transparantie

Naast dat je moet kijken wat je wilt uitstralen, is het ook belangrijk dat je kijkt naar de dikte van de stof. In de woonkamer staan transparante of lichtdoorlatende gordijnen prachtig. De keuze is afhankelijk van de hoeveelheid privacy en lichtinval jij wenst.

Kant en klaar of maatwerk?

Meet van tevoren altijd op hoe groot je raam is en welke afmetingen voor gordijnen je nodig hebt. Wil je echt zeker weten hoe groot je raam is? Dan raden we je aan om gebruik te maken van onze meetservice. Eén van onze adviseurs komt dan bij je langs om jouw ramen op te meten en om je een advies op maat te geven.

In ons assortiment vind je zowel een kant en klare collectie gordijnen als een op maat gemaakte collectie. Kant en klare gordijnen zijn direct uit voorraad leverbaar en zijn verkrijgbaar in vaste breedte- en hoogtematen. Gordijnen uit onze op maat gemaakte collectie worden geheel voor jou op maat gemaakt en stel je dus volledig zelf samen.

Wil je meer weten over hoe je gordijnen in je woonkamer moet kiezen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je hier graag bij!

Populaire producten

Sfeermakers