Flexa's kleur van het jaar: Bright Skies

Flexa's kleur van het jaar: Bright Skies
Elk jaar roept Flexa een kleur van het jaar uit, de Flexa kleur van het jaar 2022 is ''Bright Skies''. De luchtige lichtblauwe kleur, is dé kleur voor in jouw interieur. Je kunt deze kleur op verschillende manieren combineren van zachte, neutrale tinten tot uitgesproken felle kleuren.
De veelzijdige kleur staat voor optimisme, een frisse start en een open mindset. Deze tint maakt je ruimte levendiger en geeft deze een frisse boost. Wil je deze trendkleur in huis halen? In deze blog ontdek je hoe je deze prachtige kleur kunt combineren met raamdecoratie. Laat je inspireren en lees verder!
moodboard kleur van het jaar bright skies

 

Ton sur ton

Ben je helemaal verliefd op de Flexa kleur ''Bright Skies'' en wil je je hele interieur het liefst in deze kleur stylen? Dan kun je ook voor een ton sur ton kleurencombinatie gaan. Op deze manier combineer je verschillende tinten van dezelfde kleur. Je kunt de blauwtint terug laten komen in je woonaccessoires, meubels, op de muren, maar ook in je raamdecoratie. Zo kun je voor lichtblauwe velours gordijnen kiezen. Met een luxe velours gordijn op maat haal je een echte eyecatcher in huis!

Pastel op pastel

De kleur ''Bright Skies'' is ook prachtig te combineren met pastelkleuren. Geen schreeuwerige kleuren, maar zachte subtiele kleuren. Wat dacht je bijvoorbeeld van perzikoranje, lavendel blauw, ecru, lichtgeel of mintgroen? De lichte kleuren ogen licht, fris, vrolijk en tegelijkertijd warm. Je denkt misschien, wat zoet. Maar dat hoeft zeker niet het geval te zijn. Met de juiste mix kleuren, materialen en texturen kun je een sfeervol geheel van je interieur maken zonder dat het te 'girly' wordt. Ga voor een twist en kies voor raamdecoratie in een pasteltint.

 

Natuurlijke kleuren

Wil je een warme en tegelijkertijd stoere uitstraling geven aan je interieur? Combineer dan de kleur ''Bright Skies'' met bruintinten. Diepe en donkere kleuren zorgen voor contrast en diepte in huis. Verschillende tinten bruin complimenteren de lichtblauwe kleur. Je kunt de kleuren blauw en bruin op talloze manieren combineren. Je kunt de kleur bruin terug laten komen in houten meubels, in je vloer, in woonaccessoires én ook in je raamdecoratie. Zo creëer je met houten jaloezieën een warme en natuurlijke sfeer in huis. Houten jaloezieën zijn in de volgende bruintinten verkrijgbaar: licht eiken, midden eiken en donker eiken. Wat vind jij van deze kleurencombinatie?

Ga jij binnenkort aan de slag met de door Flexa uitgeroepen kleur van het jaar ''Bright Skies'' en wil je jouw raamdecoratie hierop afstemmen? Wij geven je graag advies over de mogelijkheden. Kom langs in onze showroom of neem contact met ons op!

Populaire producten

Sfeermakers