Een kleine slaapkamer inrichten: zo doe je dat!

Een kleine slaapkamer inrichten: zo doe je dat!
Heb je een kleine slaapkamer? Hoewel je bed en kledingkast de ruimte al bijna vullen, kun je er toch een gezellige, mooie en fijne plek van maken. Je slaapkamer is immers de plek waar je tot rust komt.
Daarom is het belangrijk dat je de ruimte op en top sfeervol inricht. Een kleine slaapkamer inrichten is leuk, maar het is wel belangrijk dat je de juiste keuzes maakt. Hoe je dit doet? Laat je inspireren door onze handige tips.

kleine slaapkamer

 

Slim inrichten

Als je een kleine slaapkamer hebt dan is er heel veel mogelijk, mits je jouw ruimte natuurlijk op een slimme manier inricht! Kies bijvoorbeeld voor een hoogslaper als bed, zodat je de ruimte onder het bed ook kan benutten. Zet hier een kast neer, richt een chillplek in of plaats een bureau onder je hoogslaper. Ideaal!

Het kan ook zijn dat je een slaapkamer hebt met een aantal onhandige hoeken, zoals een schuine wand. Zet je bed hieronder om je ruimte optimaal te benutten. Let er trouwens wel op dat je jouw hoofd niet stoot bij het opstaan ’s ochtends, dit zou een minder leuk begin van de dag betekenen..

Genoeg opbergruimte

Heb je veel spullen die je wilt opbergen in je slaapkamer? Zorg dan voor voldoende kastruimte. Kies het liefst voor kasten die dicht kunnen, zodat je spullen niet in zicht blijven. Wanneer je een open kast in een kleine slaapkamer hebt dan kan dit er rommelig uitzien.

Optische illusie

Naast dat je je meubels praktisch kan indelen, zijn er een heleboel manieren om je kamer groter te laten lijken. Gebruik bijvoorbeeld lichte kleuren voor je behang, je gordijnen en de aankleding van je bed. Donkere kleuren doen een kamer juist kleiner lijken. Natuurlijk kun je best afwisselen met lichte en donkere kleuren, maar zorg dat de basis licht is.

 

Extra tip van de specialist

Een extra tip die we je mee willen geven is om gebruik te maken van een grote spiegel. Een spiegel vangt veel licht waardoor je ruimte vele malen groter lijkt. Hang gerust meerdere spiegels om het effect extra te benadrukken. Let wel op dat je het niet te druk maakt, te veel spiegels in een kleine ruimte is niet sfeervol.

Licht binnenlaten

Voor een kleine ruimte is het belangrijk dat er voldoende licht de kamer binnen wordt gelaten. Een eenvoudige manier om de lichtinval te bepalen, is goede raamdecoratie. Voor in een slaapkamer kiezen veel mensen voor gordijnen. Het zorgt ervoor dat je ’s nachts helemaal tot rust kan komen, omdat het lekker donker is. Helemaal wanneer je kiest voor verduisterende gordijnen, overdag open je de gordijnen waardoor je profiteert van voldoende licht. Licht in je kleine slaapkamer zorgt ervoor dat de ruimte optisch groter lijkt. Een must dus voor jouw kleine slaapkamer.

Laat je inspireren door onze ruime collectie gordijnen. Wil je echt een goed beeld krijgen van wat je in huis haalt? Dan raden we je aan om onze gratis kleurstalen aan te vragen. Zo kun je gelijk onze verschillende stoffen en kleuren vergelijken. Zo weet je zeker dat je een goede keuze maakt!

Populaire producten

Sfeermakers